Moderne Netflix kostuumdrama’s die je moet zien

Kostuum drama’s deden mij eigenlijk altijd aan de zoetsappige films als The Sound of Music en Sisi denken, maar er is zoveel meer. Netflix komt met een reeks prachtige series die je mee terug in de tijd nemen. Kostuums om van te dromen, locaties waar je ‘u’ tegen zegt, acteer prestaties om jaloers van te worden en verhaallijnen die zowel luchtig als rauw en eerlijk kunnen zijn. Stuk voor stuk schetsen zij een andere periode van onze geschiedenis. Zo opent het eerste warenhuis van Engeland haar deuren, zien wij de Eerste én Tweede Wereldoorlog voorbij komen, een verdwijnend klassensysteem en een luchtige detectiveserie. Sprekende personages, goed acteer werk en een breed aanbod zorgt ervoor dat jij weer uren nieuw kijkplezier hebt. Mijn aanraders van moderne Netflix kostuum drama’s op een rijtje!

 

Moderne Netflix kostuum drama’s die je moet zien

 

The paradise netflix nederland series modern kostuum dramaBron

 

The Paradise

Hedendaagse luxe warenhuizen zijn nu niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Maar laten wij even teruggaan naar 1875 toen Engeland de deuren van haar eerste luxe warenhuis opende. The Paradise. Zoveel luxe items, verscheept van plekken over de hele wereld, zoveel pracht en praal waren niet eerder op één plek te zien. De charmante John Moray houd het paradijs draaiende. Maar zijn verloving met Katherine komt onder grote druk te staan wanneer Denise, het dorpse meisje, het kloppende hart van The Paradise te worden. En zijn Moray en The Paradise wel opgewassen tegen deze ambitieuze jonge dame? In een tijd dat vrouwen alleen mogen werken als ze niet getrouwd zijn. Is er in die tijd wel een toekomst voor vrouwen die niet bestaat uit het huishouden doen en de kinderen groot brengen?

 

Trouble in Paradise. Ambitie, liefde, rivaliteit en corruptie zijn een alledaagse verschijning in het warenhuis. Het moderne kostuum drama kijkt lekker weg, is luchtig, bevat humor, drama en de meest prachtige parfums, kledingstukken en juwelen. Ook de verhaalijnen van de personages zijn leuk om te volgen, verrassend zelfs. Even waan jij jezelf echt in 1875 en ben je voor je het weet door de seizoenen heen gevlogen.

 

 

Bomb Girls

Gladys is een rijkeluisdochter die graag wat meer wilt doen dan thuis koekjes eten en thee drinken. Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt wordt de wapenproductie opgevoerd. Terwijl de Amerikaanse mannen overzee aan het vechten zijn, is de taak van de Canadese vrouwen om deze gevaarlijke productie op zich te nemen wanneer ze mankrachten te kort komen. Gladys ziet haar kans om tegen de wil en wens van haar ouders in toch een plekje te veroveren in de fabriek. Hier komt zij in contact met dames en vrouwen die allemaal een andere achtergrond hebben en uit verschillende sociale klasse komen. En dit zorgt voor de nodige conflicten. Lorna is een strikte onderbetaalde ploegbazin, een vrouw die carrière probeert te maken, maar iedereen weet dat wat zij op gebouwd hebben in de fabriek na de oorlog weer in rook op zal gaan.

 

De serie is leuk om te volgen en kijkt heerlijk weg. De verhaallijnen van de personages zijn mooi in beeld gebracht en tegelijkertijd wordt er een mooi beeld geschetst van hoe het er vroeger aan toe is gegaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een verhaal wat nog niet eerder verteld is. Zin in een leuke, luchtige serie? Dan is dit zeker een aanrader.

 

netflix nederland series modern kostuum drama Peaky blindersBron

 

Peaky Blinders

Het is 1919 als de beruchte bende The Peaky Blinders in Birmingham, Engeland, omhoog wilt klimmen op de maatschappelijke ladder. Deze na oorlogse jaren worden getekend door armoede, mannen die hun trauma’s -die zij hebben opgelopen in de loopgraven- weg proberen te drinken en street gangs die opkomen om enigszins wat financiële zekerheid te creëren in deze onzekere tijd. De Peaky Blinders staan bekend om hun prachtige pakken en de ‘peaky’ (flat cap) die zij op hun hoofd dragen. Deze is voorzien van een ingenaaid scheermesje om zo onverwachts goed uit te kunne halen en een stempel te kunnen drukken. Zij halen hun geld uit illegaal gokken, inbraken en paarden races. Zij leven tussen de smerige kroegen, hoeren en kinderen die buiten spelen in de modder. Armoe en wanhoop.

 

In de rauwe serie -die deels op waarheid berust is (de Peaky Blinders hebben echt de straten van Birmingham gedomineerd)- zien wij hoe Thomas, die aan het roer staat van het familiebedrijf, de strijd aangaat met Billy Kimber. Dé man aan het hoofd van de paarden races. Corrupte politie knijpt een oogje dicht en de Shelby’s worden steeds machtiger. Tot er een nieuwe rechercheur op de stad gezet word om gestolen wapens in te zetten. Met hun machtigste wapen; Grace Burgess.

 

downton abbey netflix nederland series modern kostuum drama  Bron

 

Downton Abbey

Downton Abbey verteld het verhaal van een verdwijnend klassen systeem. Graaf en gravin van Grantham wonen in een prachtig, groot en statig landhuis waar zij samen met hun bedienden wonen. De toekomst van de rijke familie is lang en breed uitgestippeld tot het zinken van de Titanic in 1912 roet in het eten gooit. De enige erfgename van het landgoed en de titel is namelijk verdronken. Hierdoor dreigt de familie het landgoed, dat al eeuwen in de familie is, kwijt te raken. Aangezien het alleen aan een man doorgegeven kan worden en Lord Grantham drie ongetrouwde dochters heeft. Mary, de oudste dochter van de familie Crawley, moet hierdoor trouwen met een verre achterneef (Matthey Crawley) zodat het landgoed en de titel in de familie blijven. Maar Mary heeft meer pit dan haar vader lief is en is niet van plan haar gehele toekomst uit te laten stippelen.

 

Naast dat de locaties prachtig zijn, de kostuums om van te dromen zijn (de serie kostte in het eerste seizoen niet voor niets 1 miljoen pond per aflevering), krijg je een mooie geschiedenis les mee. Zo zien wij hoe zwaar en beperkt het leven van een bediende was in die tijd. Hoe mensen van Adel geleefd werden. Hoe belangrijk thee afspraakjes zijn voor dames. De verhaallijnen worden op zo’n mooie manier verteld dat je de serie in getrokken wordt. Er is geen probleem wat de familie Crawley niet aan kan, tot de Eerste Wereldoorlog uitbreekt.

 

Miss Fisher's Murder Mysteries netflix nederland series modern kostuum dramaBron

 

Miss Fisher’s Murder Mysteries

Begin jaren twintig keert mannenverslindster Phryne Fisher terug naar het glamoureuze en swingende Melbourne in Australië. Ze is slim, sexy, rijk en niet op haar mondje gevallen. Rijd een prachtige auto, bestuurt vliegtuigen en heeft een eigen wapen. En dat stuit veel mensen, en met name mannen, tegen de borst. Phryne heeft een neus voor misdaad en start als vrouwelijke detective met het oplossen van de mysterieuze moorden in en rondom Melbourne. Samen met haar eigen team valt zij spontaan van het ene in het andere moord onderzoek. Je gaat je zelfs afvragen of zij niet degene is die al het ongeluk aantrekt.

 

Miss Fisher’s Murder Mysteries is luchtig en kijkt heerlijk weg. De serie is een echte oude detective serie in een nieuw jasje, en dit zie je terug in de acteerkunsten die je daadwerkelijk aan een misdaad serie uit die tijd doet denken. Met een vleugje jazz, sex en champagne die wij deze tijd veel in series terug zien. Samen met verassende moorden, leuke achtergrond verhaallijnen en verassende plots is de serie meer dan leuk om te kijken. De kostuums zijn om jaloers op te worden en je wordt getrakteerd op prachtige traditionele Australische huizen.

 

Benieuwd naar mijn andere Netflix aanraders? Ik deelde eerder al Netflix drama series waar je voor thuis blijft.

 

Welke van deze toppers heb jij al gezien?

liefslinda2Bloglovin-button

Delen:

7 Reacties

 1. Simone Pikkaart
  25 september 2017 / 15:30

  Ook een aanrader: Landgirls.

 2. Willow
  28 mei 2016 / 22:56

  Ik kom nu via een andere afslag binnen. Deze serie’s moet ook gezien worden werkelijk verslavend.

  World without a end
  Pilars of the earth
  The tudors

  In deze volgorde kijken. Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Voortreffelijk acteerprestaties.

  Enjoy

  • Marlieke
   28 oktober 2017 / 12:42

   Ik lees even mee! Als je de Tudors mooi vindt, vind je Reign en Outlander ook vast mooi! Misschien is het wel oud nieuws haha , maar ik wilde het je niet ontzeggen.

 3. 22 maart 2016 / 20:10

  Leuke tips! Ik ga binnenkort denk ik Bomb Girls kijken op dit moment ben ik verslingerd aan Mr. Selfridge over het warenhuis Selfride in London ook vol Fashion. Smullen.

 4. 22 maart 2016 / 07:58

  The Paradise en Downton Abbey zijn van mij ook groot favoriet! De anderen ken ik nog niet, dus die ga ik binnenkort eens een keertje checken. (: Reign is ook een van mijn favoriete kostuumdrama’s. (:

 5. 22 maart 2016 / 07:11

  Downtown Abbey ken ik van naam, de andere series ken ik allemaal niet.. Misschien eens een keer naar kijken :-).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Sampar paris essentials dry cleansing make-up remover review lifestyle by linda
SAMPAR Dry CleanSing Make-up Remover

Mijn huidverzorgingsroutine is belangrijk voor mij geworden. Op mijn 27ste ziet mijn huid er op sommige dagen nog steeds uit...

Sluiten