Groen Leven – Biologisch katoen & Macrame

Ondertussen heb ik weer wat fijne ontdekkingen gedaan die mijn leven mooi groen kleuren. Mijn persoonlijke bog heeft een licht groen tintje, en in Groen Leven deel ik graag mijn laatste ontdekkingen en tips op dit gebied. Met deze keer een leuke cadeau tip voor jezelf of iemand anders. En wil ik het graag even hebben over kleding keuzes, en waarom het kiezen voor biologisch katoen een goed idee is.

 

Groen leven ☾

 

macrame wandhanger wandkleed Etsy

 

 

biologisch katoen kleding

 

Kies vaker voor biologisch katoen

Als het op eerlijke kleding aankomt zijn we er natuurlijk nog lang niet. Wat mij wel enorm blij maakt is dat er een verschuiving aan het plaats vinden is bij enkele merken, en je dus bij steeds meer winkels voor een groenere optie kunt kiezen. Zo ontdekte ik laatst de kledingstukken van Esprit die gemaakt zijn van biologisch katoen. Zo hebben ze o.a. fijne (longsleeve) shirts in hun assortiment, bloesjes, fijne truien, enkele jeans en rokken. In de webshop vind je alle items overzichtelijk op een rijtje. En zulk nieuws maakt mij simpelweg erg blij. En hoop ik dat het assortiment mag blijven groeien. Het geeft jouw kledingkast namelijk een mooi licht groen tintje. En daarnaast zenden wij als consument het signaal uit dat wij graag een bewuste keuze maken.

Daarnaast helpt het kiezen voor kledingstukken gemaakt van biologisch katoen dat ik makkelijker de vinger op de knip kan houden als het op nieuwe kleding aankomt. Als ik twijfel en zie dat iets geen licht groen of groen tintje geeft, dan is de keuze al makkelijk gemaakt. Zo word ik mij bewuster van mijn koopgedrag en aankopen. De items die ik hierboven laat zien zal ik stuk voor stuk graag aan mijn kledingkast toe willen voegen. Vooral de blauwe blouse heeft een plekje in mijn hart gestolen. De sieraden die ik laat zien zijn van Neinties, duurzame sieraden uit Denemarken.

 

Waarom kiezen voor biologisch katoen?

Kiezen voor biologisch katoen is namelijk altijd een betere keuze als het op kleding aankomt. Het is namelijk minder schadelijk voor het milieu en wordt vervaardigd volgens het Fair Trade principe. Wat inhoud dat er een eerlijke prijs betaald wordt. Daarnaast wordt het gebruik van vele chemische middelen (denk per t-sirt aan 250 gram katoen en 125 gram chemische middelen) bij biologisch katoen achterwege gelaten. En daar merk niet alleen de planeet iets van, het schijnt ook een positief effect te hebben op mensen met eczeem. Een win win situatie dus.

 

macrame wandhanger wandkleed Etsymacrame wandhanger wandkleed Etsymacrame wandhanger wandkleed Etsymacrame wandhanger wandkleed Etsymacrame wandhanger wandkleed Etsy

 

Home makeover ideeën – handgemaakte macrame

Nu het Nederlandse weer wat te wensen overlaat begint het enorm te kriebelen om in huis aan de slag te gaan. Om even verder te denken dan een voorjaarsschoonmaak in de herfst heb ik de verfkwasten weer van zolder getrokken en ben ik met de inrichting aan het schuiven gegaan. De mini make-over zal niet klaar zijn zonder een uitbreiding van de planten familie. Ik ben nu eenmaal dol op mijn tropische paradijsje, mijn kleine botanische tuin. Ik vul het aan met de souvenirs die ik tijdens verschillende reizen heb verzameld. En zo waan ik mij iedere dag weer even op reis. En voelt door het verschuiven van de inrichting alles ook weer nieuw en fris aan.

Ik trok een lamp van de muur, ging voor het eerst van mijn leven aan de slag met behang en wat plaksel. En zocht nog iets moois voor aan de wand. Dat het bohemian en minimalistisch moest zijn stond al langer vast, en zo begon mijn zoektocht. Om uiteindelijk bij Etsy dé match te vinden, en met deze handgemaakte macramé was het liefde op het eerste gezicht. Het is namelijk niet alleen op reis dat ik graag locals en kleine ondernemers steun, in Nederland is dat niet anders. En in ruil heb ik iets moois aan de muur wat ook nog eens uniek is. Zo krijgt mijn inrichting letterlijk en figuurlijk een groen tintje.

Ook opzoek naar een unieke macarame? Bekijk dan zeker even deze Etsy shop.

 

 

Wat houd jou de laatste tijd bezig?

 

Delen:

3 Reacties

  1. 27 november 2017 / 09:11

    Wat goed dat Esprit inmiddels ook opties van biologisch katoen aanbiedt. Die macrame is echt prachtig! Zo leuk dat je die via Etsy op de kop hebt weten te tikken 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
10 dingen waar ik dankbaar voor ben

[dropcap]H[/dropcap]et zal je vast niet ontgaan zijn dat gisteren in Amerika en Canada Thanksgiving is gevierd. Het is een dag...

Sluiten