De hoogtepunten van mijn Kuala Lumpur trip

Hi globetrotters! Kuala Lumpur is zoveel meer dan enkel en alleen een shopping walhalla waar iedereen met zijn creditcard zwaait. De gebouwen, de afwisseling van tempels en gebouwen en het groen, ja vooral het groen, KL is zo verassend groen, open en vriendelijk! Ondanks dat de stad soms weleens overweldigend kan zijn in de drukke gedeeltes, voelde ik mij er gelijk thuis. Vandaag deel ik dan ook graag mijn persoonlijke hoogtepunten van mijn bezoek aan de wereld stad in Maleisië.

Mijn hoogtepunten van Kuala Lumpur

 

petronas towers kuala lumpur twin towers

 

Petronas Towers (Twin Towers)

Persoonlijk ben ik zowel een natuur als een stadsmens, als de balans maar juist is, dan aard ik overal wel. Ik vind het dan ook enorm leuk om iconische gebouwen te bezoeken en de Petronas Towers horen daar zeker bij! Ze zijn het moderne boegbeeld van de enorme shopping stad en dit moest uiteraard bezeld worden met een selfie.

 

sri mariamman hindu temple kuala lumpurMIJN HOOGTEPUNTEN VAN KUALA LUMPUR KL maleisie city tripsri mariamman hindu temple kuala lumpur

 

Sri Mahamariamman Temple

Ik denk dat een bezoek aan de Sri Mahamariamman tempel één van de tofste dingen was die wij deden in KL. Op reis bezoek ik graag tempels, maak ik graag kennis met nieuwe culturen en geloven en dit kleurrijke geheel stond dan ook al lange tijd bovenaan mijn wishlist. Zeker omdat het de oudste Hindu Tempel in KL is. Wanneer ik de foto’s terug zie kan ik haast nog steeds niet geloven dat ik er écht ben geweest.

 

petronas towers kuala lumpur twin towers Menara KL Tower in Kuala Lumpur view panorama deck

 

Menara KL Tower

Lunchen op een hoogte van 282 meter is niet iets wat je dagelijks doet. Ook getrakteerd worden op zo’n mooi uitzicht gebeurd mij niet elke dag. Terwijl wij genoten van een heerlijk lunch buffet draaide het panorama deck in 90 minuten helemaal rond en genoten wij iedere minuut van een prachtig nieuw uitzicht. Mét uitzicht op dé torens. Het was onvergetelijk! En een veel goedkoper alternatief dan wanneer je omhoog gaat in de torens zelf als je het mij vraagt.

 

pavilion crystal fountain kuala lumpur

 

The Pavilion

KL staat vol mooie, grote, nee haast eindeloze shoppingmalls. Maar The Pavilion aan The Golden Triangle was toch écht de kroon op mijn shop verslaving. Het gebouw alleen al is indrukwekkend om doorheen te lopen. Zo groot. Gevuld met zoveel prachtige winkels. Alleen al de etalages zijn een feestje om te bekijken. En dat is maar fijn ook, want het meeste wordt met een flink prijskaartje verkocht. Tip? Boek je trip wanneer er sale is, dat bespaart je al snel heel wat euro’s waar je dus weer lekker mee kan lunchen in de Menara KL Tower.

 

Kuala Lumpur Merdeka Square walking tour lonely planet wandel route stad maleisie

 

Maak een stadswandeling

Laat je verassen door de stad. Ga er eens met een wandelroute of op de bonnefooi op uit. Net als vele toeristen dat in Parijs doen, lenen de straten van KL zich hier ook perfect voor. De mensen zijn vriendelijk, de gebouwen zijn indrukwekkend en het contrast tussen de oude en nieuwe gebouwen is prachtig om te zien. Alle geloven wonen hier ook in vrede naast elkaar. Iedereen respect de ander. En dat lieve mensen, is denk ik de mooiste boodschap die ik mee heb gekregen. Het kan écht, in vrede naast elkaar leven, en KL heeft mij dat laten zien.

 

Heb je mijn complete artikel over Kuala Lumpur gemist? Deze vind je, met al mijn tips in het ‘de mooiste highlights in één dag‘ artikel terug. Ga er eens voor zitten en laat je verassen.

 

Welk hoogtepunt zal ik terug kunnen zien op jou travel wishlist?

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

14 Reacties

 1. 12 februari 2017 / 17:43

  Leuk! Mooie foto’s ook 🙂 Wij zijn afgelopen zomer in Kuala Lumpur geweest, voor mij was het hoogtepunt overnachten in Regalia, want daar heb je een infinity pool met een geweldig uitzicht over de stad

 2. 21 november 2015 / 19:31

  Wauw Linda, wat een prachtig artikel met mooie foto’s. Ontzettend indrukwekkende bouwwerken zijn daar te zien! Ik ben jaloers op de reisjes die je al hebt gemaakt, ik wil ook nog eens een mooie verre reis gaan maken en lekker veel zien.

 3. 20 november 2015 / 09:40

  Volgens mij heb je in die stad echt de trip van je leven gehad. Alles ziet er zo indrukwekkend mooi uit. Maar volgens mij was de lunch in de Menara KL Tower echt de kerst op de taart, wat een adembenemend uitzicht hadden jullie daar <3

  • 20 november 2015 / 10:01

   Later bleek dat wij met het uitzicht ook enorm veel geluk hebben gehad. Foto’s van een paar weken later lieten alleen maar smog zien.. Dan ziet het er al zo anders uit 🙂 en ondanks dat de stad een compleet andere indruk maakt als Hong Kong (veel rustiger) is het echt een heerlijke stad 🙂

 4. 20 november 2015 / 09:15

  Wat een prachtige reis lijkt me dat!
  Ik ben er alleen geweest voor het overstappen haha

  • 20 november 2015 / 10:02

   De volgende keer moet je echt maar even het vliegveld af dan 😉 hihi

 5. 20 november 2015 / 08:54

  Ik kan me voorstellen dat je denkt ‘ben ik daar echt geweest’? Het lijkt me een hele beleving en ik wil misschien zoiets doen na mijn afstuderen… Het lijkt me echt een andere wereld, heel gaaf!

  • 20 november 2015 / 10:02

   Ik kan het alleen maar aanraden en toejuichen om te gaan reizen wanneer je jong bent. Het is zo’n verrijking en je vergeet het echt nooit meer 🙂

 6. John
  20 november 2015 / 08:17

  Prachtig weer Linda.
  Het hoogte punt voor mij is tot op heden nog steeds New York. Echt ook een geweldige stad.

  • Linda
   Auteur
   21 november 2015 / 12:24

   Dat snap ik he-le-maal! Daar moet je volgens mij ook gewoon geweest zijn 😉

 7. 20 november 2015 / 06:34

  Ik heb dit ook allemaal gedaan en gezien, ook mijn hoogtepunten in Kuala Lumpur :-)!

  • 20 november 2015 / 10:00

   Dat is nog eens leuk om te horen! Al had ik na jou artikel van Marrakech wel het idee dat wij dezelfde dingen mooi vinden 🙂 hihi

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Mijn iPone 6 Plus accessoires
Mijn iPone 6 Plus accessoires

[dropcap]H[/dropcap]i iedereen! Van Bunny oortjes tot giraffe pootjes, vandaag laat ik zien welke accessoires ik  heb en gebruik voor mijn...

Sluiten