Bikini struggles

Wie ervan houd om in de winter de zomerzon op te zoeken weet dat bikini struggles dan niet alleen in de zomer thuis horen. Dan wil je het liefst het hele jaar door fit zijn en strak in je vel zitten. Dat dit niet voor iedereen weggelegd is, is oké. Wat zal de wereld toch ongelofelijk saai zijn als we allemaal hetzelfde ideaalbeeld nastreven. Ik vind het meestal allemaal wel oké, ik let op mijn voeding en probeer aan mijn dagelijkse beweging te komen. Tot het moment aanbreekt dat ik een pashokje in moet stappen om een nieuwe bikini te gaan passen..

 

Bikini struggles

 

Poppy - Flamingo Fling bikini Triangl swimwear mackay beach australia

 

Als ik herinneringen van mijzelf als jonge tiener naar boven haal herinner ik mijzelf vooral als een dun en onzeker meisje. Ik had mijn figuur mee, fietste iedere dag ook minimaal één uur, was altijd buiten bezig, reed paard, croste op de quad, brommers en was altijd actief bezig. Stilzitten was simpelweg niet aan mij besteedt. Met gemak droeg ik strakke broeken, navel truitjes (want dat was toen mode) en ook in een bikini zag ik er strak uit. Niet dat ik er op die leeftijd iets van merkte, ik was niet anders gewend en vooral de bril die ik droeg was een doorn in het oog. Tot ik op mijn 16e de ziekte van Pfeiffer kreeg en het vanzelfsprekende ritme dat ik leefde in rook op ging. Toen zag ik mijn lichaam duidelijk veranderen. Mijn bril ruilde ik in voor lenzen en mijn strakke lichaam begon langzaam te verdwijnen. Zeker toen ik als 21 jarige hele dagen op bed kwam te liggen vlogen de kilo’s eraan. Dit klinkt misschien wat overdreven voor de mensen die mij kennen, want overgewicht heb ik nooit gehad, maar niet bewegen en geen eten verteren resulteerde al snel in een figuur waarin ik mijzelf niet herkende. Naarmate dat het beter met mij ging snoepte ik er hier en daar een pond vanaf, maar echt sporten om fit te worden zat er gewoonweg niet meer in.

Poppy - Flamingo Fling bikini Triangl swimwear mackay beach australia airlie beach flamingo

De reizen die ik afgelopen jaar gemaakt heb naar de zon waren de eerste in jaren waarin ik mij geen zorgen heb gemaakt over mijn figuur. Ik ga op natuurlijke wijze steeds verder terug naar mijn oude figuur, maar helemaal strak in mijn vel zitten zoals een echte Fitgirl dat beaamt, dat zit er niet meer in. Maar dat is oké. Voor het eerst ben ik niet meer onzeker over mijn lichaam en heb ik daarom iedere dag met volle teugen kunnen genieten van mijn dagen in deze tropische oorden. En dat is fijn, want nu hoef ik populaire bestemmingen niet langer te omzeilen. En weet je wat gek is? Het besef hoeveel energie je overhoud zonder al het piekeren en er steeds maar weer bewust zijn van hoe je lichaam er op dat moment en in die houding uitziet.

Vlak voor mijn road trip naar Australië begon werd ik gevraagd of ik een Triangl bikini uit wilde zoeken. Willen ze mij in een bikini zien? Haalde ik mij al snel in mijn hoofd. Terwijl ik na twee dagen volmondige ‘ja’s‘ en ‘nee’s‘ in mijn hoofd hoorde realiseerde ik mij dat mensen een heel ander beeld van mij hebben, en dat mijn spiegelbeeld sneller is veranderd dan het plaatje in mijn hoofd. Ik besloot de bikini te bestellen, hij was ruim op tijd binnen en tot overmaat van ramp was hij ook nog eens een maat te klein terwijl ik hem al wat ruimer had besteld. Zie je nu wel, ik ben dan wel geen Fitgirl, maar een Triangl bikini model ben ik lange na niet. Na lang wikken en wegen en eindeloze pas sessies durfde ik eindelijk aan te geven dat de bikini te klein was. Het was zo geregeld en twee dagen voor vertrek lag er een nieuwe zwarte doos op de deurmat. Hij paste en in een halleluja stemming ging hij direct mijn koffer in.

Poppy - Flamingo Fling bikini Triangl swimwear mackay beach australiaPoppy - Flamingo Fling bikini Triangl swimwear mackay beach australia

Ook het winkelen van bikini’s durf ik weer aan, in Brisbane zag ik een leuke bikini bij de H&M en ik besloot hem na even te twijfelen gewoon te passen. Op de een of andere manier was ik niet meer bang voor de teleurstelling dat hij niet zal passen of niet zal staan. Het bleek een match made in heaven en liep met een maatje kleiner dan gedacht de winkel uit. Missie geslaagd.

Moraal van het verhaal: je wordt niet gelukkig van het leven in maten, cijfers en getallen. Meiden met een grotere cupmaat zijn niet perse aantrekkelijker. Meiden met een kleinere confectiemaat zijn niet per definitie knapper en slanker. Kijk vooral naar wat bij jou lichaam past. Draag de vormen, kleuren en maten die bij jou passen en jou tot jou maken.

En mijn nieuwe Triangl bikini? Zonder schaamte ben ik gaan poseren op het strand, volmaakt gelukkig met mijn figuur en de lange weg die ik ervoor af heb moeten leggen om te worden wie ik vandaag de dag ben. Ik heb in de golven gedoken (zelfs dan blijft de bikini netjes op zijn plaats zitten, yes!), een kerstkaart foto gemaakt in bikini en vandaag plaats ik ze -omdat ik dat leuk vind- in dit artikel. Wat een ode aan een bikini, en dat in januari.

 

Je vind de Poppy – Flamingo Fling bikini online bij Triangl.com.
liefslinda2


Bloglovin-button

 

 

 

 

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen voor een review. Lees mijn disclaimer.

Delen:

13 Reacties

 1. 14 januari 2016 / 11:42

  Oh ik ben zo onwijs jaloers op al jouw prachtige foto’s die er de laatste tijd allemaal van de vakantie voor bij komen. Echt prachtig zeg. En mooi ook deze foto’s in bikini super gedaan!!

  • Linda
   Auteur
   14 januari 2016 / 18:09

   Dank je wel lieve Saskia <3

 2. 12 januari 2016 / 12:45

  ah ik ga door met sporten tot ik ook tevreden ben ik biniki heb er zoveel jaren al moeite mee..

 3. 12 januari 2016 / 09:47

  Linda, ik vind dat je er prachtig uit ziet!
  Ik denk dat er veel meiden zijn die zich niet prettig voelen in bikini, ook al hebben ze een mooi lijntje.
  Het zit allemaal in ons zelfbeeld.
  Mooi geschreven:)!

 4. 11 januari 2016 / 22:40

  Wauw Linda, wat zie je er prachtig uit. Die bikini is je op het lijf geschreven en past mooi bij die vrolijke roze flamingo die telkens voorbij komt. Jammer dat de bikini geen ananassen bevat, want dan was het helemaal de ideale Linda bikini geweest. Ontzettend goed dat je je goed voelt in een bikini: daar heb je ook zeker recht toe!

 5. 11 januari 2016 / 21:33

  wauw je bikini staat je goed hoor! en ja het is moeilijk om jezelf 100% te accepteren maar is dat ook niet een beetje vrouwen eigen? ik draag wel bikini’s maar voel mij er niet fijn in, hahaa.

 6. 11 januari 2016 / 17:27

  Ik heb daar zo mijn struggles met mijn borstjes (cupje a) ik denk dat alle vrouw wel een bikini struggle heeft. Ik vind je trouwens prachtig !

 7. 11 januari 2016 / 13:44

  Ik ben trots op mijn bikini lichaam en dat zouden meer meiden moeten wezen zoals je schrijft. Ik heb geen grote borsten en ik heb een hangbil hahahaha toch vind ik dat ik er top uit zie na het baren van twee kinderen. Lang leve ons bikini body. xoxo

 8. 11 januari 2016 / 10:37

  Heeeee je ziet er prachtig uit, wat heb jij een mooi figuur zeg <3

 9. 11 januari 2016 / 10:34

  Vrouwen en bikini’s blijven volgens mij altijd een dingetje! En de bikini maten van Triangle zijn ook vreemd haha. Ik heb voor mijn top volgens de Triangle maattabel een C terwijl ik toch normaal altijd een A heb! anyway, mooie bikini Linda. Ik heb precies dezelfde en heb er afgelopen zomer in Spanje ontzettend veel plezier aan gehad.

  • Linda
   Auteur
   11 januari 2016 / 11:25

   Ze zijn écht vreemd, van een M broekje ben ik daar naar XL gegaan haha! Maar.. ze zitten verder wel als gegoten en daar heb ik in de zee écht heel veel plezier van gehad. En zo toevallig dat wij uit alle modellen precies dezelfde en in dezelfde kleur hebben haha

 10. 11 januari 2016 / 06:50

  Ik heb lange tijd moeite gehad om bikini’s aan te trekken, omdat ik ook best wat ben aangekomen de afgelopen jaren. Nu ben ik echter wel op het punt dat ik mezelf prima vind ik bikini. Geen stuggles meer hier, maar een nieuwe bikini scoren die mijn lichaam het mooist maakt vind ik een lastig iets haha!

  • Linda
   Auteur
   11 januari 2016 / 11:24

   Dat is ook erg lastig en vaak een zoektocht waar je u tegen zegt. Wel weet ik nu welke type bikini’s ik het beste kan hebben en dan is het een kwestie van een lange adem hebben en proberen 😉 Makkelijker gezegd dan gedaan hè. Al denk ik wel dat wij er verder hetzelfde in staan, met vast nog veel meer dames 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
weekvlog 10 whitehaven beach airlie beach road trip australie down under vlog
Weekvlog 10 | Airlie Beach, Whitehaven Beach & Boxing Day

Mijn tweede week was een drukke week in Australië. Ik vierde Christmas Down Under, onder de tropische zon in het...

Sluiten