Detox Breakfast Bowl

 

Detox Breakfast Bowl

 

 Detox Breakfast Bowl recept lifestyle by linda

 

Recept Detox Breakfast Bowl

↠ Mix Alpro Soya (ongezoet) met 2 á 3 strengen aalbesjes en limoensap
↠ Aalbesjes
↠ Sinaasappel
↠ Blauwe besjes
↠ Granola

 

Zoals ik al zei bevatten citroenen en limoenen een grote hoeveelheid vitamine C. Dit stimuleert o.a. het immuunsysteem en bovendien werken ze als een antioxidant. In deze breakfast bowl heb ik limoensap toegevoegd, uiteraard van een verse limoen, en een schijfje toegevoegd aan het water. Hier heb ik voor gekozen omdat limoensap ook helpt het verteringssysteem beter te laten werken.

 

Vitamine C is goed voor het hele lichaam. Maar wat weinig mensen weten is dat het zeker goed is voor mensen met Reuma. Reuma wordt o.a. gekenmerkt door afvalstoffen zich ophopen, en hierdoor ervaar je pijn. Zelf heb ik fibromyalgie, en daarom vind ik het extra belangrijk om mijn dagen gezond te starten.

 

 Detox Breakfast Bowl recept lifestyle by linda

 

Wist jij dat aalbesjes ook een gunstig effect hebben op jouw spijsvertering? En jouw lichaam helpt om afvalstoffen uit te stoten? En gaat o.a. vermoeidheid tegen omdat het een bron is van vitamines en mineralen.

 

Blauwe bessen zitten ook vol antioxidanten, bevatten Vitamine C, werken cholesterol verlagend en ontstekingsremmend.

 

Detox Breakfast Bowl recept lifestyle by linda
Detox Breakfast Bowl recept lifestyle by linda

 

 Recept Detox Water

↠ Een blaadje munt
↠ 2 schijfjes limoen
↠ 1 á 2 strengen aalbesjes
↠ 3-5 blauwe bessen
↠ 2 frambozen

 

Het is dan ook een goed idee om jouw lichaam in de ochtend rustig wakker te maken met een lauw glas citroen water. Dit kan vers sap zijn, maar mag ook zeker uit een flesje komen. Neem dit in voordat je aan jouw ontbijt begint.

 

De rest van de dag drink ik ook graag fruitwater, en deze kunnen al snel een detox werking hebben. Jouw lichaam voert normaal gesproken de afvalstoffen al af, maar dit kan je gerust zo nu en dan een handje helpen. Zeker wanneer je reuma hebt of chronisch ziek ben. Dan kan het zo zijn dat jouw lichaam niet in staat is om de afvalstoffen af te voeren. Detox water is niet alleen een makkelijke manier, maar ook een hele veilige manier.

 

Detox Breakfast Bowl recept lifestyle by linda

 

Detoxen, het kan op vele verschillende manieren. Maar het liefst hou ik het bij een veilige en natuurlijke manier. Het zorgt ervoor dat ik mijn dag goed en energiek begin. Het belangrijkste, het is makkelijk aan jouw voedingspatroon toe te voegen. En nog lekker ook!

 

Doe jij weleens aan Detoxen?

 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

4 Reacties

  1. 20 augustus 2016 / 10:09

    Jeeeetje mina, wat een foto’s weer <3 Ik vind het er weer super mooi uitzien, ik moet toch ook eens meer gaan experimenteren!

  2. 20 augustus 2016 / 08:21

    Dit ziet er heerlijk uit! Ja ik heb wel eens aan detoxen gedaan, ik voelde me daar erg prettig bij. Fijn om goed voor je lichaam te zorgen 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
4711 Lemon & Ginger Eau de Cologne
4711 Lemon & Ginger set | Indian Summer Giveaway

Een van mijn favoriete zomerse geuren, de Lemon & Ginger van 4711, is nu ook uitgekomen in een frisse, net...

Sluiten