7 x favoriete vegan documentaires op Netflix

7 x favoriete vegan documentaires op NetflixBiesbosch, Dordrecht

 

Nu de dagen korter worden en de weekenden regenachtiger worden, kruip ik graag op de bank om mijn dosis Netflix series en documentaires op pijl te houden. Netflix is dan ook dé bron als ik opnieuw geïnspireerd wil worden om gezond te blijven eten. En hier vond ik dan ook mijn start naar een plantaardig eetpatroon. Netflix staat namelijk vol met informatieve films, series en documentaires die aanvoelen alsof je een dag in de schoolbanken hebt doorgebracht.

Ondanks dat alle vegan documentaires grofweg dezelfde boodschap hebben, belichten ze allemaal een nieuwe hoek en vervelen ze nooit. Er zitten er zelfs een paar tussen die ik al enkele keren gekeken heb, en iedere keer haal ik er weer nieuwe dingen uit. Wil jij graag meer leren over de relatie tussen jouw gezondheid en voeding? Dan is dit rijtje heel waardevol voor je!

P.s. heb je nog geen Netflix maar overweeg je een abonnement te nemen? Voor slechts €7,99 per maand kijk je Netflix bij KPN.

 

 

7 x favoriete vegan documentaires

– op Netflix –

 

 

Cow Spiracy 

Als je aan vegans vraagt welke documentaire je echt moet zien zullen velen van hen antwoorden met Cow Spiracy. De klimaatcrisis is op het moment een ‘hot topic’. Cow Spiracy laat zien hoe onze huidige manier van leven bijdraagt aan het vervuilen van onze oceanen, het land en bijdraagt aan het uitsterven van bepaalde diersoorten. Ze leggen bloot wat grote organisaties vooral niet willen delen..

 

What the Health 

What the Health is de opvolger van Cow Spiracy. In deze documentaire gaan zij nog dieper in op onze relatie met eten. En dan met name de ongezonde relatie die wij hebben met eten. Door de jaren heen zijn wij namelijk echte welvaartseters geworden en eten wij niet langer meer wat ons lichaam nodig heeft, maar vooral waar wij trek in hebben. Het gevolg? Fast Food en ongezond eten wordt steeds makkelijker en populairder. Met als gevolg daarvan stijgt het aantal chronisch zieken ieder jaar weer. Ziektes die door artsen met medicatie geholpen worden, maar moeten we de problemen niet bij de oorsprong aanpakken? In What the Health zie je hoe ingewikkeld het is voor artsen om simpelweg een dieet voor te schrijven in plaats van een pil..

 

Forks over knives

Als je bovenstaande documentaires hebt gekeken en jij je afvraagt wat jij voor je eigen lichaam, planeet en je gezondheid kan doen is ‘Forks over Knives’ het antwoord. Deze documentaire laat zien hoe voedsel en gezondheid samenhangen. Er worden namelijk enkele mensen gevolgd die verschillende ziektes hebben en zij worden begeleid in hun overstap naar plantaardige voeding. Dit is niet alleen leerzaam voor hen, maar zeker ook voor ons. Er zijn namelijk verschillende wetenschappers die een oplossing zien voor Westerse ziektes: omarm een plantaardig dieet.

 

Food Choices

Food Choices is de persoonlijke zoektocht van Michal naar een gezond dieet wat ook nog eens een kleine impact heeft op de planeet. Zodat het niet alleen ons, de planeet maar ook de generaties die na ons komen zal helpen. In eerste instantie zal deze formule bekend aanvoelen, maar zijn persoonlijke kijk op het onderwerp en zijn honger naar meer informatie brengt hem van de ene naar de andere voedingsdeskundige die hem verder helpen op zijn persoonlijke reis. Je zal simpelweg nooit meer hetzelfde naar het eten op je bord kijken.

 

Rotten | Deel I & II

Vorig jaar werden wij getrakteerd op een eerste 6-delige reeks documentaires van Rotten, en deze maand kwam daar een hele nieuwe reeks bij. Rotten laat misstanden, de zogeheten schaduwkant van de voedselindustrie zien. Of het nu gaat om honing, knoflook, wijn, de vee industrie of cacao bonen, veel mensen zijn vergeten waar ons voedsel werkelijk vandaan komt. Door de jaren heen is eten namelijk een waar handelswaar geworden waar mensen rijk mee worden of anderen het faillissement mee insturen. Er is veel corruptie en de concurrentie is moordend. Een waarheid waar je niet snel aan denkt als je een avocado, flesje wijn of een chocoladereep koopt.

 

Food Matters

De boodschap van Food Matters is simpel: je bent wat je eet. En ondanks dat alle vegan documentaires grofweg dezelfde boodschap hebben, belichten ze allemaal een nieuw onderwerp. Hun boodschap: Let food be thy medicine: ‘Een kwart van wat jij eet houdt jou in leven, 3 kwart van wat jij eet houdt jouw dokter in leven’. Because good health makes a lot of sense, but it doesn’t make a lot of dollars. 

Benieuwd naar mijn persoonlijke verhaal? Eerder deelde ik al een update ‘hoe ik veranderde in een planteneter | twee jaar vegan‘.

 

The Game Changers

Nieuw in het rijtje is het veelbesproken en geprijsde The Game Changers. Deze documentaire wilt laten zien hoe stoer een plantaardig dieet is, en sluit hiermee naadloos aan op de aandacht die recentelijk wordt gevraagd voor de klimaatcrisis. Zij laten zien dat de marketingstunt: ‘echte mannen eten vlees’ echt niet meer van deze tijd is. Veel sporters zijn namelijk bang om op een plantaardig dieet over te stappen. ‘Waar haal je dan je eiwitten vandaan?’ wordt veel gevraagd.. Terwijl jij jezelf beter af kunt vragen; waar haalt het vee wat jij eet hun eiwitten vandaan? Juist, uit planten. Vegan eten is niet alleen voor de meiden die aan yoga doen, maar juist ook voor topsporters. En dit is slechts een kleine openbaring van een steengoede documentaire.

 

Netflix favorieten om te Bingewatchen

Kortom, dit zijn genoeg vegan documentaires om te Bingewatchen op een druilerige weekend dag. Wil je af van de Bingewatch waarschuwingen op je tv of jouw favorieten gemakkelijk op een rijtje zien? Zie dan dit artikel voor de beste Netflix hacks.

 

P.s. Lees meer over veganisme bij de Nederlandse Vereniging voor Veganisme

 

 

Welke documentaire heeft indruk gemaakt op jou?

 

Liefs Linda

 

 

Pin op Pinterest

favoriete vegan documentaires op Netflix

 

 

Dit artikel betreft een samenwerking. Lees mijn disclaimer

 

 

Delen:

2 Reacties

  1. Jessica J.
    4 november 2019 / 10:22

    Ik ben zó benieuwd naar The Game Changers!

  2. 30 oktober 2019 / 08:22

    Een heel inspirerend lijstje, waarvan ik zeker nog eens een paar documentaires wil kijken! Vooral naar What The Health ben ik erg benieuwd. Het zou mooi zijn als meer mensen zich bewust worden van de klimaatverandering en de grote impact van de voedsel- en vleesindustrie. Daar zijn deze docu’s natuurlijk een goede manier voor.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Herfst outfit Linda's Wholesome Life
Vegan herfst outfit

Nationaal Park De Biesbosch - Dordrecht   Vegan herfst outfit De meeste herfstdagen voelen als een cadeautje. Warm en zacht....

Sluiten