Dr. Organic Moroccan Argan Oil | Vegan Hair Care

NNadat ik al wat fijne natuurlijke haarverzorgingsproducten van Lush en Aveda probeerde werd ik hongerig naar meer. Ik vind het namelijk onwijs leuk om haarproducten uit verschillende prijscategoriën te testen. Dr. Organic heeft een brede reeks aan haarverzorgingsproducten en lijnen. Ik besluit te starten met 4 producten uit de vegan Moroccan Argan Oli lijn.

 

Dr. Organic Moroccan Argan Oil

 

Dr. Organic Moroccan Argan Oil hair care

 

Sinds ik over ben gestapt op natuurlijke en dierproefvrije producten kom ik heel erg graag bij de Holland & Barrett. Dat er tegenwoordig een winkel tegenover ‘mijn’ supermarkt zit mag dan ook geen toeval zijn. Mijn Aveda shampoo was op en ik besloot dat het eindelijk tijd was om een aantal producten uit de Moroccan Argan Oil lijn te testen. Dr. Organic heeft naast deze lijn nog zo’n 20 andere natuurlijke lijnen waardoor er altijd wel een lijn tussen zal zitten die aansluit op de wensen van jouw haar.

 

 

De Moroccan Argan Oil lijn bestaat uit 17 producten die geschikt zijn voor jouw huid- & haarverzorging. En is o.a. verkrijgbaar bij Holland & Barrett. Deze winkel heeft ook regelmatig kortingsacties op de producten. Zo is er nu een actie waarbij je op het tweede product 50% korting krijgt en soms krijg je het tweede product zelfs gratis! Deze acties betekenen altijd maar één ding; dat het tijd is om mijn favoriete producten opnieuw in te slaan!

 

Dr. Organic Moroccan Argan Oil hair careDr. Organic Moroccan Argan Oil hair careDr. Organic Moroccan Argan Oil hair care

 

Dr. Organic Moroccan Argan Oil Shampoo – vegan

Deze plantaardige shampoo van Dr. Organic is vrij parabenen, SLS, minerale olie, genetisch gemodificeerde ingrediënten en schadelijke chemicaliën. Daardoor kan het gebruik van een natuurlijke shampoo in het begin misschien even wennen zijn. Deze schuimen namelijk vaak minder en vragen iets meer zorg met uitspoelen. Maar als je daar eenmaal aan gewend bent zie je alleen nog maar pluspunten.

Het hoofdingrediënt van deze shampoo is de luxe biologische Marokkaanse Argan olie. Deze olie helpt het haar te verzorgen, te hydrateren en te herstellen. Het is een rijke shampoo die de haarschubben glad maakt en reinigt. Schuimt de shampoo niet als je het aanbrengt? Dan kan een tweede keer aanbrengen soms nodig zijn. Na het uitspoelen voelt je haar zacht en verzorgt aan.

De Dr. Organic Moroccan Argan Oil Shampoo is verkrijgbaar voor €9,99 (265 ml).

 

De complete lijst met ingrediënten:
Aloe barbadensis leaf juice, Aqua, Cocamidopropyl betaine, Sodium cocoamphoacetate, Sodium lauroyl sarcosinate, Coco glucoside, Glyceryl oleate, Palmitamidopropyltrimonium chloride, Glycerin, Caprylyl/Capryl glucoside, Argania spinosa (Argan) oil, Citrus aurantium dulcis, Eugenia caryophyllus (Clove) leaf oil, Pelargonium graveolens (Geranium) oil, Citrus limon peel oil, Pogostemon cablin (Patchouli) oil, Cinnamomum zeylanicum (Cinnamon) leaf oil, Aniba rosaeodora (Rosewood) oil, Mentha arvensis herb oil, Citrus nobilis (Mandarin) peel oil, Vanilla planifolia (Vanilla) fruit extract, Mentha spicata herb oil, Kigelia Africana fruit extract, Hibiscus sabdariffa flower extract, Adansonia digitata fruit extract, Sorbitan sesquicaprylate, Sodium hydroxymethylglycinate, Sodium benzoate, Potassium sorbate, Benzyl alcohol, Dehydroacetic acid, Citric acid, Limonene, Eugenol, Linalool.

 

Dr. Organic Moroccan Argan Oil hair careDr. Organic Moroccan Argan Oil hair care

 

Dr. Organic Moroccan Argan Oil Conditioner – vegan

Deze Moroccan Argan Oil Conditioner is de perfecte opvolger van de shampoo. De conditioner is verrijkt met een mix van natuurlijke ingrediënten om droog, dun en futloos haar meer leven in te blazen. En mijn haar heeft zichtbaar een oppepper en meer volume gekregen. Zeker tijdens de warme zomerse dagen voelt mijn haar (wat al snel droog wordt) zacht en goed verzorgt aan. En het heeft zelf een mooie natuurlijke glans terug gekregen. En zeker nu mijn haar ook natuurlijke highlights krijgt voel ik mij nog vrouwelijker.

De Dr. Organic Moroccan Argan Oil Conditioner is verkrijgbaar voor €9,99 (265 ml).

 

De complete lijst met ingrediënten:
Aloe barbadensis leaf juice, Aqua, Cetearyl alcohol, Olea europaea (Olive) oil, Glycerin, Brassicamidopropyl dimethylamine, Aspartic acid, Argania spinosa (Argan) oil, Argania spinosa (Argan) extract, Citrus aurantium dulcis, Eugenia caryophyllus (Clove) leaf oil, Pelargonium graveolens (Geranium) oil, Citrus limon peel oil, Pogostemon cablin (Patchouli) oil, Cinnamomum zeylanicum (Cinnamon) leaf oil, Aniba rosaeodora (Rosewood) oil, Mentha arvensis herb oil, Citrus nobilis (Mandarin) peel oil, Vanilla planifolia (Vanilla) fruit extract, Mentha spicata herb oil, Kigelia Africana fruit extract, Hibiscus sabdariffa flower extract, Adansonia digitata fruit extract, Tocopheryl acetate, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Hydroxypropyl guar hydroxypropyltrimonium chloride, Phenoxyethanol, Sodium phytate, Benzyl alcohol, Dehydroacetic acid, Citric acid, Glycerin, Sodium benzoate, Potassium sorbate, Limonene, Eugenol, Linalool.

 

Dr. Organic Moroccan Argan Oil hair careDr. Organic Moroccan Argan Oil hair careDr. Organic Moroccan Argan Oil hair care

 

Dr. Organic Moroccan Argan Oil – 100% pure oil

Het fijne van pure Argan olie is, is dat je het werkelijk waar voor alles kunt gebruiken. Je kunt het gebruik als basis voor een DIY project voor bijvoorbeeld een gezichtsmasker, douchegel of puur als badolie. Daarnaast kun je het ook puur gebruiken op je nagelriemen, lippen, gezicht en in je haar. Het is een mede daarom ook een flesje wat makkelijk in jouw toilettas schuift als je op reis gaat. Deze 100% pure Argan olie stimuleert celvernieuwing, voedt, verzorgt en werkt vochtherstellend.

Je kunt deze olie zowel op nat als op droog haar aanbrengen. Breng het als masker aan van wortel tot punt en laat de olie minimaal 30 minuten intrekken voor je onder de douche springt om je haar te wassen. Is jouw haar erg droog of beschadigd? Laat het dan gerust een nachtje intrekken. Je kunt het ook na het wassen op handdoekdroog haar aanbrengen. Breng dan een paar druppels aan op je handpalm, en breng het vervolgens eerst aan op de punten, en werk zo langzaam aan omhoog. Sla wel je hoofdhuid over om vet haar te voorkomen.

Dr. Organic Moroccan Argan Oil Pure Oil is verkrijgbaar voor €20,99 (50 ml).

 

Dr. Organic Moroccan Argan Oil hair careDr. Organic Moroccan Argan Oil hair careDr. Organic Moroccan Argan Oil hair care

 

Dr. Organic Moroccan Argan Oil Hair Treatment Serum – vegan

Dit Hair Treatment Serum is denk ik mijn favoriete product van deze lijn. Het serum heeft een heerlijke kruidige geur van patchouli, kaneel en rozenhout. En laat mijn haar helemaal tot leven komen. Het rijke serum wordt namelijk makkelijk opgenomen door het haar en verzorgt het zonder het te verzwaren. Mijn haar is erg zacht en heeft een mooie natuurlijke glans.

Naast de hydraterende Argan olie zijn er o.a. ook Kukui, Moringa en Sacha Inchi zaadoliën aan het serum toegevoegd. Zelf breng ik het na het wassen van mijn haar op de onderste helft van mijn haar aan. Ik heb slechts één pompje nodig om mijn haar te verzorgen, waardoor deze flinke fles ook lang mee zal gaan. Tijdens de warme zomerdagen breng ik op sommige dagen graag een extra pompje serum op mijn droge haar aan. Ook dan trekt het snel in mijn haar zonder een vette laag achter te laten.

Het Dr. Organic Moroccan Argan Oil Hair Treatment Serum is verkrijgbaar voor €21,99 (100 ml). 

 

De complete lijst met ingrediënten:
Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Alcohol denat, Argania spinosa (Argan) oil, Citrus aurantium dulcis, Eugenia caryophyllus (Clove) leaf oil, Pelargonium graveolens (Geranium) oil, Citrus limon peel oil, Pogostemon cablin (Patchouli) oil, Cinnamomum zeylanicum (Cinnamon) leaf oil, Aniba rosaeodora (Rosewood) oil, Mentha arvensis herb oil, Citrus nobilis (Mandarin) peel oil, Vanilla planifolia (Vanilla) fruit extract, Mentha spicata herb oil, Plukenetia volubilis seed oil, Moringa oleifera seed oil, Aleurites moluccana seed oil, Limonene, Eugenol, Linalool, Citronellol, Geraniol, Citral, Benzyl benzoate.

 

Sao Miguel Azores

Sao Miguel Azores
Sao Miguel Azores
Sao Miguel Azores

 

Mijn haar verdient alleen het beste en ik ben dan ook erg te spreken over deze haarverzorgingsproducten van Dr. Organic. Sinds ik natuurlijke haarverzorging heb leren kennen wil ik niet anders meer. Mijn haar heeft haar natuurlijke slag terug gekregen, heeft een mooie subtiele natuurlijke glans en danst zachtjes in de wind. Ook merk ik dat de welbekende gespleten haarpunten uitblijven en ziet mijn haar er zoveel gezonder uit dan toen ik nog gewone shampoos gebruikte. Mijn haarroutine ziet er dan ook onwijs simpel uit, naast deze producten gebruik ik niets anders. En in de ochtend hoef ik mijn haar alleen even door te kammen and I’m good to go.

 

Welke haarverzorgingsproducten gebruik jij?

 

 

See you next time voetnot

16 Reacties

 1. 19 juli 2018 / 16:50

  Fijn product lijkt me! je hebt er prachtige foto’s bij gemaakt, top hoor!

 2. 14 juli 2018 / 21:56

  Wat een prachtige foto’s heb je weer gemaakt. Ik gebruik op dit moment producten voor mijn haar van System Professional.

 3. 13 juli 2018 / 22:10

  Ziet er heerlijk en luxe uit zeg! Ik gebruik eigenlijk alleen shampoo en conditioner in mijn haar, voor gekleurd haar. De producten die ik altijd gebruikte daarvoor zijn sinds een tijdje niet meer verkrijgbaar en sindsdien zwerf ik een beetje op zoek naar een goed alternatief

  • Linda
   Auteur
   14 juli 2018 / 12:35

   Vervelend is dat he, dat he iets vind wat werkt en vervolgens is het niet meer te verkrijgen. Hopelijk vind je snel nieuwe favorieten!

 4. 13 juli 2018 / 18:26

  Lijken me erg fijne producten om je haar mee te verzorgen. Wat maak je toch altijd prachtige foto’s!

 5. 13 juli 2018 / 13:45

  Ahhh, dat Hair Treatment Serum is mijn holy grail. ♥ Wat een geweldig product. Mijn vriend vindt de shampoo en conditioner geweldig.

  • Linda
   Auteur
   13 juli 2018 / 13:46

   Wat leuk om te horen dat zelfs je vriend het gebruikt! En ja dat serum, naast de voordelen is het ook gewoon een heerlijk haarparfum <3

 6. Anja
  13 juli 2018 / 13:38

  Ik koop mijn haarverzorgingsproducten in het buitenland: ook alleen bio.

 7. 13 juli 2018 / 13:34

  Het merk ken ik wel maar ik gebruik -tot heden- deze producten nog niet. Ik ben wel fan van producten met argan olie. Je haar ziet er trouwen heel gezond uit!

 8. 13 juli 2018 / 12:57

  Ik ben een groot fan van arganolie maar gebruik het liefst pure arganolie dus zonder iets er aan toegevoegd.

  • Linda
   Auteur
   13 juli 2018 / 13:47

   Daarom is de olie in dit artikel ook zo fijn. 100% puur <3

 9. 13 juli 2018 / 08:00

  Beauty! Ik heb deze lijn nog niet geprobeerd, maar over andere lijnen was ik altijd heel tevreden!

 10. 13 juli 2018 / 07:22

  Je haar ziet er prachtig uit! En wat fijn om te horen dat je zo veel baat hebt bij de natuurlijke haarverzorgingsproducten! Ook dit merk klinkt heel goed. Zelf durf ik niet zo goed olie te gebruiken voor mijn haar uit angst voor vet haar. Maar de shampoo en conditioner lijken me echt heel fijn.

  • Linda
   Auteur
   13 juli 2018 / 13:48

   Ik snap je helemaal en ik heb het ook lang gehad na een paar negatieve ervaringen een paar jaar terug. Ik merk dat merken wat dat betreft enorme vooruitgang hebben geboekt en mijn haar is nu verre van vet!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Obrigado coconut water kokoswater Sao Miguel Azoren
De voordelen van kokoswater

[dropcap]I[/dropcap]k kan mij mijn eerste verse kokosnoot nog goed herinneren. Na een wandeling door de natuur in Australië mocht ik...

Sluiten