Deze Netflix series helpen jou opruimen, ontspullen én organiseren

Deze Netflix series helpen jou opruimen, ontspullen én organiserenNoord-Brabant, januari 2021

Een opgeruimd huis draagt bij aan een opgeruimd hoofd. Een gezegde wat veel gebruikt wordt en bij mij de basis vormt van mijn huishouden. Na de verhuizing vind ik het belangrijker dan ooit om een fijn, rustig en vooral opgeruimd huis te hebben. Natuurlijk mag er in huis geleefd worden. Maar ik word nu eenmaal sneller onrustig van een huis wat vol rommel ligt en vol dozen staat.

Daarom hebben wij nu één rommel kamer die ook dicht kan, zodat de rest van het huis een rustige basis heeft. Niet alleen omdat het rust geeft, maar juist ook omdat het huis dan veel makkelijker schoon te maken is. Er zijn een aantal Netflix series die mij motiveren en weer even op weg helpen als ik zelf tegen een muur aan loop. Want ja, zo’n verhuizing, met alle troep die het met zich meebrengt, kan best overweldigend zijn. Ik som een rijtje op; Deze Netflix Series helpen je opgeruimd het nieuwe jaar te starten. Pas op, ze werken aanstekelijk!

 

 

– Deze Netflix series helpen jou opruimen, ontspullen én organiseren –

A Wholesome Home

opgeruimd het nieuwe jaar starten

 

 

Tidying up with Marie kondoBron.

Tidying up with Marie Kondo

Marie Kondo wordt steeds bekender met haar KonMari-methode. In deze Netflix serie bezoekt ze mensen thuis en helpt ze enkele lastige rommelige situaties met slechts kleine veranderingen weer netjes en overzichtelijk te maken. Al deze metamorfoses, want het hele huis moet eraan geloven, werken aanstekelijk. Nu zijn mijn kasten niet 100% Marie Kondo waardig, maar het opruimen wordt wel veel makkelijker gemaakt. En dat is wat mij betreft telt. Ze werkt namelijk met een vuistregel; een item moet je blij maken, maakt het je niet blij (Does it spark joy?) dan kun je er beter afstand van nemen. Het doel is om een opgeruimd huis te creëren, gevuld met items die makkelijk te pakken zijn en jou ook nog eens blij maken.

 

Minimalism: A Documentary About the Important ThingsBron.

Minimalism: A Documentary About the Important Things

Het begon ooit met een kleine blog over minimalisme, en groeide binnen een korte tijd uit tot een succesvol platform. Het is dan ook logisch dat deze mannen het groter aanpakken en met een documentaire komen. Minimalism: A Documentary About the Important Things helpt je goed opweg. Niet alleen om een opgeruimder huis te krijgen, maar juist ook om los te laten wat je niet langer nodig hebt of gebruikt. ‘Less is vaak ook echt More’. Ze laten zien dat materialisme niet altijd gelukkig maakt. Er is niets mis met het houden van mooie spullen, en het sparen hiervoor. De keerzijde bij steeds meer mensen is dat ze denken dat geluk in een flink salaris zit en een huis bomvol mooie spullen. Is een huis van een minimalist per definitie leeg en saai? Dat zeker niet. Het is belangrijk dat alles een functie heeft, of net zoals bij Marie Kondo, jou blij maakt. Wil je alvast beginnen aan een uitegbreide opruimsessie en een vroege voorjaarsschoonmaak? Deze mannen helpen je zeker op weg.

 

Netflix The Minimalists - Less is nowBron.

The Minimalists – Less is now

The Minimalists; Less is Now laat zien hoe de mannen van The Minimalists aan hun minimalisme avontuur begonnen zijn. Ook zelf dachten ze, doordat ze in armoede opgegroeid zijn, dat geluk in een goede carrière zat met een bijbehorend goed salaris. Oog voor de simpele dingen in het leven die je écht gelukkig maken hadden ze niet. Door levensveranderende gebeurtenissen besloten ze het roer om te gooien en voor kwaliteit boven kwantiteit te gaan. Echt een eye-opener was deze documentaire voor mij niet. Toch stond ik de volgende dag op met zin om op te ruimen en dingen weg te doen. Ze leren je namelijk handige tools voor het opruimen, zodat je makkelijker kunt beslissen wat weg kan en wat mag blijven. En zo’n oppepper is altijd welkom.

 

Get Organized with The Home EditBron.

Get Organized with The Home Edit

Minimalisten zijn ze niet, maar opruimen kunnen ze als de beste. Deze aanstekelijke Netflix serie helpt je om de meest rommelige voorraadkasten, inbouwkasten en kledingkasten om te toveren tot pareltjes die gezien mogen worden. Deze dames hebben mij ‘getriggerd’ om een mooie, Pinterest-waardige kastindelingen te maken. Ze werken met handige bakken en methodes om alles in één oogopslag overzichtelijk en zichtbaar te maken. Het is een feel-good serie, gevuld met de meest uiteenlopende huishoudens van alledaagse huizen tot huizen van celebrities. Want ja, ook celebrities maken rommel. En de transformaties zorgen ervoor dat je jouw kast ook weer helemaal op wilt gaan ruimen. Heerlijk!

 

Tiny House NationBron.

Tiny House Nation

Stel hè, je hebt alles opgeruimd en net zoals de mannen van The Minimalists je hele leven in dozen gedaan om te zien wat je nodig hebt; en het overgrote gedeelte kan weg. Heb je dan nog wel een groot huis nodig? Tiny House Nation neemt je mee naar gezinnen die het roer, mét hulp, helemaal om gaan gooien. Wil je vrij zijn van een dure hypotheek en daardoor meer tijd, energie en geld overhouden voor de dingen die je echt belangrijk vindt? Dan is wonen in een Tiny House echt iets voor jouw. Is dat niet jouw droom? Dan is het nog een heerlijke serie om naar te kijken. Al is het maar om te zien hoe gelukkig mensen met heel weinig spullen kunnen zijn.

 

P.s.

Mocht je nu geïnspireerd raken en na het kijken een opruim virus eraan overhouden, of bijvoorbeeld de Minimalism Challenge willen proberen? Bedenk je dan wel dat zomaar alles weggooien niet heel erg goed voor de aarde is. Kijk eens goed welke items je weg kunt geven of kunt verkopen. Wat voor jou niet meer belangrijk is kan voor een ander een mooie toevoeging zijn. Wie weet houd je er nog een leuk zakcentje aan over.

 

Ben jij ’team opgeruimd’ of ’team altijd een rommel in huis’?

 

Liefs Linda

 

 

Het artikel: ‘Deze Netflix series helpen jou opruimen, ontspullen én organiseren’ bevat foto’s van derden. De bron is erbij vermeld. Lees mijn disclaimer

 

 

Delen:

1 Reactie

  1. 1 februari 2021 / 22:15

    Oeh een aantal van deze series komen direct in mijn lijst. Bedankt voor het delen 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Duurzame en zero waste keuken
Zo creëer je een duurzame keuken in 7 stappen

Noord-Brabant, januari 2021 [dropcap]A[/dropcap]fgelopen jaar deed ik de aankoop van mijn leven, mijn eerste koophuis. Thomas en ik besloten het...

Sluiten