Fruit Bomb | layered fruit smoothie

 

Fruit Bomb | layered fruit smoothie

 

fuit bomb layered smoothie rainbow smoothie recept lifestyle by lindafuit bomb layered smoothie rainbow smoothie recept lifestyle by linda

 

Waarom ik ervoor kies om mijn fruit op de markt te halen is eigenlijk heel simpel, je krijgt meer voor je geld dan wanneer je het in de supermarkt besteed. Vooral het seizoensfruit vliegt voor leuke prijsjes over de marktkraam heen. En is niet al het fruit het mooiste fruit om te zien? Dan is het fruit ideaal om te verwerken in een smoothie!

 

fuit bomb layered smoothie rainbow smoothie recept lifestyle by linda

 

Ingrediënten van onder naar boven

↠ Banaan & sinaasappels
↠ Bramen met sojamelk
↠ Aardbijen
↠ Perzik (uit blik)
↠ Framboos

 

Het is handig om met banaan en sinaasappels te beginnen aangezien deze laag vrij dik en zwaar is. Voeg ze beiden toe in de blender, even aanzetten tot je een mooi egaal mengel hebt. Vervolgens ben ik met de bramen aan de slag gegaan. Hier heb ik een klein beetje sojamelk (met kokos) aan toegevoegd om te voorkomen dat de bramen uit elkaar spatten en er meer aan het deksel zit dan in het glas. Voor de derde laag heb ik alleen aardbijen gebruikt, deze zijn erg sappig en hier heb je dan ook al snel voldoende van. Gevolgd door perziken uit blik met een klein beetje sap en een laagje met alleen frambozen om de smoothie af te sluiten. Deze zijn van zichzelf al vrij zuur, en hier wil je dan ook niet teveel van in doen.

 

Is een laag vrij dik en wil je de smoothie met een rietje serveren? Voeg dan wat water of eventueel wat sojamelk melk toe, (om het plantaardig en gezonder te houden) of yoghurt om het zo vloeibaarder en dus drinkbaar te maken.

 

Ik heb in totaal 6 van deze smoothies in vrij grote glazen gemaakt, en eerlijk gezegd verkijk ik mij er iedere keer weer op hoeveel werk het is. Ondanks dat het er vrij simpel uit ziet ben je er in je eentje dus wel even mee bezig. Van het wassen van het fruit, tot het omspoelen van de blender en het voorzichtig maken van de laagjes met een kleine saus opscheplepel. Maar de beloning mag er zijn, zo tover je een heerlijke fruit bomb op tafel!

 

fuit bomb layered smoothie rainbow smoothie recept lifestyle by lindafuit bomb layered smoothie rainbow smoothie recept lifestyle by linda

 

Drink de layared fruit smoothie met een rietje, zo word je iedere laag verrast met een nieuwe smaak sensatie. Dat is veel lekkerder dan wanneer je alle smaken samen voegt in de blender. De smoothie is heerlijk als tussendoortje op een warme dag, maar zeker ook als toetje. Veel succes met maken van deze heerlijke fruit drink, zelf heb ik namelijk nog geen klachten gehad. En mijn volgende uitdaging is om een échte rainbow smoothie te gaan maken. Lijkt jullie dat leuk om te zien?

 

Maak jij ook graag smoothies met zomers weer?

 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

12 Reacties

 1. 11 juni 2016 / 23:08

  Ahww het effect ziet er echt té leuk uit! Geweldige foto’s en het lijkt me echt heerlijk 🙂

 2. 11 juni 2016 / 16:18

  Wauw, dat ziet er prachtig uit! Mooie foto’s ook 🙂 Ik geloof wel dat dat erg lekker is, haha.

 3. 11 juni 2016 / 15:22

  Ziet er echt heeeeeerlijk uit! Zou een regenboogsmoothie ook leuk vinden om te zien 🙂

 4. 11 juni 2016 / 13:12

  Bravo! Het ziet er zo gaaf uit! Je waant je even op een tropisch eiland. Fijn he, om je fruit lekker op de markt te halen. Doe ik ook wanneer ik in de gelegenheid ben. Soms heb ik hele tas verse groenten en fruit voor nog geen 10tje! Kom maar op met die rainbow smoothie! Haha.

  • Linda
   Auteur
   11 juni 2016 / 19:29

   Ik vind dat echt zó heerlijk shoppen 🙂 En dat stimuleert ook meer om gezonder te gaan leven en eens wat extra fruit te pakken. En yes, die rainbow smoothie gaat eraan komen haha!

 5. 11 juni 2016 / 10:09

  Oh wat zijn ze mooi! Helemaal tropisch en het ziet er zo leuk uit met die laagjes :). Deze wil ik absoluut proberen alleen dan zonder de soja. Die kan ik denk ik wel vervangen door havermelk denk ik? En weer van die mooie foto’s!

  • Linda
   Auteur
   11 juni 2016 / 19:31

   Jazeker! Het is maar net wat je lekker vind, de bramen overheersen best wel, dus met een mix maak je de smaak alleen iets subtieler en het geheel iets drinkbaarder. Ik ben voor sojamelk gegaan omdat ik het toch weer gezonder vind dan melk of yoghurt 🙂

 6. 11 juni 2016 / 08:37

  Wow! Het ziet er prachtig en vooral ook heerlijk uit. Van je foto’s kan ik ook weer genieten. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik weinig smoothies maak, het is niet zo dat ik niet vaak in de keuken te vinden ben maar dan maak ik andere dingen (Indische mini-rijsttafels en de laatste tijd veel soep).

  • Linda
   Auteur
   11 juni 2016 / 19:32

   Oh Indisch lijkt mij op mijn beurt ook weer heerlijk! Vind ie buitenlandse invloeden in de keuken zo enorm leuk, sfeervol én lekker! <3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
My Daily Makeup Routine | Lente 2016

Het is alweer even geleden dat ik mijn dagelijkse make-up routine met jullie heb gedeeld. Omdat mijn routine een flinke...

Sluiten