Kan een lichaam zichzelf van binnen uit genezen?

Terwijl ik maandag en dinsdag aan het bijkomen was van de fair And slow fashion bloggers Tour door Utrecht van afgelopen zondag. Besloot ik, geheel uit vaste gewoonte, ondanks het mooie weer eens op Netflix te kijken. Dit keer ging ik niet voor de lopende series maar ik was erg benieuwd wat er over de fashion industrie te vinden was. Twee dagen later zat ik met een overlopend hoofd weer op dezelfde bank. Totaal verward van alle ellende die ik zojuist via de app die mij normaal zoveel plezier brengt te zien kreeg, besloot ik dat ik er zelf wat mee moest gaan doen. Ik heb documentaires over voeding gekeken, de fast fashion industrie en nog meer voeding. En ik ben gefascineerd geraakt van de quote dat jouw lichaam het in zich heeft om zichzelf te genezen. Je bent wat je eet.

Dat heeft mij aan het denken gezet. Want wat als je bent wat je eet, ben je dan ook wat je aantrekt? Je draagt kleding die in het makings proces veel chemicaliën mee heeft gekregen en dit draag jij op je grootste orgaan, de huid? Dan ben je dus ook wat je op je huid smeert. Het gebruik van vele huidverzorgingsproducten die vol ingrediënten zitten die alleen uit letters en cijfers bestaan. En als ik mijn lichaam en huid vanuit de binnenkant niet kan genezen, wat zal een zalfje hier dan tegen helpen?

 

Kan een lichaam zichzelf van binnen uit genezen?

 

Als ik mijn lichaam wil gaan reinigen, resetten en boosten, dan moet ik daar geen datum voor gaan verzinnen. Dan moet ik daar vandaag mee beginnen, dacht ik dinsdag. Omdat mijn energie schaars was besloot ik woensdag wel op tijd op pad te gaan, kocht ik een blender en een grote tas vól groente en fruit. Want zonder gelijk mijn dagelijkse voedingspatroon drastisch om te gooien (wat met mijn zieke lijf staat voor vragen om ellende) ga ik dit langzaam introduceren. Wat inhoud dat ik iedere dag naast mijn nu al gezonde ontbijt meer fruit ga eten en tussen de middag iedere dag een verse groente en fruit smoothie zal maken. Een flinke ook. Mijn lichaam heeft liefde nodig, vitamines, mineralen. En dat niet alleen uit een pilletje. Meer RAW food, nóg meer water drinken. En kijken waar ik uit ga komen.

Ik heb er zin in. Het voelt goed. Het is lang geleden dat beslissingen zó onwijs goed gevoeld hebben. Zo goed dat ik haast denk dat het kijken van die documentaires na de inspirerende groene dag van zondag zo moest zijn. En waarom uitstellen wat je vandaag kunt beginnen?

Mijn avontuur ga ik vastleggen, ik ben heel benieuwd of mijn huid hierdoor gaat opknappen en hoe ik mij zelf ga voelen. Wie weet kom ik nog wel uit bij een tien daagde sapkuur. Maar eerst maar eens kijken hoe mijn lichaam dit gaat ontvangen. Tot nu toe gaat het goed, de groene smoothies geven mij een boost, laten mij verzadigd voelen en geven meer energie. Mijn buik daarentegen is zo bol als een ballon en mijn huid laat nog weinig veranderingen zien. But I’m om my way. Which that i’m sure of! 

 

Welke laatste verandering liet jou zo goed voelen?

 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

7 Reacties

 1. 19 april 2016 / 09:20

  Wauw linda. Wat een goed idee! Leuk dat je zo enthousiast begint, maar nu wordt het ook een kwestie van volhouden en dat is vaak toch wel lastig. Ze zeggen dat als je 91 dagen aan één je nieuwe gedrag volhoud dat het dan met de rest van het jaar ook goed komt. Ik ben echt benieuwd of het je huid ook gaat helpen. Maar dat lezen we vast hier terug. Heel veel succes de komende tijd!

 2. 18 april 2016 / 10:09

  Wat goed dat je dit gaat proberen! Ik ben heel benieuwd welke documentaires je gezien hebt! Ik wil ze ook nog steeds kijken namelijk kun je me misschien de namen doorgeven? Zoals ik al gezegd had vorige week zondag merk ik heel erg dat mijn lichaam opgeknapt is van the green happiness. Liefs

 3. 17 april 2016 / 13:29

  Klinkt goed, heel veel succes gewenst en ben benieuwd na je avontuur!

 4. 17 april 2016 / 12:35

  Klinkt goed! Ik ben ook steeds meer bezig om meer groente en fruit in mijn dagelijkse menu’s te zetten. Ben benieuwd hoe jij dit precies gaat aanpakken!

 5. 17 april 2016 / 10:49

  Ik heb onlangs ook een detox kuur gedaan en mijn voeding aangepast (nadat ik documentaires op Netflix had gekeken) en ik voel mij er stuk beter door! Heel bijzonder om te ervaren wat voeding met je doet.

 6. 17 april 2016 / 10:46

  Wat een leuk idee! Zelf ben ik erg fan van juicing maar, doordat ik een maand geleden ziek ben geweest ben ik hier een tijd mee gestopt. Ik had geen zin meer om sapjes te drinken. Maar nu ben ik deze week aan het proberen om dit terug in mijn leven te brengen.
  Liefs,
  Yara

 7. 17 april 2016 / 08:21

  Toen ik ruim een jaar geleden ben geopereerd en daar erg ziek door ben geweest, besefte ik wel wat voor slechte voeding veel mensen onder ons tegenwoordig naar binnen werkten. Toen ben ik daar veel bewuster mee om gegaan. Ook heb ik twee keer de Clean 9 (C9) detox gedaan en daarna voelde ik me echt super goed. Ik geloof hier dan ook wel in, niet helemaal..maar wel redelijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Mackay Australië
6 unieke redenen om naar Mackay te gaan

Mackay voelt als thuis. Niet alleen omdat mijn familie hier woont en ik hier al een aantal keer voor een...

Sluiten