Netflix drama series waar je voor thuis blijft

Het is als een verslaving. Als je er eenmaal aan begint kan je niet meer stoppen. De Netflix app staat vol mooie series, documentaires en films. Het zijn vooral de series waar ik dol op ben. s’ Avonds voor het slapen gaan, wanneer ik in de ochtend rustig wil opstarten en op de dagen dat mijn lichaam niet zoveel wilt als ik, is Netflix een welkome afwisseling. Je kunt wel zeggen dat ik al aardig wat series gestart ben, en een hoop daarvan (voor nu) afgekeken heb. En daarom is het tijd om van tijd tot tijd mijn favorieten met jullie te delen. Series waar ik graag naar kijk. Series die mij stil krijgen. Series die mij iets leren zonder saai te worden. Series waardoor je wilt gaan reizen. Series waardoor je met andere ogen naar mensen gaat kijken. Deze series zijn precies waar ik van houd. Eerlijk, scherp, puur, realistisch en hebben een droge humor verstopt in de details. Het is tijd om jullie mijn Netflix favorieten te laten zien.

 

Netflix drama series waar je voor thuis blijft

 

Forbrydelsen Netflix drama series aanraders serie waar je voor thuis blijftBron

Forbrydelsen

Wanneer er in 2007 een negentien jarig meisje verdwijnt wordt inspecteur Sarah Lund op haar laatste werkdag gedwongen de zaak op zich te nemen, samen met haar collega Jan Meyer. Sarah verhuist namelijk naar Zweden waar zij voor de Zweedse politie zal gaan werken. Samen proberen ze erachter te komen hoe de laatste dagen en uren van het negentien jarige meisje, Nanna Birk Larsen, eruit hebben gezien. Zij is namelijk op brute wijze verkracht en vermoord. Tegelijkertijd werkt de politicus Troels Hartmann hard aan zijn verkiezingscampagne om de nieuwe burgemeester van Kopenhagen te worden, tot er harde bewijzen boven water komen die hem, of zijn team, met de moord van Nina verbinden. Lund en Meyer merken dat ze te maken hebben met een zeer gevaarlijke en intelligente moordenaar die niet van plan is zich te laten pakken voor zijn misdaden.

Scandinavische (politie) series trekken de laatste tijd steeds meer mijn aandacht. De manier waarop alles is gefilmd, het verhaal in beeld wordt gebracht, de echtheid van de personages en het persoonlijke drama waar de personages een voor een mee te maken krijgen maken dat je de serie het liefst in één adem uit wilt kijken. Hij grijpt je van het begin tot het eind.

 

 The killing netflix drama series aanraders serie waar je voor thuis blijft

Bron

The Killing

Deze  Netflix Original is een Amerikaanse remake van de Deense serie Forbrydelsen. Ben je niet zo’n fan van de Deense taal (wat prima te bekijken is met ondertiteling) dan is The Killing een heel goed alternatief. The Killing loopt parallel aan de Deense serie en verplaatst zich naar Seattle. Tiener Rosie Larsen wordt vermoord en Sarah Linden en Stephen Holder openen de klopjacht op de dader. Ook hier komen ze er achter dat het verhaal een politiek staartje krijgt en worden banden met een Indianen reservaat niet uitgesloten. Ook de relatie tussen Linden en Holder word steeds interessanter en is soms ook twijfelachtig. Het verhaal is opnieuw intens, heeft spannende twists en op zichzelf staande verhaallijnen die niet te vergelijken zijn met de Deense serie.

Deze serie grijpt je, de personages grijpen je en ook deze serie kan je niet meer uitzetten. Goed nieuws is dat na deze verhaallijn (die uit 2 seizoenen bestaan) nog 2 seizoenen volgen waarin grote vragen uit de eerste twee seizoenen misschien wel beantwoord gaan worden.

 

The bridge netflix drama series aanraders serie waar je voor thuis blijftBron

 

The Bridge

Bron || Broen, beter bekend als The bridge, is een Deens-Zweedse serie die zich in beide landen afspeelt. Hierin staat de Sontbrug (de brug die Denemarken en Zweden verbindt) centraal. Er wordt namelijk een lichaam gevonden op de grenslijn en met deze vondst begint een rollercoaster voor verschillende personages. Martin Rohde (ook te zien in Forbrydelsen) is rechercheur en werkt samen met de Zweedse rechercheur Saga Norén aan de zaak. Wat haar zo bijzonder maakt is dat zij het Syndroom van Asperger heeft wat zorgt voor een hele bijzondere ontmoetingen, pijnlijke stiltes en samenwerking. De klopjacht op de moordenaar, die de politie altijd 2 stappen voor is, krijgt ineens een hele andere wending als blijkt dat de moordenaar een persoonlijke missie heeft gemaakt van de moorden die eerst zo random leken. Een missie om iemand te laten boeten.

Deze serie is net als zijn twee voorgangers hierboven een serie van het beste niveau. De manier waarop Saga de wereld bekijkt en Martin met zijn worsteling met de realiteit, maken de serie alleen al meer dan het kijken waard. Prachtige shots worden afgewisseld door spannende momenten aangevuld met mooie muziek. The Brigde grijpt je beiden seizoenen aan en zelf kijk ik nu al uit naar het vervolg!

 

The fall netflix drama series aanraders serie waar je voor thuis blijftBron

 

The Fall

Terwijl de jonge Paul Spector (Jamie Dornan -ja die van 50 shades of Grey!-) overdag werkt als een begripvol rouwtherapeut en enkele avonden en weekenden werkt als vrijwilliger op een suicide lifeline, ziet hij zijn Belfast ’s nachts als één grote speeltuin. Maar zijn uiterlijk is net zo misleidend als zijn voorkomen, hij heeft duistere fantasieën en vind dat hij mag beslissen wie er leeft en wie er dood gaat. Terwijl hij na zijn eerste moord op Alice Monroe doorgaat met het stalken van potentiële nieuwe slachtoffers wordt detective Stella Gibson (Gillian Anderson  die wij kennen van X -Files) ingevlogen en op de zaak gezet. Maar ondanks het harde werken van het team lijkt Paul hen steeds een stap voor te zijn en volgen zijn impulsen die gevoed moeten worden als een verslaving, elkaar steeds sneller op. Waardoor jonge brunettes in Belfast zich niet meer veilig voelen.

Het acteerwerk, de drama, de prachtige kleding en knappe acteurs maken het een mooie serie om naar te kijken. De eerste afleveringen bouwen de spanning langzaam op, en het einde van het eerste en het tweede seizoen zullen ervoor zorgen dat je op het puntje van je stoel gaat zitten en de serie je niet meer los laat. Het wordt dan ook niet voor niets een tegenhanger genoemd van The Killing. En lucky for us, Paul en Stella zullen terugkeren in een derde seizoen wat nu gefilmd word. The Fall is een serie die een stuk donkerder is dan 50 shades of grey, wat voort komt vanuit hetzelfde (verknipte) idee van liefde en lust.

 

Top of the lake netflix drama series aanraders serie waar je voor thuis blijftBron

 

Top of the lake

Deze serie neemt je mee naar een adembenemend mooie natuurgebied ‘Paradise’ in Nieuw Zeeland. Maar niet iedereen ziet de schoonheid van het paradijs, de bewoners dragen namelijk duistere geheimen met zich mee. Geheimen waar niemand, voor zijn eigen veiligheid, over praat. De twaalfjarige Tui Mitcham besluit dat zelfmoord dan ook een betere optie is dan praten en wordt staand, midden in een ijskoud meer op het Nieuw-Zeelandse Zuidereiland gevonden én gered. Het meisje blijkt zwanger te zijn en durft niet los te laten wie de vader van haar kind is. Na een kort verhoor door de jonge detective Robin Griffin (die toevallig in het land is) word zij thuis gebracht waar haar vader Matt, gescheiden van haar moeder, woont. Zij belooft snel weer terug te komen om Tui hulp te bieden, maar Tui verdwijnt voordat Robin haar opnieuw kan spreken.

Matt komt erachter dat een stuk land waar zijn moeder in ligt begraven, Paradise, zonder zijn toestemming is verkocht aan een groep vrouwen. Zij willen hier een opvangcentrum voor vrouwen oprichten die onder leiding staat van GJ (Holly Hunter), een bijzondere goeroe. In de serie volgen wij hoe Matt Mitcham (een crimineel met losse handen) en Robin opzoek gaan naar Tui en hoe zij steeds weer bij GJ en de vrouwen terecht komen. Des te langer Robin in haar geboorte stad is, hoe meer pijnlijke herinneringen er boven komen drijven die het haar zoektocht naar Tui niet makkelijker maken.

Deze serie is niet te vergelijken met de voorgaande series die ik jullie net liet zien. De natuur, de bijzondere en kleurrijke personages en de duistere geheimen die zij met zich meedragen maken het verhaal nog complexer dan de zoektocht naar Tui op zichzelf staand al is. Het is een bekroonde drama serie waar jij je tanden in zet en je wilt niets liever dan Tui vinden voor het te laat is. Een twaalf jarig lichaam is namelijk nog lang niet klaar voor een zwangerschap, laat staan de bevalling.

 

Welke serie(s) volg jij op dit moment?

 

liefslinda2Bloglovin-button

 

Delen:

15 Reacties

 1. 10 februari 2016 / 16:13

  The Bridge wil ik ook absoluut nog zien! En een serie met Jamie Dornan… Tja, die kan ik ook niet overslaan natuurlijk, haha. Helaas ben ik zo’n muts die maar één serie tegelijk kan volgen en dat is op dit moment Suits, haha.

 2. 9 februari 2016 / 23:13

  Oh ff geen dramas voor mij haha. Voel me een beetje depri de laatste tijd. Geen idee waarom, want ik doe leuke dingen enz. Denk dat t weer het doet. Maaaaaar…. de series klinken wel interessant

 3. 9 februari 2016 / 19:56

  Ik heb sinds gisteren toch ook maar Netflix genomen en ga vanavond eens kijken….. Deze tips komen dus als geroepen. Ben alleen zo bang dat het verschrikkelijk verslavend is hahaha

 4. 9 februari 2016 / 15:05

  Wat erg dat ik ze allemaal niet gezien heb! Snel eens gaan kijken 😀

 5. 9 februari 2016 / 13:06

  Jemig, ik heb ze bijna allemaal opgeslagen om te gaan kijken.. Ik hoop dat ik ooit nog daglicht zal zien :’)))) Haha!

 6. 9 februari 2016 / 10:45

  Wat een mooie lijst! Ik heb onlangs ‘Top of the Lake’ gekeken. Echt een bijzondere serie vond ik het! En inderdaad, de natuur waar de serie is opgenomen. Wauw, zo mooi! Zelf heb ik nét de zeven seizoenen van Mad Men afgerond. Nu wil ik weer verder met de serie Blacklist!

 7. 9 februari 2016 / 10:10

  Yes The Blacklist vind ik ook super leuk (die bewaar ik voor een ander lijstje) en wacht met smart op het nieuwe seizoen 🙂

 8. 9 februari 2016 / 09:55

  Ken de series allemaal niet maar moet zeggen dat ik door je artikel wel benieuwd ben geworden dus misschien dat ik eens een kijkje neem!

 9. 9 februari 2016 / 09:11

  Haha, ik merk dat jij veel van detectives/CSI achtige series houdt! Ik ben zelf echt zo’n sci-fi nerd en ben dan ook dol op The Walking dead en The dome. Maar ik kijk ook graag Nashville (zulke fijne muziek en drama). Maar ook Suits vind ik leuk om de hoofdpersonen en de relaties tussen mensen. En qua films ben ik echt een filmhuisliefhebber :). Leuk om te zien waar jij graag naar kijkt!

 10. 9 februari 2016 / 08:33

  Ik ken ze geen van alle! We zoeken nog een leuke serie om te volgen dus zal deze eens gaan kijken!

 11. 9 februari 2016 / 08:30

  Omg Linda, ik heb echt alle vijf de series die je noemt gezien hihi (#nolife). Vooral de Killing en The Bridge (en dan de Scandinavische versies) vinden mijn vriend en ik super goed! Top of the lake vond ik een beetje een vreemde serie die mij het minst aansprak! Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik de docuserie ‘How to make a murderer’ gezien, ook echt een aanrader, maar wel een hele aangrijpende docu!

  • 9 februari 2016 / 10:09

   Wat grappig dat jullie ze ook allemaal gezien hebben 🙂 En wat zijn ze goed hé! Making a Murderer vond ik ook bizar, zeker omdat het waar gebeurd is en het rechtsysteem niet overal werkt zoals het hoort.. Dat vind ik vooral heel eng daarna. En diep triest dat mensen daar de dupe van moeten zijn..

 12. 9 februari 2016 / 08:13

  Ik heb afgelopen week de Killing gekeken en Ascension en ga nu beginnen met The Divide
  Top of the Lake heb ik ook gezien, erg mooie serie

 13. 9 februari 2016 / 06:22

  What just happened? Ik ken geen één van deze series haha! Ik ben nu bezig met The Blacklist, daarna weer een nieuwe verslaving zoeken!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
de keerzijde van perfectionisme blogger lifestyle by linda blogpraat persoonlijk
De keerzijde van perfectionisme 

Herken jij het dat je altijd extra aandacht aan dingen besteed en extra energie erin steekt om de puntjes op...

Sluiten