Lush Catastrophe Cosmetic – vers gezichtsmasker

 

Catastrophe Cosmetic

 

 Catastrophe Cosmetic Lush Vers gezichtsmasker

 

De status van mijn gezichtshuid was niet al te best toen ik dit masker uitzocht. Ik heb hier geen foto van gemaakt omdat ik hier echt niet trots op ben. Mijn huid was grauw, dof, had veel roodheden, geïrriteerde plekken, eczeem rond mijn ogen en was vrij droog. Het werd tijd om een hele nieuwe weg in te slaan en alleen het goede uit de natuur te proberen. Catastrophe Cosmetic wordt omschreven als crisismanager. Omdat hij niet alleen kalmerend werkt maar ook reinigend en helend.

 

Catastrophe Cosmetic Lush Vers gezichtsmasker

 

Ingrediënten

Kalamijnpoeder staat bekend om zijn verzachtende en kalmerende werking. Het zorgt ervoor dat zelfs een acne gevoelige en eczeem huid gaat stralen. Talc werkt verkoelend en is tegelijkertijd een antibacterieel middel. Iers Mos-gel is een soort rode zeewier of alg en verstevigd de huid. Blauwe Bessen zijn rijk aan antioxidanten en houden de huid als het ware jong. Glycerine wordt gewonnen uit een plantaardige olie en verzacht de huid. Amandelolie zit vol vitaminen (o.a. A, B1, B2 en B6) en is verzorgend voor de huid. Roos Absolue is verzorgend en verbeterd o.a. de bloedsomloop. Terwijl Blauwe de genezing van de huid bevordert. Zoete Wilde Sinaasappelolie helpt bij het verwijderen van dode huidcellen, de aanmaak van nieuwe en verzacht en verstevigd de huid. Limonene wordt toegevoegd als geurstof, net als Alpha-isomethyl-ionone en het toegevoegde parfum.

De complete lijst met ingrediënten:
Kalamijnpoeder (Calamine), Talc, Iers Mos-gel (Chondrus Crispus), Blauwe Bessen (Vaccinium myrtillus), Glycerine, Amandelolie (Prunus amygdalus dulcis), Roos Absolue (Rosa damensca), Blauwe Kamille-olie (Chamomilla recutita), Zoete Wilde Sinaasappelolie, Limonene, Alpha-isomethyl-ionone, Parfum.

 

 Catastrophe Cosmetic Lush Vers gezichtsmasker

 

Het vers gezichtsmasker is vrij stevig. Lush raad je aan om het op een droge, schone huid aan te brengen. Zelf vind ik het fijn om mijn gezicht heel even vochtig te maken zodat het masker net wat beter pakt. De periode dat hij op je huid zit is een feestje. De geur is heerlijk maar niet overdreven zoet, en je voelt de liefde jouw poriën indringen. Het masker irriteert niet, is zacht voor de huid en geeft je huid zijn natuurlijke glans terug. Onzuiverheden genezen sneller en omdat je huid zo goed verzorgt wordt komen er ook minder terug.

 

 Catastrophe Cosmetic Lush Vers gezichtsmasker

 

Het is natuurlijk niet alleen met het masker gelukt om mijn huid zo op te laten knappen. De onzuiverheden zijn 90% verminderd, mijn eczeem is onder control en het oogt ook veel gezonder. Ik deel later deze week mijn complete skincare routine en dan zal ik hier wat dieper op in gaan.

 

Catastrophe Cosmetic Lush Vers gezichtsmasker

 

Catastrophe Cosmetic

Lush Catastrophe Cosmetic laat zien dat bosbessen niet alleen lekker zijn in je ontbijt, maar ook op je gezicht. Let er wel op dat het om een vers gezichtsmasker gaat en hij daarom maar beperkt houdbaar is en in de koelkast bewaard moet worden. Zo kun jij een maand lang regelmatig genieten van een heerlijk voedend en helend masker. Ik heb hem een aantal keren aangebracht in de week en heb het potje niet eens helemaal leeg kunnen maken. Juist daarom is het masker extra fijn.

 

Lush Catastrophe Cosmetic vers gezichtsmasker (75 gram) is verkrijgbaar voor €11,50. 

 

Ben jij bekend met de vers gezichtsmaskers van Lush?

 

 liefslinda2Bloglovin' button
Delen:

11 Reacties

 1. 14 januari 2017 / 12:06

  Mooie foto’s! Ik heb dit masker ook en ben er net als jou ook tevreden over. X

  • Linda
   Auteur
   14 januari 2017 / 19:41

   Dat kan ik mij heel goed voorstellen <3 Als ik terug ben van vakantie ga ik toch snel een nieuwe halen 🙂

 2. 9 januari 2017 / 22:50

  Wat een mooie foto’s weer! ik heb een aantal dingen van lush besteld zaterdag!

 3. 9 januari 2017 / 15:17

  Dit klinkt echt als een heerlijk masker, leuke foto’s weer

  • Linda
   Auteur
   9 januari 2017 / 18:25

   Dank je wel voor het mooie compliment Monique! 🙂

 4. 9 januari 2017 / 08:32

  Het verse is natuurlijk super goed, maar ik zou dat wel ook jammer vinden omdat je er niet lang mee doet. Maar ik denk wel dat het een heerlijk masker is 🙂 Ik wil dit jaar echt meer van Lush proberen, maar eerst mijn voorraad opmaken haha!

 5. 9 januari 2017 / 07:44

  Zo te horen is het echt een heel fijn masker. Heerlijk ook dat er bosbessen in zitten! Helaas vergeet ik zelf vaak gezichtsmaskers op te doen, dus ik ben bang dat het me niet lukt om het masker binnen een maand op te maken.

 6. 9 januari 2017 / 06:15

  Klinkt als een erg fijn masker. Ik heb nog geen verse gezichtsmaskers van Lush geprobeerd.. Dat wordt dus tijd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
woden sneakers fashion ootd
Change is Good – OOTD met WODEN

Een van mijn goede voornemens voor dit nieuwe jaar is het investeren in kwalitatief goede, duurzame en/of eerlijke kledingstukken. Schoenen...

Sluiten