Antwerpen

Vlaeykensgang Antwerpen Vlaeykensgang, Antwerpen september 2021

Antwerpen | a perfect little getaway

Als een kind zo blij was ik toen ik na dik 1,5 jaar de Nederlandse landsgrens weer eens passeerde. Mijn wereldje is de afgelopen maanden vrij klein geweest. Het bestond vooral uit verbouwen, het herinrichten van de tuin, zorgen voor de diertjes, eindeloos luisteren naar het nieuwe album van John Mayer, genieten van mijn verloving en ergens ook wat uitrusten. Het was dan ook een welkome afwisseling om weer eens rond te dwalen door de straten van Antwerpen. De plek waar ik 20 maanden geleden voor het laatst nieuwe kleding kocht én mijn laatste buitenlandse avontuur voor alle grenzen letterlijk dicht gingen.

Nu ik dubbel gevaccineerd ben durf ik langzaam aan mijn wereld weer wat groter te maken. Antwerpen heeft mij altijd al getrokken. Redelijk dicht bij huis (zeker nu ik in Brabant woon) en tegelijkertijd toch het gevoel hebben dat je ver van huis bent. Slenterend door de mooie straatjes, met Moos aan mijn zijde. Het is ook zijn eerste echte avontuur over de grens en het is geweldig om hem zo te zien genieten. Antwerpen is een hondvriendelijke stad waar je veel viervoeters op straat en het terras tegen zal komen.

Ook het vintage shoppen heb ik weer opgepakt. Die eeuwige honger naar het vinden van bijzondere parels, ik omarm het zeker. Het brengt mij altijd weer op de fijnste en meest unieke plekken. Neem dit 16e eeuwse straatje als voorbeeld. Ik kom al jaren in Antwerpen en zo ontdek ik altijd weer iets nieuws. Verscholen tussen restaurants en kroegjes, waan je je in de Vlaeykensgang in een compleet andere wereld. Alhoewel de grenzen lang dicht geweest zijn, ik er lang naar uit heb gekeken, voelt alles tegelijkertijd alweer zo normaal en vertrouwd aan. Mijn wanderlust is in ieder geval aangewakkerd en ik ben er klaar voor om meer te gaan verkennen.

 

Outfit details
Jurk : Costes – gevonden op Vinted
Sandalen : Zign 

 

Hoe was jouw zomer?

 

Liefs Linda

 

Delen:

2 Reacties

  1. 3 september 2021 / 07:18

    Wat heerlijk dat je weer eens de grenzen over kon gaan en Antwerpen is daarvoor natuurlijk een prachtige plek. Het zal voor mij ook bijzonder zijn om binnenkort een dagje naar Aken te gaan (als we in Maastricht zitten). Heel gek eigenlijk hoe je wereldje opeens een stuk kleiner kan worden door zoiets. Tegelijkertijd ook wel mooi, vind ik zelf, hoe je dan je eigen woning en omgeving nog meer gaat waarderen 🙂
    Geniet nog lekker na van jullie fijne getaway!

  2. 1 september 2021 / 09:38

    Antwerpen is inderdaad een fantastische stad waar ik heel vaak kom. Ik woon gelukkig op slechts een dikke 10 kilometer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Zon bescherming De Tuinen
Natuurlijke zonbescherming van De Tuinen

Noord-Brabant, augustus 2021 [dropcap]D[/dropcap]e Nederlandse zomers, het kan vriezen en het kan dooien.. letterlijk. We vallen van mooi zomers weer...

Sluiten