6 color Eyeshadow palette in 05 | Born Pretty Store

Boub cosmetics born pretty store budget eyeshadow 6 color review lifestyle by lindaHet BOUB palette komt in een gouden kartonnen doosje en doet mij ergens aan Bobby Brown denken met alle goud en zwarte details. Het oogt chique maar de rode Chinese tekens ontkrachten dat gelijk wel een beetje.

Boub cosmetics born pretty store budget eyeshadow 6 color review lifestyle by linda

Ingrediënten

Dela, mica bead light, titanium dioxide, talcum powder, magnesium stearate, vaseline, beeswax, whit oil, alkyl silicone oil, essence, poisson, gold, JinBing tabor and methyl ester.

De ingrediëntenlijst is kort en naast wat verzorgende ingrediënten als bijenwas en vaseline zegt het mij niet heel veel. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik de ingrediënten lijst pas heb bekeken nadat ik het product uit had geprobeerd en de review aan het maken was. Er was namelijk een sticker op de ingrediënten lijst geplakt (zie hierboven). Nu is dit normaal niet echt een probleem, maar er is een woord wat mij al opviel, en dat is poisson. Ik ben niet heel erg thuis in ingrediënten, maar Google helpt mij vaak een heel eind op weg en zo kan ik alle ingrediënten uitpluizen. Wanneer ik op poisson Google kom ik op vis uit, make-up looks die geïnspireerd zijn op vissen en gerechten met vis. Zit er dan vis in dit palette verwerkt? Eerlijk gezegd ben ik nogal geschrokken. Maar wil geen conclusies trekken aangezien ik geen deskundige ben. Daarom besloot ik verder informatie in te winnen bij collega bloggers en al snel kwam ik tot de conclusie dat er vaker visschubben in make-up gebruikt wordt als shimmer. Meestal wordt het dan als Pearl essence omschreven, en poisson vind ik best een ruime en vage beschrijving. Maar aan de andere kant, wat verwacht je van een budget product? Hoogwaardige ingrediënten? Dat make-up niet getest wordt op dieren vind ik heel erg belangrijk, en dat er dieren in verwerkt worden, vind ik nog erger. Mijn mening over budget make-up producten is bij deze enorm bijgedraaid. Mocht je het geen probleem vinden, dan is en blijft het natuurlijk een mooi palette.

Boub cosmetics born pretty store budget eyeshadow 6 color review lifestyle by lindaBoub cosmetics born pretty store budget eyeshadow 6 color review lifestyle by lindaHet palette dat ik jullie laat zien is het 05 palette, de hele lijn bestaat uit 6 verschillende samenstellingen en kleuren.

Boub cosmetics born pretty store budget eyeshadow 6 color review lifestyle by lindaHet palette is goudkleurig, ziet er wel wat goedkoop uit en voelt ook goedkoop aan. De kleuren zijn wel verassend mooi en spreken mij aan. Onder de oogschaduw bevind zich een schuiflade met daarin een spiegeltje. Een leuke extra als je het mij vraagt. Ook bevat het palette een applicator met twee verschillende kanten.

Boub cosmetics born pretty store budget eyeshadow 6 color review lifestyle by lindaBoub cosmetics born pretty store budget eyeshadow 6 color review lifestyle by lindaBoub cosmetics born pretty store budget eyeshadow 6 color review lifestyle by lindaBoub cosmetics born pretty store budget eyeshadow 6 color review lifestyle by lindaBoub cosmetics born pretty store budget eyeshadow 6 color review lifestyle by lindaDe oogschaduw is best goed gepigmenteerd, al heb ik de kleuren wel op moeten bouwen. De kleur die mij het meest verraste was wel de bruine kleur, in een enkele veeg zette ik deze swatch. De witte en licht roze lijken een beetje weg te vallen, net als de zwarte. De paarse en blauwe kleur doen het duidelijk het beste, en deze besloot ik dan ook in mijn look te verwerken.

Newly Shimmer Eyeshadow Palette Boub cosmetics born pretty store lifestyle by linda reviewNewly Shimmer Eyeshadow Palette Boub cosmetics born pretty store lifestyle by linda reviewIk besloot iets nieuws uit te proberen en ging voor een hele kleurrijke look. Hiervoor heb ik de licht roze kleur gebruikt, de paarse kleur en blauw. het aanbrengen ging wat stroef omdat de kleuren zich vrij goed op de huid hechten, en niet heel gemakkelijk te blenden zijn. Hierdoor blijven de kleuren wel heel erg mooi en sprekend. De shimmer komt ook heel goed naar voren en geven het geheel een feestelijk tintje.

Newly Shimmer Eyeshadow Palette Boub cosmetics born pretty store lifestyle by linda reviewNewly Shimmer Eyeshadow Palette Boub cosmetics born pretty store lifestyle by linda reviewBoub cosmetics born pretty store budget eyeshadow 6 color review lifestyle by linda

Conclusie

Het is een leuk budget palette met mooie kleuren, die goed met wat extra aandacht goed te verwerken zijn in een feestelijke look. Wat mij wel heel erg tegenstaat is dat er visschubben in verwerkt zijn, en als dierenliefhebber kan ik mij hier dan ook niet in vinden. Het palette heb ik eenmalig uitgeprobeerd en zal ik ook niet meer gebruiken. Omdat ik het liefst producten gebruik die niet op dieren getest worden. En producten die dierlijke ingrediënten bevatten zijn dan helemaal uit den boze. Jammer. Een gemiste kans. Maar misschien wel heel erg normaal in het land waar het vandaan komt. Ik bestelde het palette in samenwerking met Born Pretty Store en het product kan dan heel goed Chinees zijn. En wij weten allemaal wel dat zij niet dezelfde regels naleven als wij Nederlanders. Het welzijn van dieren staat vooraan, zeker voor het menselijk plezier van make-up dragen. Daar hoeft geen dier voor te lijden.

Newly Shimmer Eyeshadow Palette Boub cosmetics born pretty store lifestyle by linda review

 

Je vind het 6 color eyeshadow palette in 05.  online in de born Pretty Store voor €4,59. 

 

Ben jij bekend met de BOUB palettes?

liefslinda2Bloglovin' button


 

 

 

 

 

Dit artikel bevat een product wat mij ter beschikking is gesteld voor een review. Lees mijn disclaimer.

Delen:

3 Reacties

  1. 10 augustus 2015 / 20:03

    Heel erg jammer van de visscubben !Ik vind het daarentegen wel een hele mooie palette en heb je er een mooie look mee gemaakt. mag ik vragen hoe je weet dat er visscurbben inzitten, want vaak is alles in het chinees?

  2. 10 augustus 2015 / 19:33

    Jup, dat is de reden dat ik niet meer producten van BPS gebruik. Niet alleen om die visscubben want dat wist ik niet eens; bedankt dus daarvoor! Maar ook om alle heisa over vreemde make-up uit het buitenland. Ik had laatst een product en dat rook zo chemisch; no thanks! Desondanks heb je een hele mooie look gemaakt 🙂

  3. 10 augustus 2015 / 11:05

    Wat een mooie product foto’s heb je gemaakt! Hele zomerse kleurtjes ook in het palette 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
lifestyle sunday a new journey begins lifestyle by linda
A new journey begins | Reizen & geboren in een verkeerd continent

Hi allemaal! Het is vandaag ein-de-lijk zover, mijn reis naar Thailand gaat beginnen. Ik ben hier zo naar uitgekeken! Vandaag...

Sluiten