Neasden Temple London (BAPS Shri Swaminarayan Mandir)

Neasden Temple London BAPS Shri Swaminarayan Mandir BAPS Shri Swaminarayan Mandir London

 

Neasden Temple London – BAPS Shri Swaminarayan Mandir

De rode dubbeldekker bussen, oude telefoon hokjes, Buckingham Palace, Tower Bridge en London Eye. Het zijn stuk voor stuk iconen waar Londen bekend om staat. Je ziet ze in films, video clips en verspreid over social media. Tijdens mijn laatste bezoek aan Londen waren Thomas en ik toe aan een frisse wind. We wilden de minder bekende plekjes, naast de iconen (die kun je natuurlijk niet overslaan) ontdekken. Hoog op mijn lijstje stond een Hindoeïstische tempel. Je vindt deze net buiten het centrum van Londen en is makkelijk met een Uber te bereiken. De Neasdentempel is de grootste in gebruik zijnde Hindoeïstische tempel buiten India. Grote namen als Royal Familie, en zelfs Diana en Elton John zijn hier al geweest. Een verborgen parel die thuishoort op jouw Londen citytrip Bucketlist.

 

 

Eenmaal bij de Neasden Temple aangekomen blijkt hij open te zijn voor bezoek. Een aanbod wat ik niet af kon slaan. Op internet vind je namelijk bijna geen foto’s van de binnenkant, en bij aankomst wordt al snel duidelijk hoe dit komt. Je wordt namelijk verzocht om je tas en camera in te leveren, binnen foto’s maken wordt niet gewaardeerd. Na een leuk klets praatje met de beveiliger mogen wij als het buiten rustig is toch op het terrein aan de voorkant enkele foto’s maken. Fijn! Hierna is het tijd om alles in te leveren en naar binnen te gaan.

Bij een tempel is het gebruikelijk om je schoenen uit te doen en je te kleden naar de cultuur. Mijn jurk bleek niet lang genoeg en ik kreeg daarom kosteloos een Sari aangeboden. In de tempel kregen wij een rondleiding en keken werkelijke waar onze ogen uit. Zoveel schoonheid had ik nog nooit gezien. De complete tempel is wit en dat maakte alles nog bijzonderder. We woonden een kaarsen ceremonie bij en een zegening. Al met al een ervaring om nooit te vergeten. Even waanden wij ons in Azië, en dat terwijl wij ons maar enkele kilometers van het bruisende centrum bevonden.

Adres: 105-119 Brentfield Rd, London NW10 8LD, Verenigd Koninkrijk
Openingstijden: Dagelijks geopend van 09:00 – 18:00 uur.

 

Welk tempelbezoek is jou bijgebleven?

 

Liefs Linda

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Alpaca cria 24 uur oud
Freek zijn eerste stapjes in de wei

Biesbosch, juni 2020   Freek zijn eerste stapjes in de wei - en ontmoet de kudde Vorige week gaf ik...

Sluiten