10 tips om minimalistisch in te pakken | + SININ Koffer

De laatste trips die ik maakte waren met de auto. Dat brengt één groot voordeel met zich mee, en dat is dat je niet hoeft te letten op de kilo’s. Het was voor onze 11-daagse trip naar de Azoren dan ook een leuke uitdaging om meer te doen met minder. Ik nam mijn nieuwe SININ koffer mee en deze is perfect voor een trip van 1 – 2 weken. Thomas en ik deden er nog een schepje bovenop, en besloten samen met slechts één koffer te doen. Dit is niet alleen duurzamer en goedkoper, zo leren wij ook het maximale uit onze outfits te halen. Ik ben namelijk dol op het mixen en matchen van kleding en zo wordt ik gedwongen ook eens kritisch naar mijn verzorgingsproducten te kijken. En hiermee zijn de dagen dat ik op de luchthaven verschijn met zo’n 29 kilo in mijn koffer verschijn verleden tijd. En deel ik 10 tips om minimalistisch in te pakken. You’ll thank me later! 

 

10 tips om minimalistisch in te pakken

 

SININ koffer travel essentials Pink House Azores

SININ koffer travel essentials Pink House Azores
SININ koffer travel essentials Pink House Azores
SININ koffer travel essentials Pink House Azores

 

Het gemak van minder

Je hoort het wel vaker tegenwoordig, mensen zijn koopziek geworden. En zeker als blogger is het heel verleidelijk om voor iedere shoot een nieuw jurkje of nieuwe accesoires te kopen. Zelf vind ik het veel interessanter als men laat zien hoe je een outfit op meerdere manieren kan dragen. En ook met het afwisselen van accessoires kom je een heel eind. Ik nam wat jurkjes, twee paar slippers, slechts één handtas, mijn MaiQ shopper mee en een canvas tasje voor de boodschappen. Zo is er altijd ruimte om wat lokale producten te kopen en mijn creativiteit op de vrije loop te laten.

Ook Thomas nam niet veel kleding mee, hij is ook van het mixen en matchen en tussendoor hebben we wat kleding gewassen. Het ideale hiervan is dat wij dan ook maar één koffer nodig hadden en beiden een trolley meenamen als handbagage. Hier past mijn medicatie in, onze laptops en andere electronica zoals camera’s, opladers en de drone. En eerlijk gezegde voelde het ook best bevrijdend om niet zo mega veel mee te nemen. Want van de 25 kilo die ik boekte namen wij er heen 17 mee en terug 18,5. I was impressed!

 

SININ koffer travel essentials Pink House Azores

SININ koffer travel essentials Pink House Azores
SININ koffer travel essentials Pink House Azores
SININ koffer travel essentials Pink House Azores

 

10 tips om minimalistisch in te pakken

↠ Selecteer welke bagage je mee wilt nemen (grote/kleine koffer, rugzak), het aantal kilo’s en houd je hier dan ook aan.
↠ Een lange broek en één vest is echt voldoende. Deze kan je zelfs al aandoen tijdens de vlucht.
↠ Neem alleen schoenen mee die je écht gaat dragen.
↠ Laat je grote badlaken thuis en neem bijvoorbeeld een lichte hamamdoek mee.
↠ Neem geen liters douchegel en shampoos mee. Vul mini’s of kies ervoor om op de eerste dag daar inkopen te doen.
↠ Deel ook je tandpasta, deodorant etc. Dit scheelt ongemerkt veel ruimte en gewicht.
↠ Rol je kleding op, dit scheelt namelijk verrassend veel ruimte.
↠ Neem electronica mee in je handbagage en vul overige ruimte op met kleding.
↠ Laat die stapels boeken thuis, kijk kritisch naar je leesmateriaal (want ga je dat echt allemaal lezen?) of ga voor een e-reader.
↠ Kijk nog eens kritisch naar wat je mee wilt nemen en vraag je af of je het echt gaat dragen. En laat altijd wat ruimte over voor eventuele souvenirs en nieuwe aankopen.

Extra tip: mocht je buiten Europa reizen, neem dan een grote shawl mee. Deze functioneert niet alleen als kussen in het vliegtuig, deze kun je ook gebruiken om jezelf te bedekken als je een kerk of tempel ingaat.

 

SININ koffer travel essentials Pink House Azores

 

Pink House

De studio waar wij de eerste dagen verbleven is dit schattige roze oude schuurtje. Vorig jaar is de verbouwing afgerond en heeft de dochter van de eigenaren, die overigens architect is, gezorgd voor de inrichting. Ik heb nog nooit in zo’n mooie studio verbleven! Ik kan dan ook niet wachten om jullie meer te laten zien van Pink House Azores, want de naam is net zo roze en zoetsappig als het huisje werkelijk is.

 

SININ koffer travel essentials Pink House Azores

SININ koffer travel essentials Pink House Azores
SININ koffer travel essentials Pink House Azores
SININ koffer travel essentials Pink House Azores

 

Mijn SININ koffer

Deze blauwe SININ koffer is licht van gewicht, heeft 4 wieltjes waardoor het reiscomfort ook flink toeneemt. Het is dan ook een fijne koffer wanneer je ervoor kiest om op je vakantie meerdere bestemmingen aan te doen. Hij paste namelijk makkelijk in onze huurauto omdat de koffer slechts 67cm hoog is, en daarmee een prima middelmaatje is. De MaiQ tas was perfect om onze boodschappen in mee te nemen, of mijn statief tijdens één van onze fijne hikes.

De SININ koffer komt uit een familie van 3 formaten en is voor slechts €69,00 te bestellen bij Coolblue. Je krijgt er dan zelfs gratis zo’n fijne kofferriem bij.

 

Ben jij team veel óf  team weinig bagage?

 

 

Liefs Linda voetnoot

 

 

Pin op Pinterest

Minimalistisch inpakken

 

 

Dit artikel betreft een samenwerking met Coolblue. Lees mijn disclaimer.

21 Reacties

 1. 19 januari 2019 / 07:11

  Dit zijn echt geweldige tips. Op mijn volgende reis gebruik ik dit zeker! Bedankt voor het delen!

 2. 21 juli 2018 / 08:50

  Goeie tips en prachtige foto’s! Ik draag meestal de zwaarste en langste kleren wanneer ik vlieg, bespaart je toch heel wat ruimte!

 3. 21 juli 2018 / 00:18

  Super tips! Ik zit er een beetje tussenin, ik neem net genoeg mee 😉 Die foto’s ook weer, Glossywaardig!

 4. Anja
  20 juli 2018 / 18:03

  Ik zou ook helemaal in team weinig passen, toch voor dit soort korte vakanties. Wij blijven meestal langer weg… en met kinderen wordt het sowieso ook wel wat lastiger.

 5. 19 juli 2018 / 16:56

  Ik pak ook het liefst zo min mogelijk in, ik koop veel liever iets ter plekke, leuke blog!

  • Linda
   Auteur
   20 juli 2018 / 11:51

   Yes, ben ik het helemaal met je eens!

 6. 19 juli 2018 / 16:45

  Erg handige tips geef je, ik vind dat minimalistisch inpakken toch altijd best wel lastig. Mooie foto’s!

  • Linda
   Auteur
   20 juli 2018 / 11:52

   Ook hierbij geldt, practice makes perfect ??

 7. 19 juli 2018 / 08:49

  Handige tips, ik ga ze volgende keer zeker toepassen! Ik heb altijd veel te veel bagage mee maar voor een of andere reden gebruik ik ook effectief altijd alles, haha!

 8. 19 juli 2018 / 07:23

  Wauw prachtig plekje daar zeg! En zeker weten handige tips! Ik ga over twee weken en ben al helemaal bezig hoe ik het beste mijn koffer in kan pakken. Hihi!

 9. 18 juli 2018 / 18:56

  Wat een fijne tips ook! De meeste ken ik al wel 🙂 En wat een toffe koffer ook! Leuke kleur 🙂
  En inderdaad een goede stok achter de deur door de koffer te delen! Dan moet je je ook echt aan je challenge houden 😉

  Heel veel plezier in Italië!!

 10. 18 juli 2018 / 16:11

  Goede tips! Ik laat vaak ook mijn douchespullen thuis en koop het in het vakantieland. Altijd leuk om iets nieuws uit te proberen

 11. 18 juli 2018 / 15:10

  Ik ben #TeamWeinigBagage. Ik ben nooit een grote inpakker geweest en ging ooit zelfs tien dagen naar Stockholm met een Eastpak-rugzak. Goede tips! Mijn e-reader is een van m’n beste aankopen ooit. ♥

 12. 18 juli 2018 / 14:50

  Ik ben fan van licht inpakken! 🙂 Vaak heb ik toch mijn favorieten, en merkte ik dat ik sommige ingepakte dingen niet eens had gedragen. Mixen en matchen dus inderdaad! 😀 Weer prachtige foto’s trouwens <3

 13. 18 juli 2018 / 09:03

  Ik wil heel graag juist weinig inpakken. Mijn ervaring is toch dat je vaak teveel mee neemt. Inderdaad goede combinaties maken en ook eens een handwasje tussendoor doen. Ondergoed neem ik wel voor de hele week mee. Denk dat ik daar de meeste ruimte aan kwijt ben ;).

 14. 18 juli 2018 / 08:44

  Wat een fijne tips! Ik ga binnenkort op vakantie dus ik ga deze tips zeker gebruiken, een licht hammam doek is een slim idee. Ik ga even kijken bij Rituals!
  Liefs,
  Evelien

  • Linda
   Auteur
   18 juli 2018 / 11:27

   Hele fijne vakantie Evelien! En succes met inpakken ?

 15. 18 juli 2018 / 08:27

  Ik ben absoluut team weinig hihi, heb hier ook onlangs een artikel over geplaatst! Hele toffe foto’s!

 16. 18 juli 2018 / 07:31

  Dit artikel komt als geroepen, want ik ga over twee weken naar Italië en ben zo iemand die altijd véél te veel meeneemt op reis. Ik deel dit keer een koffer ruimbagage met mijn moeder en ben vastbesloten om eens iets kritischer naar mijn spullen te kijken 😉 Zo neem ik vaak een stapel van 3-4 boeken mee, terwijl ik uiteindelijk niet eens 1 boek uitlees. Daar kan ik best wat aan veranderen. Ook kleding oprollen vind ik wel een slim idee. Dat ga ik eens proberen.
  Wat een schitterende foto’s bij dat leuke huisje trouwens! En de koffer ziet er ook erg mooi uit!

  • Linda
   Auteur
   18 juli 2018 / 11:27

   Wat heerlijk dat je op vakantie gaat naar Italië! Een koffer delen is inderdaad een slim idee, dan heb je echt een goede stok achter de deur ☺️ heel veel succes met inpakken!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Aparthotel Appartello Smarttime living Hamburg
Appartello Aparthotel | Hamburg

[dropcap]B[/dropcap]egin juni werd ik uitgenodigd om samen met Thomas het mooie Hamburg te verkennen. Samen met een picknick mand, camera...

Sluiten