Mijn haar routine & win een feestelijke Zenner goodiebag

 

Mijn haar routine ☾

 

 Mijn haar routine lifestyle by lindaMijn haar routine lifestyle by linda

 

Haar verzorging onder de douche

Mijn haar is vooral erg vol, lang en redelijk zwaar. Ik vind het juist om deze reden belangrijk om met een goede basis te beginnen. Om ervoor te zorgen dat er wat volume ontstaat bij de aanzet van mijn haar. Een goed begin is tenslotte het halve werk.

 

De BIG zeezoutshampoo van Lush is mijn life saver. Ik ben een groot verbruiker geworden sinds ik het heb ontdekt. Het pakt namelijk verschillende problemen aan. 1) het eczeem op mijn hoofdhuid, 2) mijn haar wordt minder snel vet, en het geeft 3) meer volume bij de aanzet. Dit is dan ook waar ik hem enkel voor gebruik, voor mijn hoofdhuid, ik breng het aan bij de wortels van mijn haar.

 

Op de lengtes gebruik ik het liefst een shampoo, conditioner of een ‘2 in 1’ zoals deze van Goldwell zodat mijn lengtes vooral goed verzorgd worden. Mijn haar wilt nogal snel droog worden door het verven, de kachels, airco en beschadigen van het simpelweg los dragen van mijn haar. Het schuurt dan tenslotte altijd langs jouw kleding.

 

Mijn haar routine lifestyle by linda

 

Haarverzorging

Van tijd tot tijd neem ik graag een masker mee de badkamer in. Deze breng ik voor het douchen aan in nat haar zodat ik zeker weet dat hij goed in kan trekken. Juist doordat ik mijn haar verf en het veel los draag vind ik het belangrijk dat het er vol en goed verzorgd uitziet.

 

Na het douchen breng ik graag een olie aan op de punten van mijn handdoek droge haar. En hierna is het vrij simpel, ik doe een rommelige knot in en laat het ’s nachts drogen. Nat haar borstelen doe ik niet en de volgende ochtend hoef ik het simpelweg alleen even in model te borstelen.

 

Wanneer mijn haar iets extra’s kan gebruiken tussen de wasbeurten in. Ik was mijn haar om de 3 á 4 dagen. Gebruik ik graag een verzorgende spray. En maar net wat ik aan het testen ben en in huis heb. Deze van Goldwell is een protective blow-dry spray, die tegelijkertijd je haar goed door kambaar maakt en glans geeft.

 

 Mijn haar routine lifestyle by linda

 

Ochtend routine

In de ochtend borstel ik mijn haar tot het goed doorkambaar en klit vrij is. Een goede borstel vind ik erg belangrijk. Het is belangrijk dat de pinnen niet te hard zijn zodat hij moeiteloos en zonder je haar te beschadigen, door je haar glijdt. Om mijn haar in een goede conditie te houden doe ik dit niet al te vaak, ongeveer 2 keer per dag. Zeker omdat ik het wassen van mijn haar aan het afbouwen ben, wil ik liever niet dat mijn haar snel vet wordt. En laat ik het daarom het liefst zo veel mogelijk met rust.

 

Zoals ik al vertelde draag ik mijn haar graag los. Maar een staart of een rommelig knotje kan een uitkomst zijn wanneer ik mijn lange haar even zat ben, of het in de weg zit. Ik gebruik het liefst elastieken zonder metalen gedeelte, een kabel elastiek of deze (op de foto) met super grib. Zodat mijn hoge staart ook echt mooi op zijn plek blijft zitten.

 

Mijn haar routine lifestyle by lindaMijn haar routine lifestyle by linda

 

De voordelen van droogshampoo

Droogshampoo kan erg handig zijn als je jouw haar wat stugger wilt maken. Dit geeft namelijk meer structuur aan je haar, en hierdoor kan je makkelijker bij de aanzet wat volume in je haar kneden. Maar zeker ook wanneer je jouw haar wilt opsteken kan droogshampoo fijn werken om het haar meer body te geven. Maar ook wanneer ik het wassen nog één dag wil uitstellen is een droog shampoo mijn beste vriend.

 

Deze fruitige Oriental droogshampoo is laatst toegevoegd aan het vaste assortiment van Batiste. 

 

Mijn haar routine lifestyle by lindaMijn haar routine lifestyle by linda Zenner

 

Party Proof met Zenner

Zoals ik aan het begin van dit artikel al vertelde was ik aanwezig bij een hele gezellige en leerzame ochtend, die geheel in het teken stond van feestelijke kapsels. Kapsels die er ingewikkeld uit zien, maar eigenlijk in een handomdraai gerealiseerd kunnen worden. Met wat denkbeeldig lood in mijn schoenen stapte ik binnen, want als er iemand onhandig is met haar en haar heeft wat niet makkelijk is om mee te werken, dan ben ik heb wel.

 

Met veel hulp van een Zenner hair styliste toverde ik mijn losse haar om tot een fijn Bohemian Christmas hairdo. Hierdoor wist ik ondanks dat ik ver buiten mijn comfort zone ging, tóch dicht bij mijzelf te blijven. De ochtend sloten wij af met een fotoshoot van mijn Christmas Look. Aan de achterkant hebben wij verschillende nonchalante vlechten samen gedraaid en opgestoken. Iets wat ik onwijs leuk vond om te doen. Mocht er iemand het leuk vinden om een how-to artikel hierover op mijn blog te zien, let me know! 

 

 Mijn haar routine lifestyle by linda

 

Win een Enchanting Zenner Goodiebag

Enthousiast geworden? Met deze goed gevulde én feestelijke goodiebag kun je thuis ook jouw kapsel een feestelijke touch geven. Wat moet je ervoor doen? Laat mij even in een reactie weten dat je meedoet én volg Lifestyle by Linda op Bloglovin’. That’s is. Good luck Girls! 

 

De winactie loopt t/m 14 december, zodat de winnaar het pakket op tijd in huis heeft voor de feestdagen. Laat je ook een geldig mail adres achter in het daarvoor bestemde vak? 

 

Hoe ziet jouw favoriete feestelijke kapsel eruit?

 

liefslinda2Bloglovin' button
Delen:

24 Reacties

 1. Linda Smeets
  13 december 2016 / 18:05

  Leuk artikel! ?
  Ik doe ook graag mee want ik zou enorm blij zijn met de goodiebag want experimenteer graag met mijn haar. Leuk om steeds een ander kapsel te dragen, vooral met de feestdagen. ?

 2. Linda
  13 december 2016 / 11:42

  Jouw haar is echt mooi!
  Mijn haar is en ramp. Vroeger heb ik get nooit echt aandacht gegeven, en ik heb het ook geverfd twee keer dit jaar. Dus… het is droog en beschadigt en ik heb helemaal geen idea waar ik moet beginnen om mijn haar te verzorgen. Er zijn gewoon zo veel producten en merken die allemaal beloven om zacht en glanzende haar te geven..
  (Ik volg je al op blogloving en fb)

 3. Esmeralda Groenland
  8 december 2016 / 17:29

  Ik doe graag mee. Kan ik samen met mijn dochter met mooie kapsels de feestdagen doorkomen.

 4. Ilja W
  7 december 2016 / 16:38

  Ik vind krullen in het haar zelf altijd iets heel feestelijks hebben, ik denk dat dat ook komt doordat ik dat alleen kan doen als ik er meer tijd voor uittrek, dat is dan ook mijn feestelijke look!

 5. Lise
  6 december 2016 / 12:41

  Wat ontzettend leuk! Ik waag heel graag een kansje 🙂

 6. Liesbeth
  6 december 2016 / 10:36

  Wow! Wat een gaaf haar heb jij! Ik ben tijdens de eerste maanden van mijn zwangerschap veel haar verloren. Nu is het tij gekeerd en worden mijn lokken gelukkig weer dikker! Met kerst wil ik niet alleen pronken met mijn dickens buik, maar ook met een mooi Kassel natuurlijk! Ik doe graag mee met je winactie!

 7. Anita H.
  5 december 2016 / 19:40

  Ik doe ook mee!! Zeker nu mijn haar gelukkig weer wat op lengte is, neemt de behoefte om “wat creatiefs ermee te doen” wel toe.

 8. 5 december 2016 / 18:06

  Wat een geweldige goodiebag! Sinds ik bijna 50 kilo ben afgevallen is er van mijn haar helaas niet zo veel meer over. Komt wel weer goed schijnt het, maar in de tussentijd kan het wel wat tender loving care gebruiken! Ik volg je op bloglovin. Liefs.

 9. 5 december 2016 / 12:00

  wat een leuke spullen zitten er bij, en wat een mooie producten gebruik je. ik doe zeker mee

 10. 5 december 2016 / 08:57

  Wat een mooi uitgebreid artikel, ik zie telkens weer hoeveel moeite je er in steekt <3 Ik moet misschien toch ook weer de shampoo van Lush gaan proberen. Ik vond het toen aan de hand van een tester niks, maar misschien moet ik het langer gebruiken! En Zenner heeft zulke fijne producten 🙂

 11. 4 december 2016 / 23:13

  Tof, zo’n opgestoken kapsel! Ik probeer de laatste tijd steeds meer met mijn haren sinds ik ze lang heb, maar het is echt even wennen. Vooral de verzorging duurt veel langer. Ik doe heel graag mee aan de winactie.

 12. Bodil
  4 december 2016 / 22:25

  Fijne tips! En lief dat je iemand gaat verwennen met zo’n mooie goodybag! (pick me, pick me!!! 😉 )
  In deze feestelijke maand verdienen onze lokken zeker ook wel wat extra verwennerij.

 13. 4 december 2016 / 20:18

  Leuk om eens te zien wat jij voor je lange manen gebruikt.Je hebt me nu erg nieuwsgierig gemaakt naar BIG zeezoutshampoo van Lush die zou ik ook graag eens uitproberen. Droogshampoo gebruik ik ook graag om mijn slappe haar een volume boost te geven. De mijne is nu op en ik wil eens kijken naar een van Batiste, daar hoor ik zoveel goede verhalen over. En hoe mijn feestelijke kapsel eruit ziet? Ik zou willen dat ik wat handiger was met haren, maar zo handig & geduldig als ik ben met nagels zo onhandig en ongeduldig ben ik met haar GRRR! Kon ik maar mooi vlechten. Ik heb een dochter van 7 met prachtig dik en lang haar maar ik kan er niks mee. Zit letterlijk soms met mijn handen in het haar hihi. Dus ik waag graag mijn kans en doe mee aan je winactie. Kan ik die kleine meid misschien nog een leuk kapseltje bezorgen voor tijdens haar Kerstdiner op school.

  • 4 december 2016 / 22:09

   Ps. Waarschijnlijk compleet overbodig om te melden (waarschijnlijk weet je dit al) , maar ik volgde je al via Bloglovin’ 😉 realiseerde me dat ik dat vergeten was te zeggen..

 14. 4 december 2016 / 18:47

  Je hebt me de beste tip ooit gegeven, die shampoo! Ik heb volgens mij echt hetzelfde haar als jij dus ik ga deze meteen aanschaffen 🙂 x

  • Linda
   Auteur
   14 december 2016 / 20:42

   Ik ben heel erg benieuwd wat hij voor jouw haar gaat doen!

 15. 4 december 2016 / 17:25

  Ik volg je al op FB en Bloglovin en nu maar duimen voor het super leuke pakket 🙂

 16. sandra
  4 december 2016 / 12:14

  Jammer dat je van de fotoshoot maar een foto laat zien waarbij je de achterkant niet ziet. Ik zou graag een artikel zien met meer foto’s en dan gelijk een how to.
  Ik maak graag kans op het zetje van zenner. Ik volg je op bloglovin (sandra9454)

 17. Sonja de Jager
  4 december 2016 / 11:44

  Daar hoef ik niet lang over na te denken,
  Ik zou mijn dochter graag dit Zenner pakket willen schenken.

  Omdat ik van haar hou en ontzettend trots op haar ben,
  Zij is namelijk de beste vrijwilligster die ik ken.

  Iedere vakantie en ieder vrij uur,
  Gaat zij voor de dieren door het vuur.

  In ons dorp, op de kinderboerderij,
  Maakt zij de dieren en bezoekers ontzettend blij.

  Geld ontvangt zij voor dit dankbare werk niet,
  Maar ik zie dat zij er volop van geniet.

  Ik waardeer dit enorm van haar,
  En wil dat graag kenbaar maken met dit gebaar.

  Dus mocht ik deze geweldige prijs winnen,
  Dan kan ik geen betere kandidaat dan mijn dochter verzinnen.

 18. Grete Karina
  4 december 2016 / 10:52

  Ik loot graag mee voor die Enchanting Zenner Goodiebag, daar kan ik dochterlief blij en mooi mee maken met de feestdagen!
  Ik volg, save en love op Bloglovin’
  Ik like & share op Facebook
  Nu maar duimen….
  Fijne decembermaand en groeten, Grete Karina

 19. Ingrid
  4 december 2016 / 10:33

  Wat leuk Linda, bohémien Christmas…..lijkt me leuk om te proberen! Super tips van de shampoo ook!

 20. 4 december 2016 / 09:53

  Wat heb jij een prachtige bos haar en die look staat je heel mooi! Leuk om een kijkje te krijgen in je haarroutine! Ik zou heel graag kans maken op dit leuke setje van Zenner 🙂

 21. 4 december 2016 / 09:05

  Hmmm die shampoo van Lush klinkt goed en daar ben ik nu dus ontzettend benieuwd naar geworden zeg!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
hello december
Hello december ☾

Daar is hij dan, december. Dé feestelijke maand waar heel veel mensen richting het einde van het jaar naar uit...

Sluiten