Groener eten – hoe dit in 4 weken mijn leven veranderde

De laatste jaren ben ik eigenlijk al opzoek naar een routine gevuld met producten die bij mij passen, en die de behoefte van mijn huid aanvullen. Nu heb ik in de luxe positie van een blogger kennis kunnen maken met verschillende, voor mij, nieuwe merken. Ook heb ik mij laten inspireren door artsen, ervaringen en documentaires die ik heb gezien. Veel van mijn huidklachten lijken nieuw te zijn en zijn helemaal van deze tijd. Dat betekent dat vóór mensen make-up gingen gedragen, nog vóór onze voeding slechter werd (minder rijk) en zeker vóór de luchtvervuiling, weinig mensen deze klachten hadden. Ik vond hier een uitdaging in. Want wat als ik de factoren die mijn klachten veroorzaken of versterken zo veel mogelijk weg kan nemen? Zal ik mij dan beter voelen? Zal ik meer energie krijgen en fitter worden?

 

Groener eten

 

groener eten challenge

 

En zo begon ik mijn avontuur van gezonder leven. Zo min mogelijk suikers te eten, geen fastfood, meer plantaardig voedsel, meer vitamines en mineralen en gebruik te maken van producten die zo natuurlijk mogelijk zijn. Wat zal dit in een maand tijd met mijn lichaam doen?

 

Wie medicijnen neemt en zijn dieet verwaarloosd verspilt de tijd van zijn dokter. – Oude Chinese zegswijze

 

Ik ben er namelijk klaar mee mij het afval van deze maatschappij te voelen, het idee te hebben dat de wereld aan mijn neus voorbij gaat. Ik wil een onderdeed zijn in deze wereld, mij goed en energiek voelen en lekker in mijn vel zitten. Ik weet dat ik dat verdien en dat geluk hoop ik nu na te jagen. Door minder bewerkt voedsel tot mij te nemen, minder vlees en meer groente en fruit. Jouw energie halen uit 40% plantaardig, 30% dierlijk 30% bewerkt voedsel zal al een mooie uitkomst zijn en duidelijk verschil maken. Dus weg met de broodjes als lunch, hallo smoothies en sapjes!

 

groener eten challenge

 

Let food be the medicine – Hippocrates

 

Ik werd enorm geïnspireerd door een documentaire over voeding en hoe dit in verhouding staat met ziek zijn en huidaandoeningen. Je bent immers wat je eet. En de visie dat jouw lichaam het in zich heeft om zichzelf te genezen heeft mij enorm geïnspireerd. Door een steeds armer wordende voedingsbodem op het land krijgen wij eigenlijk steeds minder voedingsstoffen binnen. Dit geld ook voor bewerkt en gekookt voedsel, dit verliest zoveel voedingsstoffen. Dat moet anders kunnen. Het plantaardige dieet, wat voornamelijk uit graanproducten, groente en fruit, en heel weinig dierlijk voedsel bestaat wordt geassocieerd met een gezonder lichaam en een verminderde kans op het ontwikkelen van allerlei nare ziektes waar je aan kan overlijden. Hier zijn verschillende studies naar gedaan en deze hebben mij enorm geïnspireerd. Mijn lichaam ga ik namelijk met medicijnen niet beter maken (aan gezonde mensen wordt immers niets verdiend, en een medicijn voor ME is en nog niet) en ik ben dus enorm benieuwd wat voeding voor effect heeft op mijn lichaam.

Ik besloot daarom 4 weken geleden nóg gezonder te gaan leven. Meer RAW voedsel te eten; een granola fruit ontbijt in de ochtend, een hele groene smoothie als lunch (1 á 2) en daarnaast een gezonde, gevarieerde avondmaaltijd. Dit moest wel te doen zijn. Vandaag vertel ik jullie hoe de afgelopen 4 weken zijn gegaan (en ik deel lekkere recepten!) en of mijn gezondere eetpatroon een positief effect heeft op mijn gezondheid en op mijn huid.

 


Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om je te abonneren op mijn kanaal.

 

 

Omdat het een redelijk onbekende en complexe ziekte is kan ik mij voorstellen dat je vragen hebt. Aan het einde van deze week zal ik in een artikel of video (afhankelijk hoeveel vragen in krijg en hoe het gaat) vragen van jullie beantwoorden. Stel deze in een reactie onder het artikel, via de mail of social media. 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

4 Reacties

 1. 13 mei 2016 / 23:24

  Ik probeer ook zo gezond mogelijk te eten, maar wel op een manier die bij mij past. Ik neem best wel eens een stukje chocolade of wat chips. Dat moet, naar mijn idee, ook gewoon kunnen. Als je er voor zorgt dat de meeste maaltijden gezond zijn, dan mag je zo nu en dan ook best wel wat lekkers eten dat wat minder gezond is.

 2. 13 mei 2016 / 18:47

  Nuttig artikel, thanks for sharing!!
  Ik probeer ook echt op mijn eten te letten, vind het voornamelijk belangrijk om minder ’troep’ binnen te krijgen. Niet altijd erg om iets ‘slechts’ te eten, als ik er dan maar bewust voor kies, en niet omdat ik eigenlijk geen andere manier zie.. Als je snapt wat ik bedoel 😉

  http://www.girlalmighty.nl

 3. 13 mei 2016 / 13:22

  Wat fijn dat je je er zo veel beter door voelt! Misschien als je de Griekse yoghurt nog vervangt door iets anders (lactose product) dat je daar nog minder last van krijgt 🙂 . Ik vind het ook zo lekker maar krijg er helaas ook last van.

 4. 13 mei 2016 / 13:09

  Ik probeer ook zo gezond mogelijk te eten, ik wil geen suikers haha, maar ik ben wel verslaafd… en dat vind ik best erg! Verder eet ik zo min mogelijk vlees, want ik houd er niet van en ik vind het zielig!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
een brief aan mijn jongere zelf lifestyle by linda lindaswholesomelife.nl
Een brief aan mijn jongere zelf – 12 jaar chronisch ziek

12 mei lijkt voor veel mensen een dood normale dag. Een dood normale donderdag in een dood normale, misschien iets...

Sluiten