Baked Oats | Vegan Herfst & Winter ontbijtjes

Ontbijt is by far mijn meest favoriete maaltijd van de dag. ’s Avonds kan ik al uren fantaseren over het ontbijt dat ik de volgende ochtend wil gaan maken. De meeste dagen voldoet een smoothie goed. Want a) lekker snel. En b) het is super gezond. Andere dagen voldoet een nice cream bowl met granola. Nu de dagen kouder worden vind ik dat ik mijzelf vaker op een wat luxueuzer ontbijt mag trakteren. Een uitgebreid zondags ontbijtje, of brunch, maar dan op een doordeweekse dag. Een extra geluksmomentje. En die moet je pakken. Het leven is namelijk te kort om saaie ontbijtjes te eten. Vandaag deel ik het recept voor deze overheerlijke Bakes Oats met appel en kaneel. En ik kan je vertellen, jij wilt dit zondag ochtend proberen!

 

Baked Oats

Vegan Herfst & Winter ontbijtjes

 

Baked Oats Vegan Herfst & Winter ontbijtjes

 

Een goed begin..

Baked oats zijn lekker en fijn. Je zult merken dat het ontbijt goed vult. En daar heb je wat aan, een ontbijtje wat voor een goede kickstart van jouw dag zorgt. Het ontbijt is smaakvol, vegan, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Het smaakt als een klein taartje. De banaan is optioneel, deze zal je ook alleen als topping kunnen gebruiken. Baked Oats kun je namelijk helemaal naar je eigen smaak maken. En dat maakt ze zo fijn. Je bent heel even bezig met de voorbereidingen en de oven doet de rest. Let’s get this Sunday started!

 

Baked Oats Vegan Herfst & Winter ontbijtjes

Baked Oats Vegan Herfst & Winter ontbijtjes

Baked oats

met appel, banaan en kaneel

Wat heb je nodig voor 2 porties: 
· 120 gram havermout (grof, fijn of gemixt – ik gebruikte grof)
· 220 ml plantaardige melk (soyamelk of amandeldrink)
· 1 theelepel kaneel
· ½ theelepel bakpoeder
· 1 rijpe banaan (hoe rijper hoe zoeter)
· 1 appel
· 1 rijpe peer
· 2 theelepels kokossnippers
· 1 theelepel kokosolie

Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Verdeel de havermout over twee schaaltjes. Doe dit ook met de bakpoeder en de kaneel. Prak een halve rijpe banaan tot een zachte substantie. Snij de appel door midden en snij de ene helft in partjes, de andere helft in blokjes.

Verdeel de geprakte banaan samen met de appel over de kommen, voeg de amandel drink toe. In principe vul ik het schaaltje aan met de melk, dus de aantal milliliters zijn een grove schatting. Pin mij hier niet op vast. Roer dit goed door. En zet de kommen vervolgens zo’n 40 -45 minuten in de oven.

Verhit een koekenpan met wat kokosolie. Snij de peer door de helft en leg deze met de gesneden kant in de pan. Laat dit zo’n 10 minuten zachtjes op staan. Voeg ook de appelpartjes toe en als laatst de banaan. Bak deze tot je naar jouw smaak gebakken zijn.

Haal de baked oats uit de oven en verdeel het fruit over de kommen. Strooi naar smaak nog wat kaneel over het fruit en voeg de kokossnippers toe. Dit is een hele fijne vervanger voor suiker of stroop/maple syrup. En in combinatie met de frisse appels, de peer en de rijpe banaan zal het ontbijtje toch lekker zoet zijn!

Baked Oats Vegan Herfst & Winter ontbijtjes

 

Als jij uitgebreid kunt ontbijten, wat maak je dan voor jezelf?

 

 

Liefs Linda voetnoot

 

 

Pin op Pinterest

Baked Oats Vegan Herfst & Winter ontbijtjes
Baked Oats Vegan Herfst & Winter ontbijtjes

14 Reacties

 1. 29 oktober 2018 / 19:11

  Ziet er lekker uit! Stiekem gebruik kruiden als kaneel (dat toch erg herfstig en winters aan doet) gewoon het hele jaar door 🙂

 2. Tania
  27 oktober 2018 / 19:44

  Hier meestal een simpel ontbijtje maar dit ziet er zo lekker uit. Dat wil ik ook wel eens eten

 3. 26 oktober 2018 / 19:13

  De foto’s zien er indrukwekkend uit! Ik weet alleen zeker dat ik dit niet op ga krijgen in de ochtend.

 4. 26 oktober 2018 / 09:58

  Oeh ik hou van havermout! Dit ziet er wel enorm lekker uit! Ga dit recept dan ook zeker eens proberen.

 5. Mieke | mieksmind
  25 oktober 2018 / 20:21

  Mijn ontbijt is altijd snel, een bakje kwark en klaar. In de ochtend wil ik niet te uitgebreid ontbijten voor ik ga werken. In het weekend mag dat wel. Dit ziet er lekker uit! Maar mijn voorkeur gaat stiekem het liefst uit naar een lekker vette croissant en een kop cappuccino

 6. Frederique
  25 oktober 2018 / 19:39

  Mij maak je blij met versgebakken nog warme stokbrood en boter, een croissantje en een grote kop cappuccino. Even wat anders: je foto’s zijn schitterend! Love de sfeer!

 7. 25 oktober 2018 / 10:21

  Dit zit er zo lekker uit! Echt een luxeontbijtje. Ik eet meestal sojayoghurt met fruit en drink er een glas amandelmelk of sojadrink bij. 🙂

 8. 25 oktober 2018 / 09:02

  Ik ontbijt eigenlijk nooit uitgebreid. Ik werk altijd snel even een boterham met hageslag naar binnen en dan ga ik gauw wat anders doen. Schaam.

  • Linda
   Auteur
   25 oktober 2018 / 09:31

   Als het voor jou werkt is dat toch helemaal prima. Lekker oer Hollands ook haha ?

 9. 25 oktober 2018 / 07:45

  Oh yum, dit ziet er echt héérlijk uit! Eigenlijk maak ik altijd heel simpel brood met hummus of pindakaas klaar of wat yoghurt met muesli, terwijl het wel leuk zou zijn om eens wat meer tijd in mijn ontbijtje te steken. Je brengt me op ideeën 🙂

  • Linda
   Auteur
   25 oktober 2018 / 09:31

   Jouw ontbijtjes klinken vooral erg praktisch, en dat is logisch ook als je vroeg de deur uit gaat. Al zet ik zelf liever mijn wekker nóg vroeger dan dat ik mijn smoothie of haver over moet slaan ? de liefde zit diep haha!

 10. 25 oktober 2018 / 07:36

  Ooooh dit is zo lekker <3 Ik merk wel dat mijn darmen niet zo blij worden van haver als ik het niet week, dus daar moet ik echt op letten. Maar ik ben verder echt DOL op haver!

  • Linda
   Auteur
   25 oktober 2018 / 09:30

   Het scheelt dat het ook echt een poos in de oven staat. Dan is hij super gaar, zacht en goed van smaak ♥️

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Dubbelsteynpark Dordrecht herfst
Een kleine vertelling Deel II – Dubbelsteynpark

[dropcap]A[/dropcap]ls ik opzoek ga naar quotes over de herfst kom ik veel tegen over loslaten. De herfst is als een...

Sluiten