Winter op de boerderij

Winter in de Biesbosch Biesbosch, januari 2021

Enigszins ongeduldig kijk ik uit het raam. Ik maak mij klaar om naar de boerderij van mijn ouders te gaan en hoop op een dik pak sneeuw. Eenmaal onderweg zie ik de eerste vlokken al vallen. Ze dwarrelen langzaam aan naar de grond. Ze lijken nog op te lossen en in het niets te verdwijnen. Gelukkig volgt er meer. In een korte tijd valt er een fijn laagje sneeuw in ons land wat zowaar blijft liggen. Even worden wij getrakteerd op een winters tafereel. Bewapend met een dikke jas, muts, sjaal en handschoenen trek ik eropuit.

Als er dan eenmaal de lang verwachtte sneeuwval is, wil ik er ook écht alles uit halen. Tenminste, voor de avond valt. Met mijn camera trek ik erop uit. De wandeling met Moos is veel korter dan gehoopt en het ontbreekt aan sneeuw foto’s omdat hij in een rap tempo weer bij de kachel zat. De alpaca’s vonden de sneeuw gelukkig een stuk leuker. Het is voor het eerst dat Freek sneeuw ziet en hij deed letterlijk sprongetjes van vreugde.

Onderlaatst deelde ik dat ik het rustig aan ging doen in januari. Ik was toe aan rust en een prikkel van buitenaf. De sneeuwval was alles wat ik nodig had. Het haalde ons even uit de Corona-sleur. Alle dagen zijn de afgelopen maanden namelijk redelijk hetzelfde (op het klussen na). Sneeuw brengt wat dat betreft energie met zich mee, laat ons weer even jong zijn. En ik deed vooral wat ik het liefste doe, en dat is fijne plaatjes maken. Ik neem je mee naar de wonderlijk winter wereld op de boerderij.

 

– Winter op de boerderij –

alpaca’s in de sneeuw

 

Winter op de boerderij

Sneeuw foto's Biesbosch planten
Winter op de boerderij
Winter op de boerderij

alpaca's in de sneeuw

alpaca's in de sneeuw
Sneeuw foto's Biesbosch planten
alpaca's in de sneeuw
alpaca in de sneeuw
Sneeuw foto's Biesbosch planten
alpaca in de sneeuw
alpaca in de sneeuw winter
alpaca in de sneeuw
alpaca in de sneeuw
Sneeuw foto's Biesbosch planten
alpaca in de sneeuw
alpaca in de sneeuw

 

Heb jij ook zo van de sneeuw genoten?

 

Liefs Linda

 

 

Delen:

1 Reactie

  1. 21 januari 2021 / 22:44

    Die pootjes en koppies ook.. kan er geen genoeg van krijgen, wat een heerlijke foto’s weer Linda!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Slow Living January
Slow Living | January

Biesbosch, januari 2021 [dropcap]I[/dropcap]k weet nog goed dat ik op 1 januari 2020 enorm uitkeek naar mijn nieuwe jaarhoroscoop. Het...

Sluiten