Forest Fruit Nice Cream

Het warme weer brengt mij helemaal in tropische sferen. Het is dan ook de perfecte tijd van het jaar om weer overheerlijke Nice Cream Bowls te maken. Deze keer maakte ik een bowl met Forest Fruit en het blijkt een heerlijke fruitige verrassing te zijn. Ideaal als ontbijt, lunch (I mean, why not?) maar zeker ook als toetje. Vandaag deel ik het recept van deze zomerse Forest Fruit Nice Cream Bowl!

 

Forest Fruit Nice Cream

 

Forest Fruit Nice Cream veganForest Fruit Nice Cream veganForest Fruit Nice Cream vegan

 

Ik kies er bewust voor om mijn ijs zelf te maken. Het is verser, gezonder, vegan en vrij van geraffineerde suikers. Dit maakt dat ijs ineens een gezonde maaltijd wordt!

 

Recept

↠ 2 rijpe bevroren bananen
↠ Bevroren forest fruit (aardbijen, kersen, bramen, frambozen, rode, blauwe en zwarte bessen)
↠ Soja drink light (Alpro)
↠ Cocos snippers

Eigenlijk zorg ik er altijd wel voor dat ik rijpe bananen in de vriezer heb liggen. Zo ben je altijd ready to go. Leg de bananen in de blender, of net als ik in een maatbeker omdat ik gebruik maak van een staafmixer. Voeg er wat soja drink aan toe (mag ook amandelmelk of havermelk zijn, wat jij lekker vindt) en blend de bananen tot een ijsachtige substantie. Voeg vervolgens het forest fruit naar smaak toe, hoe meer forest fruit, hoe intenser de kleur en smaak. Yum! Voeg alles toe in een mooie bowl en maak het op met wat extra fruit en cocos snippers om het geheel nog net iets tropischer te maken.

Eet smakelijk!

 

Forest Fruit Nice Cream vegan

 

Budget tip: Voor wie denkt dat iedere dag (vers) fruit eten een dure hobby is heb ik een leuk nieuwtje. Ik maak al langer gebruik van ingevroren fruit van bijvoorbeeld de AH en de Jumbo. Onderlaatst ontdekte ik de zakken met ingevroren fruit van de Lidl. Deze bevatten veel én goed fruit, en zijn budget vriendelijk. Altijd handig om in huis te hebben!

 

Wat is jouw favoriete ijssmaak?

 

See you next time voetnot

21 Reacties

 1. 29 mei 2018 / 10:04

  Goede tip, die zakken ingevroren fruit van de Lidl! Sowieso goedkoper dan de doosjes van Albert Heijn. Dit klinkt zooo lekker! Ik heb nog nooit zelf ijs gemaakt, maar dit ziet er heerlijk uit. Slim om rijpe bananen in de vriezer te bewaren. En wat een mooie foto’s, alweer!

 2. 28 mei 2018 / 12:38

  Waw dat ziet er overheerlijk uit! Ik krijg het nooit voor elkaar om het zo mooi te presenteren.

 3. 26 mei 2018 / 11:02

  Ik ben dol op citroenijs van een echte italiaan,

 4. 26 mei 2018 / 10:26

  OMG! Dit ziet er gewoon te lekker uit! Ik wil dit NU hebben. ?

 5. 26 mei 2018 / 07:57

  Wauw, wat een mooie foto’s, je krijg er zo zin in ijs van!

  Ik heb graag chocoladesmaak, maar fruit kan ik ook smaken!

 6. 25 mei 2018 / 19:54

  Hmm dit ziet er lekker uit! Dit ga ik onthouden. Lijkt me heerlijk met het warme weer.

 7. 25 mei 2018 / 17:33

  Ziet er erg lekker uit en het lijkt me nog makkelijk te maken ook! Dit wil ik een keer proberen.

 8. 25 mei 2018 / 14:34

  Lekker recept hoor linda. Ik maak zelf ook wel eens mijn eigen ijs en heb er ook verschillende recepten voor. Net waar ik zin in heb 😉 Mooie foto’s heb je weer gemaakt 😉

 9. 25 mei 2018 / 12:56

  Het ziet er lekker uit. Love fruits. Dat zou ik iedere dag willen eten. Lekker

 10. 25 mei 2018 / 10:57

  KOMAAAAAAAAAAAAAAN dit ziet er echt véél te lekker uit! Nu heb ik honger en is het nog maar 11u!

 11. 25 mei 2018 / 10:50

  hier ook altijd bananen in de vriezer liggen, ook gewoon om een milkshake te maken voor de jongens. Ik gebruik ook heel vaak ingevroren fruit, ideaal. Ik vin smaken als stroopwafel ijs en cookies echt super lekkeer. Dit zier er echt heerlijk uit

 12. 25 mei 2018 / 10:25

  Die bevroren zakken van de Lidl zijn inderdaad geweldig! Ik haal ook nog wel eens vers fruit op de markt en vries het dan zelf in, ook erg makkelijk en nog goedkoper 🙂

  • Linda
   Auteur
   25 mei 2018 / 10:27

   Dit doe ik ook weleens in de zomer, vind het fijn om op de markt te winkelen. Het enige nadeel is dat ik ver van de markt woon (20 min rijden heen en dan nog terug + parkeerkaarten: gotta love gemeente Dordrecht) en ik dus al snel bij de dichtstbijzijnde Lidl naar binnen val ☺️

 13. 25 mei 2018 / 08:17

  Gotta love Lidl 🙂 Ze hebben niet alleen diepvriesfruit, maar ook soja melk. Al ben ik zelf geen fan van sojamelk (hormonen/puistjes) dus ik gebruik amandelmelk en dat verkopen ze dan weer gewoon bij Aldi! Maar dit klinkt héérlijk <3

  • Linda
   Auteur
   25 mei 2018 / 10:24

   Ik gebruik de laatste tijd ook steeds vaker havermelk en dat is ook onwijs lekker ?

 14. 25 mei 2018 / 06:53

  Wauw, wat ziet dit er héérlijk uit! Het is dat ik niet alle ingrediënten nu in huis heb, maar anders had ik wel geweten wat ik nu als ontbijtje zou eten in plaats van mijn standaard boterham met humus en yoghurt met muesli 🙂

  • Linda
   Auteur
   25 mei 2018 / 10:25

   Het is, laten we zeggen, een tropische upgrade van een oer Hollands ontbijtje haha ☺️

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
dieren gedumpt opvang
Het dumpen van dieren is weer begonnen..

[dropcap]A[/dropcap]ls groot dierenliefhebber kan ik mij niet voorstellen dat een dier snel teveel is. Je kiest voor een dier, en...

Sluiten