Zoeken naar balans

Wanneer ik naar het dagelijkse ritme van vele mensen kijk, heb ik bewondering voor de vele dingen die zij in één dag kunnen doen. Mijn leven heeft een lange tijd bestaan uit minimaal één ding per dag te kunnen doen, en die activiteit zal het nemen van een douche al kunnen zijn. Hierna verbeterde het en kon ik met enige regelmaat één keer per week van huis. Ik ben iemand die voor zichzelf graag doelen stelt. Doelen die mij zelf vooruit helpen en bijdragen in het verbeteren van mijn lichamelijke gesteldheid en het opbouwen van een conditie, zover dat mogelijk is. Zo heb ik een cocktail samengesteld van medicatie, hulpmiddelen en behandelingen die mij hebben gebracht waar ik nu ben. Samen met de onvoorwaardelijke liefde van de mensen om mij heen en het feit dat het huis van mijn ouders nog steeds het huis van ons allemaal is.

 

Zoeken naar balans

 

En toch knaagt er regelmatig een gevoel aan mij. Noem het perfectionisme, maar op alle vlakken wil ik mij voor de volle 100% geven. Online en offline. Mijn blog leven, mijn uit de hand gelopen hobby, passie en nu dus ook mijn werk, is een hele poos mijn hoofddoel op een dag geweest. Hiervoor moest ik simpelweg veel dingen laten. Ik voelde mij voldaan zodra er een mooi artikel klaar stond en energie om hierna nog een sociaal leven thuis te hebben, viel een beetje weg. Zeker als er dan onverwachte dingen of bezoekjes op de planning kwamen, kon ik erg gefrustreerd zijn omdat ik hier vaak meerdere dagen van moest herstellen. Van onverwachte stressvolle ontmoetingen meer dan van leuke ontspannen ontmoetingen. Zo werkt dat nou eenmaal met een lichaam, stress maakt meer kapot dan je lief is.

 

Toch komt het allemaal zoals het komt en zeker na de val van mijn oma wile ik meer mijn steentje bijdragen. Niet alleen op de goede dagen. Ik wilde genieten van de tijd die ons nog was gegeven. Oma is er wonder boven wonder bovenop gekomen en woont nu met veel zorg van de familie, weer thuis. Ik ben trots op mijzelf dat ik nu dingen uit mijn tijd in de zorg kan toepassen voor oma. Om haar de beste zorg te kunnen bieden die zij verdiend. Zo graag dat ik de balans tussen online en offline leven weer even kwijt ben. Offline leven voelt zo goed, zo echt. En vreet tegelijkertijd zoveel focus en energie op, dat mijn blog automatisch op een laag putje komt.

 

En dat wil ik absoluut niet. Het mag niet zo zijn dat mijn werk, mijn kindje ondergeschoven wordt. Zeker niet als er geen reeks aan artikelen meer klaar staat. En zo gaat dat door in mijn hoofd. Het continu maken van afwegingen en beslissingen. Het bewust afzeggen en uitstellen van dingen en afspraken die voor gezonde mensen zo vanzelfsprekend zijn om haast iedere dag te doen. Ik voel mij steeds beter en bij meer kunnen doen komen automatisch verantwoordelijkheden mee. Die op mindere momenten heel erg zwaar kunnen voelen en mijn soms kunnen overvallen. Maar dit zijn momenten die ik niet de overhand moet laten nemen. Dat weet ik, daar ben ik mij van bewust.

 

Sorry aan de mensen die niet direct een reactie op een WhatsApp berichtje krijgen. Ik ben jullie niet vergeten, vind jullie niet onbelangrijk, maar het heeft soms even wat minder prioriteit. Omdat ik simpelweg niet meer de vrouw ben die meerdere dingen tegelijkertijd kan. Misschien straks weer in een rustiger vaarwater. Sinds gisteren is mijn prille ritme weer bruut verstoort en begint na het opnieuw vallen van oma het hele circus weer van voor af aan. Ik doe het rustig aan, laat het op mij afkomen en help waar ik kan. Sorry alvast voor de dagen dat er geen artikelen online komen. De balans is weer even ver te zoeken.

 

Veel liefs.

liefslinda2Bloglovin-button

Delen:

7 Reacties

 1. 13 maart 2016 / 19:50

  Oh nee, wat zielig voor je oma. Sterkte met haar. En ook succes met het zoeken naar balans. Een balans die iedereen altijd zoekt. Maar het komt goed hoor, je bent een onwijs sterke vrouw met een passie voor alles wat ze doet (althans, zo denk ik over je) en nogmaals: dat komt wel goed. Jij hoeft je niet te verontschuldigen over je blog, je werk, er zijn even prioriteiten voor je. En alles tegelijkertijd: Niet iedereen hoeft alle ballen gelijk omhoog te houden, dus ook jij niet. Mooi hoe open je hier over bent.

 2. 11 maart 2016 / 20:21

  Ik snap je heel goed dat je je passie niet onder wilt schuiven, maar andere dingen zijn op dit moment nu veel belangrijk (zoals ik lees). Richt je daar even op en zorg ervoor dat je je balans weer terug hebt. Je blog blijft toch wel <3

 3. 11 maart 2016 / 13:30

  Neem je tijd hoor, lieve Linda. Je blog hoeft niet het onderspit te delven. Het mag allemaal best even op een lager pitje staan. Je weet dat je de balans ergens hebt. Je hebt ‘m tenslotte al eerder gehad. Gun jezelf even de tijd om die balans weer terug te vinden. X

 4. 11 maart 2016 / 12:02

  Wat een herkenbaar verhaal! Hopelijk vind je snel weer balans! Het offline gaan heeft mij enorm geholpen. Soms moet je even weer bij 0 beginnen om je weer op te kunnen laden en alles weer te kunnen organiseren in je leven. Heel veel succes!

 5. 11 maart 2016 / 11:08

  Ik ben ook perfectionistisch, maar ik vind wel steeds meer rust. Ik plan en werk met to do lists en houd het zo allemaal wel lopende. Maar ik begrijp wel wat je bedoelt met wat je mee maakt, heel vervelend zeg 🙁 Mijn opa is vorige week overleden, ik hield me mentaal wel sterk, maar nu ben ik lichamelijk helemaal kapot. Ik lig sinds gisteren op bed met griep, tsja dan snijdt het mes dus alsnog… Ik denk dat we onze koffers moeten pakken en lekker op een onbewoond eiland moeten bijkomen haha, misschien vind je daarna weer je balans 🙂

  • Linda
   Auteur
   14 maart 2016 / 00:51

   Dat vind ik een heel goed idee, zo’n tropisch eiland werkt gewoon helend op de een of andere manier! <3

   Heel veel sterkte met het verlies van jouw opa en beterschap! Erg herkenbaar dat de klap toch altijd even om de hoek komt zijlen als je het 't minst verwacht 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Pupa milano review
Diva’s Lashes, Lasting gel nagels & een i’m Pupa lipstick – Pupa Milano

'Give a woman the right lipstick and she can conquer the world'. Een statement waar ik heilig in geloof. De...

Sluiten