Hello december ☾

 

Hello december ☾

 

hello december

 

Wat heeft november mij gebracht?

Als ik op reis ben vind ik het heerlijk om weg te zijn uit de dagelijkse sleur. Los te zijn van alle dagelijkse verplichtingen en in een nieuwe, frisse omgeving te zijn. Reizen geeft mij rust, voedt mijn wanderlust en zorgt ervoor dat ik na thuiskomst weer volledig opgeladen weer aan mijn dagelijkse ritme deel kan nemen. Het blijft gek om te merken dat wanneer je om minder leuke redenen uit jouw dagelijkse sleur wordt gehaald, het helemaal niet zo fijn en comfortabel aanvoelt. En je na een aantal van deze dagen compleet leeg kan zijn. Lichamelijk en geestelijk.

 

November was geen hele fijne maand voor mij. En dat hebben jullie eigenlijk wel aan alle kanten kunnen merken op mijn blog en social media kanalen. Net als mijn leven lag alles hier even helemaal stil en op zijn gat. Ik kan best een stootje hebben, maar november deelde zoveel stoten uit dat opkrabbelen en doorgaan veel meer tijd nodig had dan ik had gehoopt. Het was daarom van belang om weer even terug te gaan naar de basis. En dat is het weer één worden met mijn lichaam én geest.

 

Voeding blijft hier een belangrijk onderdeel van. En ondanks dat ik volledig uit balans was wist ik mijn gezonde levensstijl gelukkig vast te houden. Oké ik at iets vaker een frietje, maar zuivel en suiker producten bleven gelukkig aan de zijlijn. En daar ben ik heel erg blij om. Het gezonde leven (vaker plantaardig eten, suikers zoveel mogelijk laten staan en zuivel zoveel mogelijk vermijden) bevalt mij goed, en past gelukkig ook goed bij mij, en is hierdoor ook goed vol te houden.

 

breakfast bowl plant based vegan food

 

Word je nu ook een vegetariër Lin?

Nu ik over gestapt ben op dierproefvrije cosmetica krijg ik vaker de vraag of ik misschien ook vegetariër zal worden. Dit is een vraag die ik erg dubbel vind. Zelf ben ik opgegroeid op het platteland, waar ik overigens nog steeds op een prachtige boerderij omringd met dieren woon. We hebben zelf vee gehad (weliswaar hobby) en kippen. In de polder zie ik boeren dagelijks respectvol met hun dieren omgaan. Maar het beeld van mishandelde dieren staat nog steeds op mijn netvlies gebrand, en ik kan mij zelf maar moeilijk voorstellen dat mensen niet respectvol met een dier (en andere mensen ) om kunnen gaan. Vragen als; ‘waar komt mijn vlees eigenlijk vandaan?’ zitten steeds vaker in mijn hoofd. Ik ben nog niet overtuigd om deze stap te gaan zetten, wel ben ik geminderd in het eten van vlees en komt er vaker kip dan rund op tafel.

 

Doelen voor december

Nu mijn gedachten weer langzaam die van mijzelf worden en mijn lichaam met extra behandelingen hopelijk ook zelf de draad weer op kan gaan pakken (dat blijft het nadeel met chronisch ziek zijn, uit balans zijn heeft een lange nasleep) kijk ik meer dan ooit uit naar een gezellige december maand. Een maand waarin wij hopelijk het jaar met een positieve noot af kunnen gaan sluiten. Ik heb zin om de kerstboom op te gaan tuigen wanneer de Sint het land uit is. Ik kijk enorm uit naar fijne kerst gerelateerde reviews, die ik ook erg leuk vind om te maken. Ook wil ik wat vaker weer iets gaan bakken, iets lekkers zonder suiker. En heb ik enorm veel zin om inkopen te gaan doen voor de kerst. Mijn grootste wens is dan ook om deze maand zo leuk mogelijk te maken. Gevuld met fijne kerst diners, feestjes en dagen met de familie.

 

Vooral het samen zijn is waar ik na deze maand echt naar uitkijk. Dagen dat we met zijn allen thuis zijn om een leuke reden. Om zo met een goed gevoel het nieuwe jaar in te kunnen gaan. En ik kan niet wachten om te zien wat 2016 voor mij in petto heeft. Er gaat namelijk een mooi en nieuw project gelanceerd worden en mijn reis naar Thailand staat natuurlijk ook voor de deur.

 

Waar kijk jij naar uit deze maand?

 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

3 Reacties

  1. 2 december 2016 / 09:55

    Hopelijk wordt december een hele fijne maand voor je! Mooie doelen heb je in ieder geval!

  2. 2 december 2016 / 07:59

    November was een pittige maand voor je .. laten we hopen dat december een hele fijne maand wordt. December is mijn favoriete maand, die begint met mijn verjaardag op 1 december (gisteren dus). Daar heb ik gisteren van genoten en ook vandaag vier ik het nog. Ik heb komende maand veel verjaardagen en dan is het zo kerst en out & nieuw!

  3. 2 december 2016 / 07:51

    Leuke blogpost en mooie doelen heb je voor jezelf!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Favorieten beauty producten november
Favoriete beauty producten | november

Het is alweer tijd voor één van mijn favoriete artikelen om te maken, mijn beauty favorieten overzicht van de maand...

Sluiten