Kuala Lumpur Vlog Dag 2 & 3 | De mooiste highlights in één dag

Hi iedereen! Kuala Lumpur, iedereen heeft er weleens van gehoord. En wanneer je er net als mij niet echt een voorstelling van kan maken, dan nodig ik je graag uit om een bak koffie, thee of chocolademelk te pakken en er eens goed bij te gaan zitten. Kuala Lumpur is groot, maar de mooiste bezienswaardigheden kan je prima in één dag aflopen. Klikt goed hé? Zo lunchte wij op 282 meter hoogte met een adembenemend mooi uitzicht, genoten wij van het oude gedeelte en bezochten wij de mooiste Hindu tempel die ik ook heb gezien. En liepen wij hiervandaan door naar het moderne en bekendste kunstwerk van KL, dé Petronas TwinTowers. Ga je mee? Dan gaan we een klein reisje maken! 

 

Kuala Lumpur Vlog Dag 2 & 3 | Lunchen op 282 meter hoogte

 

Klik hier wanneer je de video niet kunt zien.
En zet je hem op HD voor de beste kwaliteit?

 

Kuala Lumpur | De mooiste highlights in één dag

Wanneer je kort in Kuala Lumpur bent en je tijd goed wilt besteden, dan is een route uit de Lonely Planet echt wat voor jou. De route die mij is aangeraden en die wij ook hebben gelopen is 1,6 km lang. En wanneer je goed doorloopt ben je er in 1,5 uur doorheen. Wij zijn langer bij een aantal stops gebleven en het resultaat laat ik vandaag aan jullie zien!

Kuala Lumpur Butik BintangKuala Lumpur Butik BintangWij beginnen onze dag op Butik Bintang, ook wel The Golden Triangle genoemd. Hier gaan wij met de LRT een paar stations verder, en stappen wij vervolgens uit bij het Masjid Jamek LRT Station.

Kuala Lumpur Masjid Jamek LRT Station

De route begint bij het Majid Jamek LRT Station wat vernoemd is naar de oudste Moskee van KL die ernaast ligt. Het leuke aan deze moskee is dat hij open is voor bezoek. Het is niet de meest bijzonder moskee, maar dat hij open is voor bezoek maakt hem wél weer extra speciaal.

Deze foto maakte ik achter het Masjid Jamek LRT Station, achter de hoge muren wordt er een hele andere wereld verborgen gehouden voor het publiek. Ik werd wat vragend aangekeken toen ik hier foto’s maakte, dit is immers niet het mooiste om te laten zien. Maar alle straten, gebouwen en mensen bij elkaar maken wat mij betreft het échte KL. En dat is niet alleen maar glitter en glamour, laten wij daar heel eerlijk over zijn. Wel is KL groots en wijds opgezet, en een oase van rust ondanks dat het een grote levendige stad is.

Masjid Jamek Bandaraya Kuala Lumpur (Jamek Mosque)

 

Masjid Jamek Bandaraya Kuala Lumpur (Jamek Mokee)

De afstand tussen culturen lijkt in KL helemaal te verdwijnen. Heb je geen gepaste kleding? Dan word je vriendelijk in een jurk met capuchon geholpen. De mensen zijn vriendelijk, leggen veel uit en staan duidelijk open voor iedereen die er komt. Het warme gevoel is haast met geen pen te beschrijven aangezien je in de meeste delen van de wereld wel een afstand voelt tussen de culturen en godsdiensten, zeker als je net als ik in korte broek en een shirt zonder mouwen gekleed bent.

Masjid Jamek Bandaraya Kuala Lumpur (Jamek Mosque)Masjid Jamek Bandaraya Kuala Lumpur (Jamek Mosque)Masjid Jamek Bandaraya Kuala Lumpur (Jamek Mosque)In de Moskee mogen wij kijken in het gebedsruimte, op zich is hier niet heel veel om te zien. Het is ruimtelijk opgezet en heel erg schoon.

Masjid Jamek Bandaraya Kuala Lumpur (Jamek Mosque)Masjid Jamek Bandaraya Kuala Lumpur (Jamek Mosque)Ook water is er voldoende aanwezig, gratis. Het leuke was dat de dames net zo verrast waren door mijn verbaasde reactie als ik op het nieuws dat het water gratis is.

Kuala Lumpur Vervolgens wandelen wij verder, bedanken wij de mensen voor hun gastvrijheid (alles is gratis) dat is zo’n verschil ten opzichte van een stad als Bangkok. Je voelt je hier zo welkom.

Kuala Lumpur Merdeka Square walking tour lonely planet wandel route stad maleisie Via een brug lopen wij over de Klang River richting Merdeka Square, een belangrijk stukje geschiedenis van Maleisië. En de weg ernaartoe trakteert ons al op verschillende mooie uitzichten.

Kuala Lumpur Merdeka Square walking tour lonely planet wandel route stad maleisie Kuala Lumpur Merdeka Square walking tour lonely planet wandel route stad maleisie Kuala Lumpur Merdeka Square walking tour lonely planet wandel route stad maleisie

Kuala Lumpur Merdeka Square walking tour lonely planet wandel route stad maleisie

 

Merdeka Square

Wanneer wij aankomen op Merdeka Square maakt KL zich op voor de onafhankelijkheidsdag. Jaarlijks wordt op 31 augustus de onafhankelijkheid gevierd (Merdeka Day) na 150 jaar Britse bezetting. Wij zien tribunes die geplaatst worden en er is een filmploeg bezich. Verder is het er vrij rustig, het is verrassend schoon, netjes en genieten bij de fonteintjes van het uitzicht.

Kuala Lumpur Merdeka Square walking tour lonely planet wandel route stad maleisie Kuala Lumpur Merdeka Square walking tour lonely planet wandel route stad maleisie Kuala Lumpur Merdeka Square walking tour lonely planet wandel route stad maleisie Kuala Lumpur Merdeka Square walking tour lonely planet wandel route stad maleisie Kuala Lumpur Merdeka Square walking tour lonely planet wandel route stad maleisie Vervolgens lopen wij verder in de richting van Central Market. Het is een warme dag en wij lopen rustig verder. Het contrast tussen blinkende nieuwe gebouwen en oudere gedeeltes blijft bizar. Niet iedereen rijd in een dure Ferrari en slaapt in mooie penthouses. Zo zijn er ook mensen die zich aan de Klang Rivier wassen zoals de foto hierboven. Uitkijkend over de pracht en praal van de stad en de Masjid Jamek moskee. Zo zie je dat de afstand die wij gelopen hebben niet zo gek groot is. Central market Kuala Lumpur walking tour lonely planet wandel route stad maleisie

 

Central Market

Lopend langs het textiel museum komen wij aan bij een pittoresk stukje. Central Market is in 1888 gebouwd en ademt een en al sfeer en cultuur uit.

Central market Kuala Lumpur walking tour lonely planet wandel route stad maleisie Kuala Lumpur walking tour lonely planet wandel route stad maleisie Hierna begint de zoektocht naar de Hindu tempel, de plaatjes in The Lonely Planet zien er heel erg makkelijk uit en toch presteren wij het om te verdwalen. Maar ondanks dat komen wij mooie straten tegen. En dat trekt mij stiekem ook wel aan, de straten van Jalan Tun HS Lee áchter de bezienswaardigheden. Daar waar de lokale bevolking leeft.

Kuala Lumpur walking tour lonely planet wandel route stad maleisie Kuala Lumpur walking tour lonely planet wandel route stad maleisie oldest bankHier vind je ook de oudste bank in KL. Toen hielden ze duidelijk al van hoge gebouwen.
Kuala Lumpur walking tour lonely planet wandel route stad maleisie En vind je Kuala Lumpur niet verassend groen?

kasturi walk Kuala Lumpur walking tour lonely planet wandel route stad maleisie

 

Kasturi Walk

Ook de Kasturi Walk slaan wij niet over. Dit is een gedeeltelijk overdekte markt waar je vooral als toerist leuk kan rondneuzen voor souvenirs.

Kuala Lumpur walking tour lonely planet wandel route stad maleisie sri mariamman hindu temple kuala lumpursri mariamman hindu temple kuala lumpur

 

Sri Mahamariamman Temple

Het was even zoeken naar de tempel omdat hij aardig wegvalt in de kleine, smalle straatjes en tussen de hoge gebouwen. Maar daar staat hij, met een opeenstapeling van kleurrijke afbeeldingen van belangrijke mensen voor de Hindostaanse mensen. Dé oudste Hindu tempel van Maleisië en mijn grote droom om hem in het echt te zien.

sri mariamman hindu temple kuala lumpurWanneer je niet gepast gekleed bent kun je hier voor een paar cent een omslagdoek huren. Ik probeerde hem nog een beetje fashionable om te slaan maar al snel werd ik geholpen door een man om hem op de juiste manier om te doen. Fijn. Want het laatste wat ik wil is het beledigen van gelovige mensen omdat ik mijn omslagdoek niet goed draag. Ook de schoenen worden verzocht bij de ingang achter te laten, voor een kleine vergoeding wordt ook daar op gelet.

sri mariamman hindu temple kuala lumpursri mariamman hindu temple kuala lumpursri mariamman hindu temple kuala lumpursri mariamman hindu temple kuala lumpurDe Sri Mahamariamman Temple is prachtig, schoon en heel erg kleurrijk. Al lopende door de tempel raken wij met een man aan de praat die vrijwillig past op de tempel. Hij verteld dat hij om de 12 jaar geverfd word en ondanks dat hij al aardig verkleurd is door de zon, is de laatste schilderbeurt pas 5 jaar geleden.

sri mariamman hindu temple kuala lumpursri mariamman hindu temple kuala lumpursri mariamman hindu temple kuala lumpurOok krijgen wij verhalen te horen over het Hindu geloof, de gebruiken, de Goden en de kleuren. Zo’n man maakt een bezoek aan een tempel die van zichzelf al prachtig is zo enorm speciaal.

 

Kuala Lumpur city walkKuala Lumpur city walk guandi temple kuala lumpur

 

Guandi Temple

Vlakbij de Hindu tempel vind je deze Chinese tempel, de Guandi Temple. Omdat ik al aardig wat Chinese tempels van binnen heb gezien besluiten wij door te lopen. Mooi ziet het er in ieder geval wel uit van buiten, en deze tempel leidt ons zo naar China Town.

jalan petaling kuala lumpur china town

 

Chinatown

Terwijl wij rondlopen spreken wij toevallig een vrouw van Chinese afkomst, wij zijn inmiddels lopend naar Chinatown wel benieuwd of het echt de moeite waard is. Zelf zegt ze dat je het amper Chinatown kunt noemen aangezien het meer op toeristen ingericht is, ben je nog nooit in een dergelijke straat geweest? Dan is het leuk om erdoorheen te lopen, als je meer tijd hebt natuurlijk ook. Wij besluiten even om het hoekje te kijken en door te lopen en een plekje te zoeken om te lunchen.

jalan petaling kuala lumpur china townKuala lumpur flowersDe bloemen winkels zijn gevuld met bloemen met daaromheen netten en kranten. Erg chique ziet het er niet uit zo met die kranten, maar slim is het wel. Je wilt je bloemen natuurlijk vers houden!

Kuala lumpur building city walkKuala lumpur building city walkMenara KL Tower in Kuala LumpurEn daar is hij dan, Thomas dacht dat hij dichterbij was dan wij dachten. Maar aangezien het heuveltje op en heuveltje af lopen is met hoge temperaturen besluiten wij toch maar een taxi te pakken. Het is namelijk onze missie om boven in die toren te gaan lunchen! Eenmaal in de taxi zien we al snel dat lopen écht geen optie was. En de prijzen van de taxi’s? Die zijn naar Europese normen erg goed te doen, wel iets duurder dan in Thailand.

Kuala lumpur building city walkMenara KL Tower in Kuala Lumpurpetronas towers kuala lumpur twin towers Menara KL Tower in Kuala Lumpur view panorama deck

 

Menara KL Tower

En het is ons gelukt. Wij boeken een ticket met een lunch voor twee personen boven in de toren. Het is een lopend buffet waarvan wij 1,5 uur de tijd hebben om ervan te snoepen. Het uitzicht is fantastisch! Zeker omdat wij in 90 minuten helemaal rond draaien en je uitzicht dus geen minuut hetzelfde is. Wil je net als wij bij het raam eten, dan word daar wat extra geld voor in rekening gebracht. En onder het mom van ‘nu we er toch zijn’ hebben wij dat ook gedaan. En eerlijk is eerlijk, naast dat de lunch verrukkelijk was, is de ervaring er ook een om nooit meer te vergeten.

petronas towers kuala lumpur twin towers Menara KL Tower in Kuala Lumpur view panorama deck Menara KL Tower in Kuala Lumpur view panorama deck Menara KL Tower in Kuala Lumpur Yes, daar zaten wij op 282 meter hoogte te genieten van een verse ijsthee en allerlei heerlijke gerechten en hapjes.

Kuala lumpur building city walkpetronas towers kuala lumpur twin towers

 

Petronas Towers (Twin Towers)

We hebben erover gedroomd, ze vanuit de lucht gezien én dan staan wij daar ineens zelf. Het blijft natuurlijk maar een gebouw, een plek om selfies te maken. En ondanks dat alles blijft het bijzonder om bij zulke bekende torens te staan. Ze zijn immens groot, indrukwekkend en mooi gemaakt. Wat boffen wij toch met het weer, het glas schittert zo mooi in de zon en de lucht erachter kon niet blauwer. Zelf besluiten wij geen poging te doen om naar boven te gaan. Tickets boek je van te voren, wil je over de brug lopen moet je ook daar apart voor betalen en deze boek je van te voren. Er zijn genoeg sites die niet te vertrouwen zijn en ’s ochtends vroeg in de rij gaan staan bied geen garantie dat je na 9:30 uur naar boven kan. Maar de tv toren waar wij geluncht hebben vonden wij een heel goed alternatief, kost vrij weinig geld en daar hadden wij ook nog eens een 360° view.


petronas towers kuala lumpur twin towers Suria KLCC petronas towers kuala lumpur

 

Suria KLCC

Tegen de Petronas Towers aan vind je een luxe shopping mall. En alleen al om even af te koelen bij de airco is het een aanrader om naar binnen te gaan. Het is eigenlijk een kleien herhaling van het Pavilion, maar dan iets kleiner en zo nu en dan wat nieuwe winkels. Het is in ieder geval een mooie en fijne shoppingmall waar je heerlijk kunt vertoeven.

Suria KLCC petronas towers kuala lumpurHierna besluiten wij aan het einde van de middag naar de hotel kamer te gaan. Naar de Batu Caves gaan was een hele grote wens van mij, maar qua energie is het niet haalbaar meer om de tocht te maken. En zoals je in de vlog hebt kunnen zien besluiten wij nog even te gaan winkelen rondom het Pavilion op de Butik Bintang (The Golden Triangle)  en sluiten wij de dag af met een filmpje op de hotelkamer.

 

Kuala Lumpur | Dag 3

pavilion crystal fountain kuala lumpurHet is alweer onze laatste dag in Kuala Lumpur. Het is een cliché maar wat gaat de tijd toch snel als je het naar je zin hebt. Alhoewel ik KL een stuk minder indrukwekkend vind als bijvoorbeeld Hong Kong, heb ik mij er heel erg goed vermaakt, vind ik het oprecht een heerlijke stad en hoop ik er nog eens te komen om de puntjes op de i te zetten. De stad is schoon, ruim en toch prima te doen in één of twee dagen, als je het shoppen niet meerekent. De mensen zijn vriendelijk en ik ben oprecht blij dat ik heb kunnen ervaren dat alle godsdiensten en culturen hier in vrede naast elkaar kunnen leven.

pavilion coffee kuala lumpur hearts Voor wij ons vliegtuig pakken besluiten wij nog even te gaan winkelen en een heerlijke bak koffie te drinken om deze mooie trip in stijl af te sluiten.

KUala lumpur KLIA Air Asia Taylor Swift plane Wij vliegen met de budget maatschappij Ais Asia. Wat ons betreft een nette en prima maatschappij en bovenal heel erg goed te betalen. Wanneer je het zonder acties treft boek je voor €35,- á €45,- een vlucht zonder bagage vanaf Krabi naar KL. Andere routes zijn ook heel erg goed te doen. Eten en drinken is alleen niet inbegrepen en word alleen uitgedeeld wanneer jij je hier vooraf voor aanmeld. En het uiterlijk van de vliegtuigen? Heel erg leuk, als je het even treft vlieg je met een Taylor Swift vliegtuig omdat zij officieel sponsor waren van haar tour.

 

Spreekt het jou aan, Kuala Lumpur?

 

Bloglovin' buttonliefslinda2

Delen:

5 Reacties

  1. 30 oktober 2015 / 22:12

    Zo leuk om te zien! Ik was vier weken terug in Kuala Lumpur. Geweldige stad! Heb er trouwens ook een video en een artikel over gemaakt. 🙂

  2. 30 oktober 2015 / 19:27

    Wat een geweldige foto’s, wat een plek!! En wat zie je er telkens leuk uit 🙂

  3. 30 oktober 2015 / 07:21

    Wauw, heerlijke vlog weer en prachtige foto’s! De Petronas Towers vind ik zo indrukwekkend, ik vond ze vooral by night erg mooi!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
sri mariamman hindu temple kuala lumpur
Must do | Kerstshoppen in Londen

Als ik ergens blij van word dan is het wel het plannen van nieuwe, leuke tripjes en reizen. Dat een...

Sluiten