6 unieke redenen om naar Mackay te gaan

Mackay voelt als thuis. Niet alleen omdat mijn familie hier woont en ik hier al een aantal keer voor een langere tijd ben geweest, maar zeker ook omdat het een droom klimaat heeft en de mooiste zonsondergangen. Van de zoetste ananassen, ananas velden, naar de mooiste stranden en een breed scala aan mooie dieren. En wat dacht je van het prachtige Eungella National park waar ik wilde platypus in het wild spotte en mijn favoriete strand met kangoeroes? Ik ga het je vandaag allemaal laten zien, en gok dat jij straks ook het liefst een ticket Down under boekt!

 

6 unieke redenen om naar Mackay te gaan

 

Mackay Australië

 

Mackay verdient het om terug op de kaart te komen. Veel mensen stoppen bij Airlie Beach en rijden dan langs Mackay op naar boven, of andersom. En dat is eeuwig zonde. Juist omdat Mackay zo rustig is kan je het in alle rust verkennen. Ik ga jullie een video laten zien van mijn laatste bezoek aan Mackay, maar ik kan je vast verklappen dat het artikel nóg mooier wordt en bol staat van verschillende jaren én Mackay hoogtepunten.

 


Klik hier als je de video niet kunt zien, en hier om je te abonneren.

 

Mackay Australië

 

De mooiste stranden

Mackay ligt zo’n 950 km boven Brisbane en staat vooral bekend om het verbouwen van suiker, de suiker fabrieken en kolenmijnen. Wat veel mensen niet weten is dat het klimaat heerlijk is, en de rustige stranden daarom een fijne plek zijn om naartoe te gaan. Stranden die meer dan de moeite waard zijn om naartoe te gaan zijn Blacks Beach, Shoal Point en Cape Hillsborough. Vooral de laatste is mijn favoriet, het ligt achter een haast verlaten camping en hier vind je ook veel kangoeroes op het strand. En ik bracht hier niet voor niets mijn 22ste verjaardag door.

 

Mackay Australië Mackay Australië Mackay Australië Mackay Australië

 

 

 

 

 

Mackay Australië

 

Eungella National Park & Finch Hatton George

Eungella National Park kent mooie lookouts, watervallen, een onwijs leuke route omhoog met de auto, je kunt er lunchen en heerlijke wandelingen maken. Je vind er wateren met schildpadden, en mocht je heel veel geluk hebben kun je zelfs een platypus spotten. Finch Hatton ligt aan de voet van het gebergte van Eungella en is vooral erg leuk wanneer het geregend heeft. Hier komt namelijk het water van de bergen naar beneden langs hele grote rotsen en wat kleinere watervallen waar je ook prima kunt zwemmen.

 

Mackay Australië Mackay Australië Mackay Australië Mackay Australië Mackay Australië

 

 

 

 

 

Mackay Australië

 

De mooiste zonsondergangen

Als ik één ding op mag noemen (naast het weer natuurlijk) van wat ik mis aan Mackay, dan zijn het wel de prachtige zonsondergangen en de adembenemend mooie uitzichten. Zelfs kennissen die naar Brisbane zijn vertrokken voor hun studie posten regelmatig een oude foto van de zonsondergang, omdat zij ook weten dat ze nergens zo mooi zijn als thuis. Ik kan er echt uren naar kijken.

 

Mackay Australië

 

Mackay Marina & Harbour Beach

Op zondag middag kun je heel erg leuk een drankje doen in de haven van Mackay. Het is wel grappig om deze haven nu te zien en je dan te bedenken dat ik hier als 8 jarig meisje op het strand heb gespeeld en hier heb gezwommen, nog voor er een mooie haven aangelegd werd. Het is een mooi uitzichtpunt, het strand ernaast is een fijn strand om te zwemmen en je kunt hier zelfs gaan vissen. Alleen al voor het uitzicht zal ik de pier nog eens uitrijen.

 

Mackay Australië

 

 

 

 

 

Mackay Australië

 

Wildlife

Omdat het weer zo tropisch is in Mackay, en de luchtvochtigheid hoog, zie je hier de meest mooie dieren voorbij komen. Leguanen, kikkers, hagedissen, padden, slangen, kangoeroes, wallaby’s, possums en de meest kleurrijke insecten en vogels. Ook in de mangrove kan je wilde krokodillen en vooral véél slangen spotten.

 

Mackay Australië Mackay Australië Mackay Australië Mackay Australië Mackay Australië Mackay Australië Mackay Australië

 

 

 

 

 

 

Mackay Australië

 

Pineapple farms

Wist jij al dat regio Mackay bekend staat om de heerlijke zoete ananassen? Hier vind je ook veel ananas boerderijen en stalletjes langs de weg. Bij deze standjes koop je heel voordelig de lekkerste exemplaren in allerlei verschillende soorten en maten. Als een echte ananas fangirl was ik dan ook helemaal op mijn plek hier.

 

Mackay Australië Mackay Australië Mackay Australië

 

 

Mackay, ik zal er ellenlange artikelen over kunnen schrijven, het is niet alleen prachtig, maar voelt ook als mijn tweede thuis. Ik denk vaak terug aan de dagen die ik doorbracht in de gazebo, genietend van de prachtige uitzichten (die nooit zullen gaan vervelen), de geluiden van de dieren die je hoort en de overweldigende inspiratie die hier zijn weg naar boven vind. Er zijn leuke resorts te vinden (Dolpin Heads bijvoorbeeld), je kunt er leuk en lekker eten en nu het winkelcentrum verbouwd is ook leuk winkelen. Als ik in Mackay verblijf slaap ik bij familie, ik heb in mijn Australië vlogs kort wat beelden van het verblijf laten zien. Maar in verband met privacy kan ik hier (helaas) niet verder op ingaan, dan hadden jullie misschien nóg beter begrepen waarom ik mij hier zo thuis voel. Iedere keer ontdek ik hier weer een stukje van mijzelf en laat ik een stukje van mijn hart achter als ik weg ga.

 

Als jij morgen naar Australië kon vertrekken, waar wil jij dan naartoe?

 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

12 Reacties

 1. Conny
  10 januari 2019 / 09:22

  Hi Linda, over 183km checken we in in Mackay.. zo benieuwd nadat we 5 uur hebben moeten wachten vanwege de Bruce Hwy … a flooded Road ?
  We gaan het allemaal ontdekken, thnx voor jouw input!!!

  • Linda
   Auteur
   10 januari 2019 / 14:47

   Oh wat een heerlijk vooruitzicht dat jullie daar heen gaan. Dit roept weer wat wanderlust op haha! Ik heb de overstromingen daar ook meegemaakt en hoop dat jullie je reis snel kunnen voortzetten!

 2. 20 april 2016 / 20:26

  Adembenemend mooi, jeetje! Australië trok me eigenlijk nooit zo want: enge beesten, maar als ik het zo zie moet ik daar maar heel snel van terug komen. Prachtig! Heerlijk dat je er familie hebt, dat maakt een reis nog leuker vind ik.

 3. 18 april 2016 / 17:34

  Naar Mackay natuurlijk (in antwoord op jouw vraag)!! Jouw prachtige foto’s zijn meer dan overtuigend. Ik denk alleen niet dat ik de rest van de fam in het vliegtuig krijg voor zo’n lange trip. Maar wie weet.. op een dag.

 4. 15 april 2016 / 15:58

  oh dat vogelbekdier en oh al die andere toffe dieren echt zo tof! helemaal mijn ding!

 5. 15 april 2016 / 13:26

  Wauw wat is het prachtig daar zeg. Als ik zo naar je foto’s en video kijk denk ik dat je wel meer dan 6 redenen kan verzinnen… Geniet!

 6. 15 april 2016 / 10:29

  Wauw, wat een prachtige foto’s. Ik wil nu zoo graag op vakantie! Ik vind je blog trouwens super leuk, heel strak 🙂

  • Linda
   Auteur
   15 april 2016 / 12:20

   Wat lief dat je dat zegt, dank je wel! 🙂

 7. 15 april 2016 / 10:28

  wauw! echt een plek waar je kan relaxen echt super chill! Love the pictures too!

 8. 15 april 2016 / 06:28

  Wauw, wat een prachtige plek in Australië deel je weer. Je hebt wederom een mooie video in elkaar gezet en al die foto’s, zo mooi :-).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Lush Ocean Salt
LUSH Ocean Salt gezichts- & bodyscrub

Lush Ocean Salt was één van mijn eerste veroveringen toen ik de Lush winkels eenmaal ontdekt had. En een dikke...

Sluiten