Waarom On Top mijn handboek naar succes is! | Anna Nooshin

Hi ladies! On Top is denk ik wel een van de meest besproken en behandelde boeken van dit moment. Anna Nooshin is al jaren een icoon in de fashion blog wereld en speciaal voor alle meisjes, dames en vrouwen schreef zij haar gedachten op papier. Om ons allemaal op weg naar de top te helpen. Maar wat is de top nou eigenlijk? En staat dat gelijk aan gelukkig zijn en plezier hebben in wat je doet? Vandaag vertel ik jou graag meer over dit inspirerende boek en waarom ik wens dat ik dit boek op de middelbare school al had gelezen. 

Anna Nooshin On Top boek fashion blogger most successful blogger business jouw handboek voor online succes boek review lifestyle by linda

Vrouwen en hun onzekerheden | op weg naar de top

Als er een ding is wat Anna mij via het boek geleerd heeft, is dat onzeker zijn over jezelf niet nodig is. En dat je juist jou kracht uit jou unieke punten moet halen. Zelf ben ik veel gepest op de basis- en middelbare school. Ik was erg onzeker over mijn bril, mijn veel te dunne en lange lichaam en de lichamelijke veranderingen die jou tot een vrouw maken. Het gepest worden heeft mij niet alleen geleerd dat wat jij niet fijn vind, je dat een ander ook niet aan moet doen, maar ook hoe je mensen wel moet behandelen. Onzekerheden zullen in iedere fase die jij in je leven doorloopt terugkomen, daar ben ik wel van overtuigd. Lezen over Anna’s onzekerheden liet mij realiseren dat ik niet de enige ben, dat iedereen overeenkomende onzekerheden met zich meedraagt zonder dat wij er over durven te praten.

Nu is het met mij best goed gekomen en weet ik vanaf een jonge leeftijd al heel goed wat ik wil en kan ik het geduld opbrengen om hier langzaam aan, aan te werken. Van Anna kunnen wij ook niets anders zeggen dat zij heel erg goed is opgedroogd. En het is haast onmogelijk om je haar als klein onzeker meisje voor te stellen en te weten dat zij daarna zo’n fantastische (zaken) vrouw zal worden.

Laatst kletste ik met mijn nicht en hadden wij het over de jonge populaire meiden op school en hoe zij na hun succesvolle middelbare schooljaren, ineens heel erg veranderen. Ik denk dat als ik dat op de middelbare school had geweten ik mij iets minder druk had gemaakt bij de kluisjes, over hoeveelste ik was die uitgekozen werd met gym. Mij minder druk had gemaakt over horen bij het populaire groepje en het ontwijken van hun afkeurende blikken. Alhoewel ik het zelfs op school al oké vond daar niet bij te horen (ik had de tijd en energie niet om daar hard aan te werken) en daarnaast vond ik opletten in de klas en goede cijfers halen wél belangrijk. Waardoor je waarschijnlijk toch al een betere foundation legt voor de rest van jou carrière.

Ik begon op mijn 16e al met vakantiewerk in de gehandicapt zorg om te kijken of het iets voor mij was, op mijn 18e werd ik aangenomen als leerling en werkte ik meer dan ik op school zat. But that was a part of the deal. En mijn schoolwerk op één dag doen werkte perfect. Ik veranderde langzaam in een carrière tijger terwijl de rest van mijn leeftijdgenoten zich verzamelden in de stad, stage liepen (en er veel over klaagden) en 3 avonden in de week het op een zuipen zette. Ik ging ook uit, zeker, maar niet ieder weekend omdat mijn werk ook onregelmatig was. En omdat ik een doel voor ogen had, heb ik maar weinig het gevoel gehad dat ik echt iets miste.

Dat kwam later, toen leeftijdgenoten om mij heen gingen werken, verder studeerden of huisje-boompje-beestje gevoelens kregen. Inmiddels lag ik bijna alweer 2 jaar op bed, en was ik huisgebonden. Alles waar ik zo hard voor had gevocht was weg, afgebroken en zou nooit meer terug komen.

Anna Nooshin On Top boek fashion blogger most successful blogger business jouw handboek voor online succes boek review lifestyle by lindaAnna Nooshin On Top boek fashion blogger most successful blogger business jouw handboek voor online succes boek review lifestyle by linda

Op weg naar jou top | Hoe eerder hoe beter

Als ik destijds dit boek als handboek had gehad was ik denk ik wel eerder van een persoonlijke blog overgestapt naar de lifestyleblog zoals jullie hem nu kennen. Anna leert je geduldig te zijn, voort te bewegen op jou eigen tempo, jou onzekerheden aan de kant te zetten en vooral te geloven in jezelf en unieke kansen te pakken. Wat ik wel veel heb gedaan in de jaren dat ik zoekende was, is reizen. Bij hoge temperaturen voelde ik mij opleven en mijn wanderlust hield mij op de been. Ik leefde van reis naar reis, en dat was prima, zolang ik maar een doel had om de donkere dagen thuis door te komen.

En dat is denk ik wel een van de belangrijkste dingen om succes na te streven, het volgen van jou eigen dromen en doelen. Luister naar dat stemmetje in jou wat heel graag zelf iets wilt ondernemen. Dat kan een reis maken in je eentje zijn, even in een andere stad wonen en dat misschien wel in een ander continent. En blijf proberen. Verleg grenzen en wees niet bang om fouten te maken. Wanneer je inziet dat fouten leermomenten zijn is het geen opgave meer om een stap of sprong in het diepe te wagen. Want wat heb je te verliezen?

Anna Nooshin On Top boek fashion blogger most successful blogger business jouw handboek voor online succes boek review lifestyle by linda

On Top heeft mij geleerd een vrouw te zijn en hier trots op te zijn

Het is een handboek met niet alleen successen op zakengebied op het oog, maar juist om als persoon te groeien. Zonder moeilijke en zweverige gezegdes en spreuken, zonder mindfulness cursus op een idealistisch eiland, geen eat pray love, maar simpelweg het volgen van jou eigen dromen. En Anna leerde mij dat dit mogelijk is. Ik durf meer uit mijn comfort zone te stappen en oude dromen komen hierdoor langzaam weer boven borrelen. Waarom? Omdat ik ze lange tijd verstopt heb onder een ‘dat durf ik niet’,’dat kan ik niet’, ‘dat is niets voor mij’ steen. Maar als Anna het kan, met haar onzekere achtergrond, dan kan ik het ook. En dan kan jij het zeker!

On Top is een prachtig handboek gevuld met de mooiste en meest eerlijke foto’s die je van een grote blogger zal zien. Niet alleen haar stijl maar ook haar gedachten zijn inspirerend. Het is haast of je het eigen stemmetje in jou hoofd hoor praten. Een boek wat goed geschreven is en heel erg makkelijk wegleest. Zodat je jezelf op de rem moet zetten om hem niet in één keer uit te lezen. Een aanrader voor iedere dame en vrouw. En je kunt er wat mij betreft niet jong genoeg mee beginnen!

 

Wat is jou On Top verhaal?

liefslinda2Bloglovin' button


 

Delen:

5 Reacties

 1. 3 juli 2015 / 12:43

  Ik heb dit boek voor mijn verjaardag gekregen en ben er ontzettend blij mee. Ik kan niet wachten om hem te gaan lezen en misschien maak ik er vandaag in het zonnetje al wel een beginnetje aan.

 2. 1 juli 2015 / 13:19

  Ik heb al 2 beauty, fashion en lifestyle boeken gekocht en nu zie ik dit boek weer, het lijkt mij een top boek! Ik wacht nog heel ff met aanschaffen totdat ik de rest een beetje uitgelezen heb 🙂

 3. 1 juli 2015 / 12:22

  Ik heb nog nooit gehoord van dit boek, maar het klinkt echt als een fijn boek. Fijn dat je qua onzekerheden een stukje erkenning vond in dit boek, want iedereen heeft onzekerheden maar toch voelt het soms of je de enige bent met een bepaald gevoel.

 4. 1 juli 2015 / 09:05

  Ik vind dit ook een geweldig boek. Ik had er eerst niet zoveel interesse in, maar toen ik hem eens inkeek in de boekhandel werd ik toch wel heel nieuwsgierig. Haar levensverhaal en visie is zo inspirerend dat ik hem wel moest lezen :). Ik heb hem nog niet uit, maar is zeker een favoriet boek!

 5. 1 juli 2015 / 07:41

  Er staan nog twee andere boeken op mijn lijstje die ik eerst ga aanschaffen. Ik moet trouwens eerlijk zijn, deze stáát nog helemaal niet op mijn lijstje. Ik twijfel altijd bij dit soort boeken. Toch hebben de positieve verhalen over dit boek me bijna om. Bijna…. 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
hittegolf bestendinge outfits lifestyle by linda summer fashion
Hittegolf bestendige outfits

Hi iedereen! Neem je vrije dagen op, vier je vakantie en trek je mooiste zomer outfits aan. Het is namelijk...

Sluiten