15 dingen die je nog niet wist over mijn persoonlijke blog

Ik gooi een boekje open over het bloggen. Mijn blog. Iets wat ik al heel lang niet meer heb gedaan en daarom is het hoog tijd voor een update. Vandaag deel ik 15 dingen die je nog niet wist over mijn persoonlijke blog, naar het idee van de kleurrijke Hare Maristeit. Mijn blog confessions, frustraties, geheimen en doelen & dromen. If you can dream it you can do it, right? 

 

15 dingen die je nog niet wist over mijn persoonlijke blog

 

1. Hoe lang blog je al?

Ik blog eigenlijk ongemerkt alweer 4 jaar. Mijn eerste blog Linda on a Mission begon ik in 2012 en op Lifestylebylinda.nl vind je vanaf zomer 2014 al artikel over alles wat mij bezighoud. Mijn eerste blog is vooral een bundel van artikelen waarin ik opzoek ben naar kwaliteit van leven. Een persoonlijke gezondheidblog zal je het wel kunnen noemen die ik bijhield in de jaren dat ik lichamelijk erg weinig aan kon. Toen ik meer kon en mijn interessen automatisch breder werden riep ik mijn huidige lifestyleblog in het leven.

2. Wat vind je het allerleukst en allerstomst aan bloggen?

Het allerleukste aan bloggen vind ik het creëren van content, van het idee tot het maken van de foto’s en het in elkaar zetten van een artikel of video. Letterlijk iets tot leven zien komen. Heerlijk. En ik vul mijn dagen er graag mee. Het stomste vind ik denk ik wel de druk die ik mijzelf op kan leggen, de lat die altijd hooggehouden moet worden en dat er bepaalde dingen ‘moeten’. Gewoon van mijzelf. Net als nu, het is 01:12 omdat ik perse vandaag dit artikel online wil zetten. You can call me crazy, maar voor bloggen maak ik tijd.

3. Wat zijn je beste kwaliteiten als blogger? En in welke kwaliteiten wil jij jezelf nog verbeteren?

Als perfectionist leg ik de lat al behoorlijk hoog voor mijzelf, en plaats daarom ook niets online waar ik niet voor de volle 100% achter sta. Maar na een week kan een artikel alweer gaan kriebelen omdat ik dan iets nieuws zie wat ik toen graag al had willen weten. Daarom zal ik nog mooiere teksten willen kunnen schrijven en nog mooiere foto’s maken. Ontwikkeling is mijn drijfveer. En ik zal het tof vinden als dat mijn signature is.

 

Ruelle DLuxe Cozy Parisian Poncho outfit fashion OOTD outfit of the day

 

4. Wie zijn jouw favoriete bloggers?

In mijn dagelijkse blog rondje bezoek ik de inspirerende blogs van MaryJosie.com van Josie, Love Low Budget van Sara, Lily Like van Lilia. Neem zeker even een kijkje op hun blogs als je opzoek bent naar nieuwe blogs om te volgen.

5. Welke drie artikelen van jouw blog zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?

Sapkan met kraan | Xenos
Appel Roosjes | Recept 
Gladskin Rosacea | Mijn persoonlijke verhaal

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest en welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?

Ik denk dat mensen die niet bloggen al snel onderschatten hoeveel werk er in een artikel kan zitten. En als ik heel eerlijk ben verbaas ik mij zelf daar nog steeds weleens over.  Als ik dan bezig ben lijkt de tijd wel stil te staan, terwijl hij dan écht voorbij gevlogen is en ik vele uren tekort kom op een dag. En ik hoor met enige regelmaat dat ik ‘zoveel gratis spullen’ krijg. Dat ik hier hard voor heb moeten werken om mijn blog op te bouwen en hier iedere dag nog hard voor werk lijkt dan wel vergeten te worden. En dat vind ik erg jammer.

 

Whitehaven beach whitsunday islands eilanden queensland Australia Australië reizen travel day trip lifestyle by linda

 

7. Aan welke bloggerclichés maak jij je schuldig?

Ik maak foto’s van mijn sushi, spaar MAC lipsticks, ik vul TAGS in, lak mijn nagels voor de foto’s, heb met winkelen een goed excuus om iets te kopen en nu ik blog mis ik de Sephora nog meer!

8. Krijg je hulp of doe jij alles voor je blog alleen?

Mijn website heb ik door een meid in Barcelona laten maken en samen met mijn vriend heb ik hem eigen gemaakt. Hij is ook mijn redder in nood wanneer mijn site eruit ligt of iets niet naar behoren functioneert. Thomas heeft mij ook wegwijs gemaakt in de wereld van Photoshop en het monteren van video’s, en kraakt ze net zo hard af tot ik het onder de knie heb. En ja, ook mijn outfit foto’s zijn van zijn hand. Als ik er zo over na denk is mijn blog nergens zonder zijn hulp haha. Artikelen en andere foto’s maak ik allemaal zelf, en kleine veranderingen kan ik gelukkig ook al zelf goed doorvoeren.

9. Wat voor blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Er zijn verschillende blogs die ik volg. Er zijn blogs die ik graag lees vanwege de schrijfstijl en de bijpassende foto’s. Vooral persoonlijke verhalen spreken mij dan aan. Fashion blogs zijn een enorme bron van inspiratie en beauty blogs houden mij op de hoogte van nieuwe trends. Zonder blogs had ik mijn zoektocht naar de perfecte wing eyeliner allang opgegeven. Het is als je opmaken met vriendinnen voor het uitgaan. Zo gezellig en persoonlijk kunnen ze zijn!

 

Zara knit outfit

 

10. Plan jij je blogberichten van te voren in of publiceer je alles ‘live’?

Het liefste werk ik vooruit, maar in praktijk blijkt dit niet altijd te werken. Lichamelijke goede en mindere dagen kan ik helaas niet inplannen en daardoor loopt mijn blogplanning weleens in de war. Maar dat is oké. Al streef ik er wel naartoe om mijn blog als een goed geoliede machine te laten draaien zodat er iedere dag een artikel online komt.

11. Welke gouden tip heeft jouw geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Blijf dicht bij jezelf. Hierdoor heb je misschien niet de meest populaire blog, niet de meeste reacties of likes, maar dat is oké. Be the best you, you can ever be. Originaliteit is zoveel belangrijker.

12. Wat is de mooiste ervaring/samenwerking die je dankzij je blog hebt gehad?

Sommige open en eerlijke reacties die ik van lezers krijg kunnen mij enorm raken. Zeker wanneer het een reactie op een persoonlijk artikel is, of wanneer ik een compliment krijg op een artikel waar ik alles in gestopt hebt. Reacties die meer zeggen dan ‘leuk artikel, mooie foto’s’. Mensen die echt gelezen hebben en de moeite hebben genomen om een mooie en open reactie achter te laten. Dat zijn de kersen op de taart momentjes die mijn dag helemaal kunnen maken.

 

Ao Nang Road Krabi thailand reizen lifestyle by linda

 

13. Wat is het stomste dat je als blogger hebt gedaan/ is er iets waar je achteraf spijt van hebt?

Of er iets is waar ik spijt van heb? Hier heb ik wel even over na moeten denken. Natuurlijk konden mijn eerste artikelen beter, zeker mijn foto’s. Maar ik was toen op mijn best en de groei die ik door heb gemaakt is dan ook wel weer mooi om te zien. Wel was ik enorm verlegen en de kat uit de boom aan het kijken op events. Als ik daarop terug kijk had ik er toen veel meer uit kunnen halen.

14. Hoe ga je om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde aspecten af?

Schrijven over hoe het lichamelijk met mijn gaat en over mijn chronische labeltjes voelt voor mij niet heel persoonlijk aan. Als het daarop aan komt ben ik best een open boek. Privé foto’s, daar ben ik wel terughoudender in omdat ik mij heel erg bewust ben van het feit dat wanneer iets online staat het ook altijd ergens terug gevonden kan worden.

15. Wat hoop je nog een keer met je blog te kunnen doen?

Een persreis staat met stipt op één en een samenwerking met Marc Jacobs op twee. Zo, daar staat het, en ik hoefde er ook helemaal niet over na te denken. Ze lijken mij beiden zó onwijs gaaf!

 

liefslinda2Bloglovin-button

Delen:

10 Reacties

 1. 20 maart 2016 / 12:51

  Leuk dat je zegt blijf bij jezelf al ben je niet de populairste blog dat er is. Ik denk ook wel dat iedere blog een beetje uniek is als iedereen gewoon zichzelf blijft. Het betekent niet dat de blog niet leuk is, het is gewoon smaakt verschillen. Tijd is wat veel te veel kost bij bloggen idd en je drijfveer dat zie ik in deze post zeker.;-)

 2. 20 maart 2016 / 00:02

  Wat is dit een ontzettend leuke tag! Ik denk dat ik hem van je over ga nemen binnenkort. Ik begrijp precies wat je bedoelt met hetgeen dat je het minst leuk vindt aan bloggen. Soms zit ik ook echt belachelijk laat nog aan mijn laptop om nog iets in elkaar te zetten. Gewoon omdat ik mezelf heb ingeprent dat het moet. Deze week is er eventjes wat minder online gekomen omdat ik ook echt een deadline heb voor mijn studie. Normaal kon ik daar niet goed mee dealen, maar nu voelt het eigenlijk toch best oke. Leuk om je op deze manier nóg beter te leren kennen als blogger. En ontzettend lief dat je mijn blog hebt genoemd. Ik kom ook heel graag op jouw blog lieve Linda!

 3. 19 maart 2016 / 22:37

  Wat leuk dat je mijn ‘Bloggers Be Like TAG’ hebt ingevuld 🙂
  Ik zal je toevoegen aan de lijst met bloggers. Herkenbaar wat je zegt over om 01:15 nog wat schaven aan een artikel, ahum…

 4. 19 maart 2016 / 21:38

  Leuk artikel!

  Persreizen zijn leuk om te doen, erg leerzaam, maar ik het is soms ook behoorlijk aanpoten. Een combinatie van persreizen en eigen reizen blijft voor mij ideaal.

 5. 19 maart 2016 / 20:48

  Wat een leuk artikel, en wat lief dat je me hebt genoemd! Ik vind je trouwens op de laatste foto van dit artikel echt prachtig staan! xo

 6. 19 maart 2016 / 20:17

  Wat een leuke tag, deze kende ik nog niet! Een samenwerking met Marc Jacobs lijkt mij ook erg gaaf!

 7. 19 maart 2016 / 11:05

  Je bent al een heel ervaren blogger zeg! Die blogs die je noemde volg ik ook met heel veel plezier! Ja mensen onderschatten het bloggen helaas nog wel eens, maar het is wel erg leuk 😀

 8. 19 maart 2016 / 08:22

  Haha, mijn tip is ook om bij jezelf te blijven werken en de laatste vraag was door mij ook beantwoord met een pers trip. Fijne tag is dit! Ik vond het zelf leuk om hem in te vullen en heb hem bij jou ook met plezier gelezen :-)!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Whitehaven beach whitsunday islands eilanden queensland Australia Australië reizen travel day trip lifestyle by linda
Whitehaven Beach | Het beste van de Whitsunday eilanden

Ik wist dat wanneer ik weer naar Australië mocht gaan, dat ik minstens één van de prachtige Whitsunday eilanden aan...

Sluiten