Lille Diaries Part II | De highlights

 

Lille Diaries Part II

 

 

Paul : Maison de qualité fondée en 1889

Ik kan mij niet heel precies herinneren wanneer mijn eerste kennismaking met Paul was. Het is een bekende bakker die je naar mijn weten, door heel Frankrijk vindt. De pandjes zijn romantisch, ademen een eeuwenoude sfeer uit en de ambacht van het broodbakken proef je in iedere hap. Het is een kleine challenge om als vegan een geschikt ontbijt te vinden in een land waar ze overal ham en kaas, vooral veel kaas op lijken te doen. Bagelstein is bijvoorbeeld een goede optie, maar deze was gesloten. But we can manage. Samen met een bak Franse koffie (die in vergelijking met de broodjes niet zoveel punten scoort) en een halve liter vers sinaasappelsap nemen wij plaats op het terras. Kijken naar de mensen die hier wonen en vertoeven, en het zien van hun Franse gewoontes laat mij wensen dat ik ook even een echte Franse was.

 

Adres: 12 Rue de Paris, 59000 Lille, Frankrijk

 

 

 Lille Frankrijk city tripLille Frankrijk city trip
Lille Frankrijk city tripLille Frankrijk city tripLille Frankrijk city trip

 

Eglise du Sacré Coeur à Lille

Alleen al voor de prachtige panden zal ik al mijn hebben en houwen in één keer in willen pakken om, op zijn minst, een jaar rond in zo’n prachtig pand te kunnen wonen. Om iedere ochtend op mijn balkon (uiteraard diegene met de prachtige bloemen) vers brood van Paul te kunnen eten en te genieten van een goede kop koffie. Nederlandse koffie, maar dat ter zijde. Dit prachtige pand komen wij tegen terwijl wij het eerste punt van Thomas zijn wishlist opzoeken. De prachtige Eglise du Sacré Coeur à Lille. De Kerk van het Heilige Hart. Het is slechts een van de mooie kerken/kathedralen die Lille kent. Maar omdat deze zo prominent aanwezig is in het straatbeeld van Lille, wilden wij deze graag bezoeken.

 

Adres: 57 Rue Solférino, 59800 Lille, Frankrijk

 

 

 Lille Frankrijk city tripLille Frankrijk city trip

 

 Vieille Bourse | Markt op De Oude Beurs

Tijdens onze wandeling komen we veel mooie gebouwen, pleintjes en straatjes tegen. Op het plein in het centrum vind je ook het prachtige Vieille Bourse (De Oude Beurs). Waar wij op het binnenplein een kleine maar zeer gezellige antiek markt tegen komen. Je vindt hier o.a. veel boeken, posters en antieke accessoires. En hij wordt goed bezocht. Wij vermoedde dat dit kwam omdat de meeste winkels vandaag (dinsdag) gesloten zijn omdat het een Katholieke feestdag blijkt te zijn. Maar eenmaal thuis leert Google mij dat deze markt op alle dagen van de week, op enkel de maandag na, geopend is van 13:00 t/m 19:00 uur.

 

Adres: Place Charles de Gaulle, 59000 Lille, Frankrijk

 

 

Lille Frankrijk city tripLille Frankrijk city tripLille Frankrijk city tripLille Frankrijk city tripLille Frankrijk city trip

 

It trattoria

Terwijl wij iets eerder dan gepland van de Katholieke kerk terug richting het bruisende hart van het centrum lopen besluiten wij een heerlijke juice te halen bij IT. Het is namelijk zo dat door de Katholieke feestdag veel (kleine) winkels dicht zijn. En hierdoor valt mijn vintage shopping spree compleet in het water. De grote Vintage Kilo winkel blijkt nu een feestwinkel te zijn, en de overige vintage winkels, waarvan de meerderheid slechts enkele uren in de middag open zijn (veel winkels gaan sowieso tussen de middag een uur dicht) bleven helaas gesloten.

 

Wij besluiten bij het onwijs leuke Italiaanse restaurant It trattoria te stoppen voor een pitstop en een heerlijke verse juice op te halen. Het restaurant heeft een gemoedelijke sfeer en een mooi modern interieur. Samen met een mega toonbank van marmer, met veel vers fruit op de display. Dit is zó mijn plek. Ik besluit voor een detox juice te gaan. En in de avond komen we terug omdat ze een aantal fijne vegan opties hebben. Thomas en ik gaan beiden voor een overheerlijke pizza.

 

Adres: 65-67 Rue de Béthune, 59800 Lille, Frankrijk

 

Lille Frankrijk city tripLille Frankrijk city trip

 

Lille, het romantische hart van Noord-Frankrijk 

Lille heeft ons weer verrast, en iedere minuut sluiten wij weer een extra stukje van deze stad in ons hart. Want alhoewel ik overduidelijk een natuur persoon ben, kan ik zo onwijs genieten van mooie, romantische steden. Uitkijken over een skyline, het wandelen door prachtige pittoreske straatjes, het bekijken van de mooie en verschillende geveltjes en het glas heffen op een terras. Ik kan haast niet geloven dat het alweer onze laatste volle dag was in Lille. Hierna trekken wij door naar het mooie zuiden van Normandië. Daar neem ik jullie natuurlijk weer mee naartoe.

En vergeet ik jullie bijna over één mijn hoogtepunt van de dag te vertellen. Dat was toch wel het aanschaffen van mijn prachtige nieuwe designer tas, die jullie hier al heb laten zien. Love it. En zo heb ik weer een mooie blijvende herinnering aan een fijne tijd in Lille.

 

 

Koop jij ook iets op reis wat jou herinnert aan de fijne tijd?

 

4 Reacties

 1. 28 augustus 2017 / 18:53

  Ik reed er altijd langs af voor vakanties naar Spanje, maar ik ben er nooit geweest. Daar moet verandering in komen, lovely <3

 2. 28 augustus 2017 / 17:46

  Wat een prachtige foto’s en een heel mooi geschreven verslag! Ook mij maak je helemaal enthousiast. Ik wil nu zeker eens een treinticket naar Lille boeken, ook omdat het eigenlijk helemaal niet zo ver weg is. Jammer dat de vintagewinkels gesloten waren, maar zo te zien was er ondanks dat nog genoeg te beleven 🙂

 3. 28 augustus 2017 / 13:35

  Prachtige foto’s alweer! Ik moet mijn onromantische beeld van Lille nodig bijstellen!

 4. 28 augustus 2017 / 12:01

  Ik heb nooit echt er aan gedacht om naar Lille te gaan, maar na je foto’s hier en op Instagram ben ik daar wel van op terug gekomen. Het lijkt me zo ontzettend mooi en gezellig daar!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Gucci marmont belt pink leather Double G buckle small
Gucci Marmont belt

[dropcap]T[/dropcap]rends. You eather hate it, or you love it. Maar je kunt het natuurlijk ook naar je eigen hand zetten....

Sluiten