Lifestyle Sunday | Life is better in Thailand

Afgelopen week zondag plaatste ik nog een artikel over mijn wanderlust terwijl ik onderweg was naar Thailand. Wij vlogen met China Airlines op Bangkok en op de beenruimte na hadden wij eigenlijk niets te klagen (oké en mijn ontbijt viel verkeerd waardoor ik de hele dag in Bangkok niets kon eten.. iets over een valse start?). Bangkok was prachtig en vooral heel erg warm. Als het hier 34 graden is, kan je er eigenlijk qua gevoelstemperatuur wel 10 bij optellen. Tel daar een nacht zonder slaap bij op en je snapt misschien wel dat Bangkok heel erg wennen was. En aangezien wij zo’n 6 uurtjes hadden om de stad te verkennen hebben wij alles op alles moeten zetten. Wij regelden een privé gids die ons verschillende tempels, China Town, The FlowerMarket, The Grand Palace en wat van de binnenstad van Bangkok heeft laten zien. Af en toe hebben wij onszelf even moeten knijpen omdat het allemaal zo onwerkelijk en zo mooi was. Maar we waren er, echt!

Na een paar uurtjes was het toch echt tijd om weer naar de luchthaven te gaan, daar hebben wij even gewacht, wat gegeten en hebben wij onze vlucht naar Krabi gepakt met Bangkok Airways. Wij deden hier 20 minuten korter over dan verwacht, binnen een uur waren wij een maaltijd, 3 toetjes en heel wat drankjes (water!) rijker en landden wij in een tropisch warm, vochtig en donker Krabi. Wat zuidelijker ligt van Bangkok.  Na een half uur met de taxi te hebben gereden renden wij onder de douche door om vervolgens als een blok in slaap te vallen. De volgende ochtend konden wij voor het eerst genieten van het uitzicht, het regende en de wolken waren aardig opgestapeld. Maar alleen al het gevoel van hier zijn was voldoende.

De eerste dagen is het bewolkt en regenachtig gebleven, maar ook hier kwam een eind aan. Wij pakte namelijk een staartje mee van het slechte weer in China, en als het slechts een staartje is hebben wij niets te klagen denk ik zo. Terwijl hebben wij Ao Nang en de kust kant daarvan verkent, zijn wij naar Railey Beach geweest en hebben wij met een longtail boot gevaren. Over een typisch Thais gevoel gesproken! Ook ben ik langzaam de Thaise keuken aan het verkennen, drink ik uit echte kokosnoten, hebben wij al heel veel apen gezien en de tijgertempel bezocht. Ook de lucht trok open en het is inmiddels tropisch warm en heel erg zonnig.

If you can’t stand the heat, stay out of Thailand. De zon is er niet een zoals aan de Spaanse Costa en hier ga je voor je lol niet uren in liggen bakken. En dingen bezoeken en bezichtigen gaat prima met veel water en een rustig tempo. Life is good. Ook maken wij kennis met andere culturen, in Azië hebben de Aziaten toch al snel de overhand. De meesten kunnen geen Engels en anderen leren je zoveel over een andere cultuur, daar kan een les op school niet tegenop. Als ik de kans had gehad om voor mijn opleiding, toen der tijd, naar het buitenland te gaan, had ik het gedaan. Reizen maakt je zoveel rijker, in alle opzichten die je kunt bedenken. Ondertussen geniet ik volop van het weer, de warmte die als een deken om je heen valt (mag ik dit thuis ook hebben?), de palmbomen, het eten, het zwembad, de zee, de Thaise mensen (wat zijn ze lief!) en natuurlijk van elkaar. Want dat is nog wel het mooiste van alles, dat wij dit allemaal samen kunnen delen.


Hoe gaat het met jou?
Heb jij je vakantie al gehad of kijk je er nog naar uit?


Delen:

9 Reacties

 1. 17 augustus 2015 / 11:35

  Wauw! Ontzettend mooi is het daar! Reizen maakt je inderdaad zoveel rijker. Ik kan al niet wachten tot ik zelf ook weer kan vertrekken naar een volgende bestemming 🙂

 2. 16 augustus 2015 / 20:24

  Wauw, prachtig! Voor mij duurt het nog héél lang voordat ik vakantie heb (4 weken, maar het voelt alsof het nog 4 maanden duurt)

  • 19 augustus 2015 / 10:04

   Ik vind het ook zo oneerlijk dat aftellen zo lang duurt en de vakantie zelf zo snel voorbij vliegt! Haha

 3. Bo stuffbybo
  16 augustus 2015 / 12:10

  Wauw echt mooie foto’s! Lijkt me echt gaaf daar.. Ziet er zo mooi uit. Liefs

 4. 16 augustus 2015 / 12:09

  Wauw echt mooie foto’s! Lijkt me echt gaaf daar.. Ziet er zo mooi uit. Liefs!

 5. 16 augustus 2015 / 11:43

  ZO jaloers dat je in Thailand bent, een van de mooiste landen waar ik ooit geweest ben <3

  • 19 augustus 2015 / 10:03

   Ik voel mij er ook helemaal thuis, wat een prachtig land! <3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
5 artikelen uit de oude doos lifestyle by linda
Uit de oude doos | 5 leuke artikelen

Hi iedereen! Er zijn inmiddels alweer meer dan 550 artikelen online gekomen op Lifestyle by Linda. Wat een mijlpaal hè?...

Sluiten