Ik ben dankbaar voor..

Op Bevrijdingsdag vieren wij ieder jaar weer het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het is een mooi moment om eens stil te staan bij waar ik dankbaar voor ben. Leven in vrijheid, net als het als vrouw een stem hebben, is namelijk niet in alle landen vanzelfsprekend. Ik denk dat veel mensen te vaak vergeten stil te staan bij wat we hebben en wat we hebben opgebouwd. Mede doordat wij in een constante stroom zitten in onze drukke maatschappij. Juist dan vergeet je weleens stil te staan omdat wij altijd maar zo gefocust zijn op onze doelen en toekomstwensen. Dat we vergeten in het nu te leven. En dat is zonde, het leven is namelijk zoveel meer dan een constante roes. Vandaag ben ik dankbaar voor..

Ik ben dankbaar voor..

 

Bollenvelden Nederland tulpen tulip field Holland

Bollenvelden Nederland tulpen tulip field Holland
Bollenvelden Nederland tulpen tulip field Holland
Bollenvelden Nederland tulpen tulip field Holland

 

‘Freedom is the oxygen of the soul’ – Moshe Dayan

 

 

 

Soul is freedom.
Love is power.
Hope is love.
Dreams are revolution.

 

Bollenvelden Nederland tulpen tulip field HollandIk ben dankbaar voor.. Bevrijdingsdag 2018Bollenvelden Nederland tulpen tulip field Holland

 

Ik ben dankbaar voor de vrijheid waarin ik mag leven en dat ik als vrouw kansen krijg om mijzelf te blijven ontwikkelen. Zeker omdat dit niet in alle culturen gewaardeerd wordt en vrede niet in alle landen overheerst. En dan besef ik mij dat het puur geluk is dat ik in Nederland geboren ben, omdat jouw start alles bepalend kan zijn.

Ik ben dankbaar voor het feit dat ik een stem heb en ik deze als vrouw mag laten horen. Maar zeker ook voor de opleidingen die ik heb gevolgd, de kansen die ik heb gekregen en de vele reizen die ik heb mogen maken. Dankbaar voor de relatie die ik met Thomas heb en wij beiden gelijk zijn aan elkaar.

Dankbaar dat ik de keuze kan én mag maken om geen dierlijke producten te eten, en daardoor dagelijks mijn lichaam kan voeden met wat goed voor mij is. Dat ik zelf mijn geloof mag kiezen en dankbaar voor de basis die mijn ouders mij gegeven hebben.

Daarnaast ben ik ook dankbaar voor mijn vrije keuze in artsen, behandelingen en het gebruik van medicijnen. En bovenal ben ik dankbaar voor de mensen om mij heen, die elkaar lief hebben en respecteren. En mij ook in mijn ziek zijn de vrijheid hebben gegeven om mijzelf lichamelijk te blijven ontwikkelen, ondanks dat dit vaak veel tijd, geld en energie heeft gekost.

Leven in vrijheid is alles behalve vanzelfsprekend, en ik vind het goed dat wij hier op 4 & 5 mei met zijn allen bij stilstaan. Want als haat en de oorlog hadden overheerst en wij niet bevrijd waren, dan was ik hier vandaag misschien wel helemaal niet geweest. En dat ik hier mag zijn, ook daar ben ik enorm dankbaar voor.

 

Waar ben jij dankbaar voor?

 

 

Liefs Linda voetnoot

Delen:

3 Reacties

  1. 7 mei 2018 / 00:22

    Wij vrouwen moeten hier meer mee doen, dit heb je prachtig omschreven

  2. 5 mei 2018 / 19:29

    Ik moet eerlijk toegeven dat ik hier echt te weinig bij stil sta eigenlijk, maar ik geniet wél heel erg van mijn vrijheid door mijn eigen appartementje (en niet meer thuis wonen enzo). Mooi geschreven <3

  3. 5 mei 2018 / 12:59

    Prachtig geschreven! Het is inderdaad goed om eens stil te staan wat we bereikt hebben en wat allemaal eigenlijk niet eens vanzelfsprekend is!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Dr. Organic Cacao Butter
Dr. Organic – Cocoa Butter lijn (vegan)

[dropcap]N[/dropcap]u het zonnetje zich weer vaker laat zien begint het te kriebelen om een mooi zongebruind huidje te kweken. Een...

Sluiten