Iris | New vintage coat

 

Iris | New Vintage Coat

 

lama-laine OOTD Rotterdam Vintage coat slow fashion melting pot kilo

 

If I could sing the way I feel inside
It’d sound happy and sad at the same damn time
Cause when you smiled at me on that dance floor
It was the prettiest mask that you ever wore
Oh, I watched her go
After she planted her love in the top soil
And from the top soil, an iris bloomed
It was pretty in May but it died in June

 

Ken je dat gevoel, dat een nummer je helemaal uit een ruimte kan halen? Dat hij je met beide benen terugplant op een gebeurtenis die jij je nog goed herinnert? Muziek, geuren, geluiden en gebeurtenissen kunnen mij ineens terug naar zo’n moment brengen. Momenten waarvan ik simpelweg was vergeten dat ik ze ooit mee had gemaakt. Of terug naar momenten die lange tijd in je gedachten kunnen blijven dwalen. Terug naar een plek, samen met geliefden, of helemaal alleen. In je hoofd speelt zich een verhaal af. Als een film in een bioscoop. Maar dan alleen voor jou. Hopende dat je dit ooit nog eens met iemand kan delen.

 

Tijdens grote en kleine reisjes ontstaan veel van deze kleine films. Momenten die ik maar wat graag nog eens over wil doen. Gewoon omdat ze zo klein, simpel en daarom juist zo mooi zijn. Thomas en ik maken al vanaf het begin van onze relatie grote en kleine reisjes. In de 4 jaar dat wij met elkaar gaan hebben we al veel van de wereld mogen zien. En door de verliefdheid, of door te tijd, wil je een bepaalde plek nog eens met nieuwe ogen zien. Daarom besloot ik hem op zijn verjaardag nog eens mee terug te nemen naar Brussel. Een mooie en fijne stad. Dezelfde stad. Terwijl wij als mens door verschillende gebeurtenissen, en de tijd, zo immens veel gegroeid zijn. En daar liepen wij. In dezelfde stad. En bekeken alles wat wij vergeten waren met hele andere ogen.

 

Ik had ook niet kunnen indenken, zo’n 4 jaar geleden, dat het dragen van eerlijke en vintage kleding een nieuwe standaard voor mij zal zijn. Laat ik eerlijk wezen, de planeet, de natuur en hoe de mensen leven of geleefd worden hebben mij altijd wel bezig gehouden. Maar de manier waarop mijn ogen geopend zijn, maken dat ze nu nog helderder kunnen kijken naar de mooie dingen om mij heen. Na wat uren rondgewandeld te hebben door de prachtige straten en winkelstraten van Brussel brandde er eigenlijk maar één vraag. Kunnen wij het voor sluitingstijd nog redden om de andere kant van de stad te bereiken?

 

Vintage kleding per kilo kopen is iets wat mijn interesse heeft gewekt sinds ik er voor het eerst over heb gehoord. Vintage kleding heeft een verhaal. Stamt uit een tijd waarin ik zelfs nog geen deel van deze wereld uitmaakte, en slechts een wens was van de mensen die mij op de wereld hebben gezet. En toen zelf eigenlijk nog kinderen waren. En in tegenstelling tot Nederland, heeft België een winkel waar je jouw slag per kilo kunt slaan. Melting Pot. Te vinden langs de Hoogstraat in Brussel. Waar ik kleding kocht, puur op gevoel. Wat er mode is maakt op dat moment niet uit. Deze prachtige kledingstukken, die ergens jaren geleden al gedragen zijn, en nu hangen te wachten om herontdekt te worden. En na ze gewogen te hebben, daar aan de andere kant van de stad, was het tijd om ze mee te nemen naar hun nieuwe huis.

 

Vintage hotspot: Melting Pot Kilo – €15,00 per kilo. Hoogstraat (Rue Haute) 154, Brussel. Ma-zon: 10.00 – 18.00 uur.

 

 lama-laine OOTD Rotterdam Vintage coat slow fashion melting pot kilo
 lama-laine OOTD Rotterdam Vintage coat slow fashion melting pot kilolama-laine OOTD Rotterdam Vintage coat slow fashion melting pot kilolama-laine OOTD Rotterdam Vintage coat slow fashion melting pot kilolama-laine OOTD Rotterdam Vintage coat slow fashion melting pot kilolama-laine OOTD Rotterdam Vintage coat slow fashion melting pot kiloCoat – Lama-Laine (Melting Pot) | Top – HEMA | Jeans – H&M Conscious (nieuwe collectie) | Sneakers – WODEN | Tas – Marc by Marc Jacobs.

 

Welk verhaal deze jas mij zal kunnen vertellen? Ik weet het niet. Wel dagdroom ik over het idee dat het een chique vrouw geweest kan zijn die in de jaren ’60 rond wandelde in de mooie straten van het charmante Brussel. Kon deze jas mij net als de muziek die ik zo graag luister maar even terugbrengen naar deze momenten. Terug naar een heel ander leven. Het leven van een, Française of een Franstalige Belg levende in deze stad. En nu wander ik door de straten van Rotterdam. Omdat ik zelf even aan mijn eigen gedachten wil ontsnappen. Genietend van de fijne zonnestralen die doen geloven dat de lente slechts om de hoek is. En plotseling is alles weer zoals het hoort te zijn. Ik ben gelukkig. En onderweg.

 

 lama-laine OOTD Rotterdam Vintage coat slow fashion melting pot kilo

 

Welke jas zal jij graag nog eens aan je collectie toevoegen?

 

 
Delen:

11 Reacties

 1. 23 februari 2017 / 12:00

  Wat een toffe vintage jas! Mooi heb je ook geschreven. X

 2. 23 februari 2017 / 10:24

  Oh die jas <3 Love vintage. Zo mooi!

 3. 23 februari 2017 / 10:06

  Wauw Linda, wat heb je een pareltje gescoord. De jas staat je echt heel erg goed. Ik vind België qua vintage winkels sowieso echt heel erg leuk! Ben je toevallig ook bij Think Twice geweest? Ook erg leuk!

 4. 23 februari 2017 / 07:54

  Tof hoor! Ik ben nog steeds niet helemaal om qua vintage, ik koop en draag gewoon liever wat nieuws. Maar wat niet is, kan nog komen!

 5. 23 februari 2017 / 07:38

  Wauw, die jas is echt prachtig! En wat een geweldig initiatief, zo’n winkel waar je kleding per kilo koopt. Daar zou ik ook nog weleens naartoe willen. Gave outfit! Ik vind die foto vanachter glas ook heel gaaf geworden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Rijstvelden Chiang Rai Thailand
Rijstvelden van Chiang Rai

Mijn reis door Thailand begon in de meest noordelijke provincie van het land. Omringd door Birma (Myanmar) en Laos vind...

Sluiten