Mooiste vegan sneakers van dit seizoen

Vegan sneakers Linda's Wholesome LifeLonden

Diep van binnen ben ik altijd wel een sneaker girl geweest. Geen diehard fan die alle collecties uit haar hoofd weet, maar wel een groot liefhebber van een sportieve look en veel comfort. Ik vind het dan ook een uitkomst dat de sneakers jaar in, jaar uit on trend blijven. Dit najaar zien we ook weer veel chunky sneakers met flinke zolen (dad sneakers), statement sneakers, natuurtinten en dieren printen. Zo vind je bijvoorbeeld bij Sportshowroom een mooi aanbod van allerlei verschillende collecties en modellen. Er is echt voor ieder wat wils.

Sneakers zijn dus al lang niet meer enkel voor de mensen die van sporten houden. Je kunt ze ook prima onder een casual (chique) outfit dragen. Maar we zien ze ook veel onder korte, midi- én lange jurken en rokken. And I love it. Wat ik nog nét iets leuker vind is dat er steeds meer vegan sneakers op de markt komen. Zelf ben ik nog niet 100% vegan als het op fashion aankomt, maar let wel enorm op het verminderen van mijn impact op de aarde.

Vegan schoenen, of in ieder geval schoenen die niet van leer gemaakt zijn hebben echt mijn voorkeur. Want weet jij bijvoorbeeld al dat schoenen die van imitatie leer gemaakt zijn niet altijd vegan zijn? Dit komt doordat er nog steeds een lijm met dierlijke ingrediënten gebruikt kan worden. De sneakers die ik je vandaag laat zien zijn 100% vegan, sommigen bevatten andere duurzame materialen of zijn zelf ook nog duurzaam geproduceerd. Ik heb hierbij ook aan verschillende budgetten gedacht.

 

 

– De mooiste vegan sneakers –

op een rijtje

 

Vegan sneakers Linda's Wholesome Life

 

1. Stan Smiths – Stella McCartney X Adidas | €250,00

Dit rijtje kan ik niet beginnen zonder de pioniers van de vegan sneakers. Adidas was een van de eerste merken die duurzaamheid hoger op het lijstje plaatste. In samenwerking met Stella McCartney maken ze dan ook de mooiste en meest duurzame modellen. In dit geval zijn dit de iconische Stan Smith sneakers, in Stella Style en geheel vegan.

 

2. Nike Air Max 270 React | €160,00

Goed nieuws voor de Nike liefhebbers onder ons, het merk brengt namelijk steeds meer vegan modellen uit. Als de modellen geen leer bevatten kun je er al vanuit gaan dat ze vegan zijn, ze gebruiken namelijk geen dierlijke lijm. Deze sneakers zijn eigenlijk de rustige versie van de kleurrijke sneakers die je nu ziet (er zijn diverse kleuren combinaties). Deze Nike Air Max React bevat namelijk natuur & lucht tinten (it’s a theme, I love neutrals) en zo kun je toch een kleine ‘pop of color’ toevoegen aan je outfit. De natuurlijke, gebogen lijnen maken de sneaker je al snel aanspreekt. Voor de zool wordt er gebruik gemaakt van natuurlijk foam en dat geeft veel comfort.

 

3. HAZEL Sneaker – Matt & Nat | €80,00

Matt & Nat is een merk wat een steeds groter assortiment aan vegan goods brengt. De schoenen zijn net als de tassen een lust voor het oog. Gelukkig brengen ze sinds vorig jaar de schoenen ook in iets grotere maten aan, met een maatje 41 als grootste nu. Deze sneakers zijn mooie basic sneakers en verkrijgbaar in 4 kleuren. De kleur die je hier ziet is Lily, een mooie natuurlijke roze tint.

 

4. Loop Leopard Sneakers – Stella McCartney | €495,00

Stella McCartney heeft naast haar langdurige Adidas samenwerking zelf ook snoepjes van sneakers in haar assortiment. Om even in het aarde thema te blijven wilde ik jullie deze Leopard Sneakers graag laten zien. Wie gek is op de ‘sok sneaker trend’ en de Balenciaga sneakers vind bij Stella een duurzame variant op deze sneakers. En ze zijn zelfs nog iets voordeliger dan de Balenciaga versie, win-win!

 

5. Ultra Boost Trainers – Adidas X Stella McCartney | €219,00

Wie naast day-to-day sneakers ook graag wilt investeren in een tijdloos, duurzaam én vegan paar is wederom, what a surprise, bij huize McCartney aan het juiste adres. Gelukkig zijn er genoeg Nederlandse webshops die deze beauty’s binnen no-time bij jou thuis afleveren. De sneakers bevatten a pop of gold, waarmee ze jouw sportoutfit helemaal afmaken. Kun je misschien gelijk nog eens wat met dat goede doel doen wat je begin dit jaar gesteld heb, lol.

 

Eclypse Cut-Out Sneakers – Stella McCartney | €495,00

Als hekkensluiter wil ik jullie graag deze ‘chunky’ Eclypse Cut-Out sneakers laten zien. Ze zijn wederom een vegan vertaling van de laatste trends. Grote sneakers zijn namelijk hot & happening, en niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Ben je geen fan van witte sneakers voor de herfst & winter (I feel you, het Nederlandse weer kan je sneakers goed vuil maken) en dan zijn beige sneakers een goede tweede keus. Ze staan bij mij op mijn ‘maybe one day – wishlist’ omdat de kleuren echt right up my alley zijn.

 

 

Welke sneaker trend spreekt jou het meest aan?

 

 

Liefs Linda

 

 

Pin op Pinterest

 

Vegan sneakers Linda's Wholesome Life
Vegan sneakers Linda's Wholesome Life

 

 

 

Dit artikel betreft een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

 

 

Delen:

11 Reacties

 1. 21 september 2019 / 17:05

  Hier zitten echt leuke sneakers tussen! En normaal gesproken sta ik hier niet eens zo bij stil, dus je hebt me ook direct aan het denken gezet 🙂

 2. 19 september 2019 / 10:25

  Ik vind vooral de Nikes erg tof! Ik wil al lang witte sneakers, maar ik heb er een dubbel gevoel bij. Aan de ene kant wil ik niet dat ze vuil worden, maar aan de andere kant geeft zulk sneeuwwit haast licht! ? Ik draag meestal gewoon zwarte sneakers met witte details, zoals m’n Vans.

  • Linda
   Auteur
   23 september 2019 / 12:41

   Ik had precies hetzelfde, tot mijn vriend mij verraste met mijn witte sneakers. Ik draag ze simpelweg op droge dagen en maak ze ook regelmatig schoon. Dan voorkom je vlekken die je er nooit meer uit krijgt 🙂

 3. 18 september 2019 / 09:30

  Ik houd niet zo heel erg van sneakers maar deze zijn wel leuk. Ze hebben gelukkig niet van die hele dikke zolen en de kleurtjes vind ik leuk.

 4. Marushi
  18 september 2019 / 09:02

  Super mooie outfit heb je aan! En de sneakers zijn ook erg leuk. hihi Nummer 5 is mijn favoriet.

 5. Marushi
  18 september 2019 / 09:01

  Ik vind je outfit erg mooi! En de sneakers ook hihi Nummer 5 is mijn favoriet!

 6. 18 september 2019 / 08:39

  ik hou ook wel van sneakers. zoek nu nog ene leuke voor het najaar met najaars kleuren

 7. Dhini van Heeren
  18 september 2019 / 08:36

  Prachtige sneakers. Ik draag graag sneakers maar ik heb nog niet zo veel.

  https://dhini.nl

 8. 18 september 2019 / 07:50

  Wat een prachtige sneakers! Ik heb de sneakers ook echt leren waarderen de afgelopen jaren en ben er gek op. Vooral die roze sneakers vind ik heel erg leuk. Goed om te weten dat soms in lijm in sneakers alsnog dierlijke producten zijn verwerkt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
The Body Shop Adventskalender
The Body Shop Adventskalender

[dropcap]H[/dropcap]et is waarschijnlijk erg vroeg om erover te beginnen, maar de echte kerst liefhebbers weten dat het nog zo'n 100...

Sluiten