Moderne Netflix kostuumdrama’s die je moet zien | Deel II

Alias Grace Netflix kostuumdrama's

Bron.

 

Alias Grace

Laten wij gelijk aftrappen met een van mijn laatste ontdekkingen op serie gebied, en mijn absolute nummer één uit dit rijtje. Alias Grace. We gaan terug naar het Canada uit de 19e eeuw, waar een aantrekkelijke psychiater moet beoordelen of Grace een gevaar is voor de maatschappij. Al 15 jaar zit zij vast voor een moord die ze niet gepleegd heeft. En het is zijn taak om te achterhalen of Grace inderdaad haar geheugen kwijt is, of ze niet liever alles wilt vergeten. Het verhaal is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal en op de bekroonde roman van Margaret Atwood. Maar pas op, als je aan deze serie begint, wil je hem ook gelijk uitkijken en in het hoofd van Grace kruipen. Want de waarheid moet ergens verborgen zijn.

 

Aquarius Netflix kostuumdrama's

Bron.

 

Aquarius

In deze serie worden wij mee terug genomen naar de jaren ’60 waar de hippiecultuur in Los Angeles dé trend was, en flower power een manier van leven was. Naast de Beatles en John Lennon met zijn Yoko Ono, die de Ben-In in het leven riepen, kende deze tijd ook een keerzijde. En dat was de sekteleider Charles Manson en zijn Manson Family. In deze serie zien we jonge dames in de bloei van hun leven. Ze gaan op in de Hippie cultuur en worden voor het eerst verliefd. Hun hart wordt alleen wel door de verkeerde man gestolen, en dit liefdes verhaal kan dan ook alleen maar slecht aflopen. Maar hoe heeft het ooit zover kunnen komen? Deze serie laat het allemaal zien. Het duistere web van seks, drugs en foute politiek.

 

Mindhunter Netflix kostuumdrama's

Bron.

 

Mindhunter

In Mindhunter worden wij meegenomen naar de jaren ’80, waar wij een aantal getalenteerde FBI agenten volgen. Wat zij gemeen hebben is dat ze in het hoofd van veroordeelde moordenaars willen kruipen, om hun patronen te bestuderen, zodat eventuele nieuwe moordenaars eerder herkend en opgepakt kunnen worden. Geïnspireerd door mensen als Charles Manson willen zij weten waar het mis gaat bij deze moordenaars. Worden baby’s al gewelddadig geboren, of is het een aaneenschakeling van trauma’s tijdens het opgroeien?

En zijn deze FBI agenten gek, of juist vooruitstrevend? En nemen zij een taak op zich die niemand aan durft te nemen? De serie speelt zich af, lang voor er fatsoenlijke interviews werden afgenomen met verdachten. Daarnaast is de serie is gebaseerd op waar gebeurde verhalen, en zien wij hoe de basis gelegd wordt voor beter politiewerk. En als je de serie gezien hebt, kan je op internet de originele interviews terugvinden, de overeenkomsten zijn verbluffend.

 

Rebellion Netflix kostuumdrama's

Bron.

 

Rebellion

Sommige dames zijn het zat om bevelen op te volgen en braaf ja te knikken, anderen willen simpelweg strijden voor hun doelen en idealen. Iets wat in de jaren 1916, zeker voor vrouwen, zeer ondenkbaar was. We gaan terug naar de Eerste Wereldoorlog, waar een aantal sterke vrouwen uit verschillende milieus en hun gezinnen zich inzetten tijdens een riskante en bloederige Paasopstand. Waar ze zich afzetten tegen de Britse heerschappij. Een serie die niet compleet op de geschiedenis gebaseerd is, maar we veel overeenkomsten kent. Samen met een sausje van de geschiedenis, romantiek en de drama die erbij komt kijken.

 

Bates Motel Netflix kostuumdrama's

Bron.

 

Bates Motel

Deze serie gaat vooraf aan de filmklassieker uit de jaren ’60 van Alfred Hitchcock; Psycho. We gaan terug naar White Pine Bay waar Norma Bates uit pure ellende besluit een motel te kopen. Waar ze samen met haar zoon Norman Bates gaat wonen, en de boel gaat runnen. Helemaal terug naar de jaren ’60 gaan we niet, de serie is namelijk vertaald naar de moderne tijd, maar kent wel de typische elementen die je kent van de ’60. Wat ervoor zorgt dat de serie heerlijk wegkijkt. We worden meegesleurd in de dagelijkse drama van dit gezin. We zijn getuigen van de eigenaardigheden en bijzondere trekjes van deze mensen, en het stadje met zijn bewoners. En zo werken wij langzaam aan toe naar de beruchte douche-scene waar de horror van Hitchcock groot mee is geworden. En start de serie ver voor Norman zijn moeder vermoord en rond loopt in haar kleding.

 

Call the Midwife Netflix kostuumdrama's

Bron.

 

Call the Midwife

Wie opzoek is naar een serie die heerlijk weg kijkt, en waar je niet zozeer je hoofd bij hoeft te houden, dan is Call the Midwife jouw go-to serie. Er staan ook alweer 6 seizoenen (inclusief de fijne kerst specials) online. In deze dramaserie worden wij meegenomen naar de achterstandswijk Poplar in het East End van Londen. Hier vestigen een aantal vroedvrouwen zich bij de nonnen, zodat zij in de jaren ’50 en ’60 de armen die in deze wijk wonen kunnen helpen met medische zorg.

Elke maand worden er tussen de 80 en 100 baby’s geboren. En deze jonge dames ontpoppen zich dan ook al snel tot echte specialisten. Ze brengen vele baby’s ter wereld in de tijd dat het nog een schande was dat mannen bij de bevalling aanwezig waren, er nog geen echo’s gemaakt konden worden. Abortussen levensbedreigend waren en de vrouwen alle bezoeken op de fiets deden. Ondertussen maken de vroedvrouwen zelf ook behoorlijk wat mee, wat zorgt voor de nodige dosis humor en romantiek.

 

Opzoek naar meer inspiratie? Bekijk dan Deel I van Moderne Netflix kostuumdrama’s die je moet zien.

 

 

Welke serie vind jij echt een aanrader?

 

Delen:

5 Reacties

  1. 19 november 2017 / 14:36

    Wat een hoop fijne tips Linda! De meeste ken ik nog niet, dus ik moet snel maar een avondje Netflix and Chill plannen. Van Mindhunter heb ik laatst de eerste aflevering gezien en die vond ik erg goed. Bedankt voor de fijne inspiratie <3

  2. 19 november 2017 / 14:31

    Wat een hoop fijne Netflix inspiratie Linda! Veel van de series ken ik nog niet, dus ik ga er binnenkort maar snel een Netflix avondje plannen! Mindhunter heb ik laatst wel een aflevering van gezien en dat leek mij een erg goede serie. Bedankt voor de fijne tips <3

  3. 17 november 2017 / 09:17

    Tnx Linda, door jou word ik weer extreem Netflix verslaafd denk ik hahaha! Ik ga ze allemaal een keer kijken :-)!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Deze reizen wil ik graag nog eens overdoen

[dropcap]Z[/dropcap]e zeggen dat je alles bewuster mee ga maken naar mate je ouder wordt. Nu kon ik mij daar als...

Sluiten