Wij hebben ons eerste huis gekocht ❤

Eerste huis gekocht Linda's Wholesome LifeBiesbosch, augustus 2020

 

Wij hebben ons eerste huis gekocht ❤

het grote klus en samenwoon avontuur kan gaan beginnen

 

Het voelt enigszins nog een beetje onwennig om dit grote nieuws met jullie te delen. Deels omdat we hier al zo lang mee bezig zijn, én omdat het de afgelopen weken echt ons geheimpje was. Maar de titel liegt er niet om, Thomas en ik hebben ons eerste huis gekocht! Woohoo! In mijn hoofd heb ik dit artikel al 100 keer geschreven. Toen de oriënterende fase begon, toen de soms wel eindeloos lijkende zoektocht maar voortduurde, tijdens het bezichtigen van huizen, tijdens het zenuwachtig afwachten of ons bod geaccepteerd zou gaan worden, maar bovenal toen we wisten dat het dit keer rond zou komen. Bij binnenkomst in het huis voelde het al als ‘ons huis’. We moesten de deal alleen even maken, en duimen dat wij dit keer aan de juiste kant van de streep zouden eindigen.

Dat ‘even maken’ bleken 6 zenuwslopende weken te zijn, want wat hebben wij het kopen van een huis (qua tijd en energie) vreselijk onderschat. Maar het is niet erg, het laatste traject was namelijk niet voor niets. De stress en slapeloze nachten maakten plaats voor vreugdedansjes en tranen van geluk. Met 101 kleine feestjes in mijn hoofd en eindeloze Pinterest borden om inspiratie op te doen. Het leuke gedeelte kan nu ein-de-lijk gaan beginnen.

 

Eerste huis gekocht Linda's Wholesome Life

 

Wachten wordt beloond

Thomas en ik zijn al bijna 9 jaar samen en hebben door de jaren heen een aardige wensenlijst opgebouwd waar ons eerste koophuis aan moest gaan voldoen. Huren stond namelijk niet bovenaan ons lijstje, omdat dit voor ons financieel minder aantrekkelijk is en was. Maar dan moet er wel keihard gewerkt worden om deze droom mogelijk te maken. Wie mij al langer volgt weet dat ik geboren en getogen ben in de Biesbosch, en zo’n idyllische plek verlaten doet best een beetje pijn. Gelukkig blijven mijn broer en ouders op de boerderij wonen waardoor ik hier nog veel te vinden ben. En ruil ik mijn twee kamer appartementje in voor een prachtig hoekhuis in een klein pittoresk dorpje in Noord-Brabant, nét aan de andere kant van de Biesbosch.

Landelijk wonen was namelijk één van onze wensen. Aangezien een eigen boerderij als starter ‘iets’ te hoog gegrepen is, was de zoektocht naar een passend huis (in de huidige markt die gigantisch over de kop is gegaan) laten we zeggen een bijna onmogelijke zoektocht. Zelfs de aankoopmakelaar vertelde ons dat wij onze wensen misschien maar eens bij moesten gaan stellen. Wij hielden voet bij stuk, hebben veel geduld gehad en zaten bovenop alle nieuwe huizen die op de markt kwamen. Met resultaat. We vonden een ruim huis, mét tuin in een heel klein dorpje. En dat maakt de feestvreugde alleen maar groter!

Inmiddels zijn we alweer een paar weken verder, zijn de nodige papieren bij de makelaar getekend, hebben wij thuis in zwemkleding aan het zwembad de hypotheek rond gemaakt (want wat is de Corona-tijd toch een bizarre tijd) en zijn de eerste aankopen al gedaan. Tussen het accepteren van het bod en het krijgen van de sleutel zit namelijk een goede 3 maanden. Tijd die ik stiekem wel erg lekker vind. Om wat bij te komen, toch van de zomer te kunnen genieten en vooral om rustig aan de woonwinkels en kringlopen langs te gaan. Omdat ik zelf chronisch ziek ben vind ik het erg belangrijk om op rustige momenten naar winkels te gaan. Want ook nu geldt, veiligheid gaat voor alles.

 

Eerste huis gekocht Linda's Wholesome Life

 

Huis gekocht, het aftellen kan gaan beginnen

Eind september is het dan eindelijk zover, dan mogen we naar de notaris voor de laatste krabbeltjes om dan vervolgens officieel de sleutels in eigen handen te krijgen. Het huis is gelukkig in prima staat waardoor we alles alleen van een vers likje verf gaan voorzien om het helemaal naar eigen smaak te gaan maken. Ondertussen zijn wij thuis al met de nodige DIY projecten aan de slag gegaan voor het huis én de tuin. En er komen nog de nodige projecten aan. Sommigen zijn te leuk om er geen artikel van te maken, dus ik beloof bij deze dat je leuke woon content kunt gaan verwachten. We vinden het namelijk leuk om dingen zelf naar eigen smaak te maken, en niet alles kant-en-klaar aan te schaffen. We zijn fan van hergebruiken, zelf maken en een gezonde combinatie tussen oud en nieuw.

Het voordeel van het hebben van een hoekhuis is, dat er ook een aardige lap grond bij zit. De tuin is -volgens de makelaar- geheel onderhoudsvriendelijk aangelegd. Wat inhoudt dat hij enkel bestraat is, en aan de zijkant alleen een kleine plantenbak zit. Hier kan ik mijn (hopelijk) groene vingers heerlijk uit de mouwen gaan steken. De eerste schetsen van de tuin liggen al klaar. Ik hoop namelijk in oktober al iets aan de tuin te kunnen gaan doen. Zodat er een kasje geplaatst kan gaan worden (dit is zo’n droom die uitkomt, het hebben van een eigen kas!) en we gras kunnen gaan leggen. Zo hebben we in de winter toch een fijn groen uitzicht en kan Moos zich heerlijk uit gaan leven in de tuin. Hij en Jip (onze kat) verhuizen namelijk gezellig mee.

Ik heb enorm veel zin om jullie in dit avontuur mee te gaan nemen. Door middel van blogs en ik wil misschien zelfs het maken van video’s weer op gaan pakken. Laat maar even weten of jullie klus en verhuisvideo’s leuk vinden om te zien. De komende weken ga ik gebruiken om eens goed vooruit te gaan werken voor Linda’s Wholesome Life, zodat er hier geen grote gaten zullen gaan vallen. Ik ben in ieder geval met het mooie weer al hard aan de slag gegaan om mooie foto’s te maken. De reviews, tuinkalenders en overige artikelen zullen, zover de tijd en mijn lichaam het toelaten, gewoon doorgaan. En de rest? Dat wordt snel vervolgd!

 

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Liefs Linda

 

Delen:

6 Reacties

 1. Marushi
  28 augustus 2020 / 11:29

  Van harte gefeliciteerd! Wat ontzettend leuk zeg. Ik ben echt zo benieuwd naar hoe jullie huisje eruit ziet, en er uiteindelijk uit gaat zien!

 2. 25 augustus 2020 / 13:47

  Gefeliciteerd met de aankoop van je eerste huis. Hoe leuk is dat en het komt naar je toe!

 3. 24 augustus 2020 / 10:36

  Wauw, Linda, wat een geweldig nieuws! En wat is het jullie gegund om nu jullie eigen fijne plekje te hebben en dat helemaal naar jullie smaak in te richten. Gefeliciteerd en heel veel geluk samen! Een huis vinden en de hypotheek rondkrijgen is inderdaad een zenuwslopend avontuur, maar wát is het het waard als je daarna eindelijk in je eigen fijne huisje kunt intrekken. Geniet van dit bijzondere avontuur!

 4. berthy en ben
  23 augustus 2020 / 12:00

  Wat zijn wij blij voor jullie en wat hebben jullie veel geduld moeten hebben. We wensen jullie super fijne klusweken en vooral alle geluk.

 5. 23 augustus 2020 / 11:53

  Oehh klinkt geweldig! En gefeliciteerd met jullie huis. Ik kijk uit naar de updates ^^

 6. 23 augustus 2020 / 06:21

  Ohh dit klinkt echt geweldig! Je beschrijft echt precies de droom die mijn man en ik ook hebben voor ons volgende huis! Van harte gefeliciteerd en ik kan niet wachten hier meer van te zien!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
BAPS Shri Swaminarayan Mandir Londen
Neasden Temple London (BAPS Shri Swaminarayan Mandir)

BAPS Shri Swaminarayan Mandir London   Neasden Temple London - BAPS Shri Swaminarayan Mandir De rode dubbeldekker bussen, oude telefoon...

Sluiten