Site pictogram Linda's Wholesome Life

Pure Light Cushion Foundation | Yves Rocher

 

Pure Light Cushion Foundation | Yves Rocher

 

 

Wat de nieuwe foundation van Yves Rocher zo bijzonder maakt is de formule. Hij is verrijkt met de meest droge olie die er is, namelijk Babassu olie. Deze heeft de bijzonder eigenschap dat hij je huid kan voeden zonder hem vet te maken. Zo voorzie jij je huid van een stralende teint en wordt hij tegelijkertijd verzorgd. Dat is erg fijn voor mensen met een droge of vochtarme huid, maar ook een vette huid kan zeker wat extra liefde gebruiken zonder vet te worden. Ook is hij vrij van parfum en parabenen.

 

 

De nieuwe Pure Light foundation komt in 6 tinten met namen die je gewend bent van Yves Rocher. Rosé 200, Rosé 300, Beige 200, Beige 300, Doré 200 en Doré 500. Ik mocht Beige 200 ontvangen en deze ga ik vandaag dan ook voor jullie reviewen.

 

De inhoud van de foundation is 11 gram, wat wel aanzienlijk minder is dan een gemiddelde foundation fles of tube van 30 á 40 ml. Ik ben dan ook erg benieuwd hoelang ik met deze foundation ga doen.

 

 

 

Het uiterlijk van deze Cushion Foundation onderscheid zich niet echt van zijn voorgangers als Lancôme en de Koreaanse make-up merken. Het doosje is wit en wordt versierd met een prachtig zilveren logo, de rustige uitstraling doet het product wat dat betreft eer aan.

 

 

Wanneer je de verpakking opent vind je een fijne grote spiegel, die overigens ook netjes afgeplakt wordt met plastic, en een spons applicator. Deze rust op het deksel die de applicator en de foundation scheiden. Ook weer mooi, wit, rustig en clean.

 

 

De sponge applicator is laat zich makkelijk vasthouden en voelt zacht aan op de huid. De onderkant is beige van kleur en deze kant gebruik je dan ook voor het aanbrengen van de foundation. Dit doe je met zachte deppende bewegingen vanuit het midden van je gezicht naar je voorhoofd, naar onder en van binnen naar buiten. Zo krijg je het meest natuurlijke resultaat.

 

Het fijne van deze foundation is dat jij zelf de dekking bepaalt, hij kan makkelijk opgebouwd worden en dat zal ik vandaag laten zien.

 

 

Een hygiënisch pluspunt vind ik wel de extra plastic plakker. Zo weet je zeker dat er nog niemand met zijn of haar vingers in jou foundation heeft gezeten en blijft het product ook langer goed.

 

 

Wanneer ik het plastic verwijder kom ik het kussentje gevuld met foundation tegen. Mijn eerste indruk is goed, maar ik ben wel erg benieuwd hoe deze kleur het op mijn huid gaat doen.

 

 

Op mijn hand zie ik dat de kleur duidelijk een aantal tinten lichter en minder warm is. De foundation is dun en laat zich gemakkelijk over mijn huid verdelen.  Hij voelt ook comfortabel en fris aan.

 


Normaal wacht ik liever met een review tot mijn huid wat tot rust gekomen is, of is Photoshop mijn grootste vriend. Want hoe groot mijn liefde voor bloggen en make-up ook is, zo kwetsbaar voel ik mij zonder make-up met veel onzuiverheden in mijn gezicht.

 

Links zie je mijn blote billen gezicht. Ik heb mijn gezicht gewassen en verzorgd en maak vandaag geen gebruik van een primer of concealer.

 

Rechts heb ik de Pure Light Cushion Foundation aangebracht en opgebouwd. En ik word blij van wat ik zie! Zonder concealer weet ik nu de meeste roodheid uit mijn gezicht te krijgen. Ook is de grauwe doffe kleur uit mijn gezicht en de donkere kringen rond mijn ogen zijn verdwenen.

 

 

De foundation is zoals je kunt zien nét een tintje te donker voor mijn bleke winter huid. Ik moet ook zeggen dat ik erg vermoeid ben de afgelopen weken en dat ik daardoor automatisch een blekere huid krijg. Ik vind dat deze tint mij een gezondere uitstraling geeft en mocht mijn hals iets gebruind zijn van de zon deze lente, dan ga ik hem vast veel dragen.

 

 

De foundation heeft de eigenschap dat hij fijne lijntjes vervaagt en je direct een gezonde, stralende teint geeft. Ik merk dat hij dat ook doet, zonder in de lijntjes te gaan zitten gedurende de dag. En geeft mij de gezonde uitstraling die ik graag van nature al had gehad.

 

Hij voelt licht en fris aan op de huid. Wel voel ik dat er Babassu olie aan toe is gevoegd, mijn huid voelt na een dag nog fris en comfortabel aan. Voelt gehydrateerd zonder vet te worden.

 

 

 Gebruikte producten

♡ Anastasia Brow Powder
♡ All about Matt! compact powder – Essence
♡ Diva’s Lashes mascara – Pupa – review
♡ Joues Contraste Blush – CHANEL – review
♡ Fanfare lipstick – MAC – review

 


 

Een luchtige cushion foundation, het klinkt net zo mooi als het is. Voor mijn gevoelige, vochtarme huid is het lastig om een geschikte foundation te vinden. Ze maken mijn huid al snel vet of drogen hem zo ver uit dat het comfort ver te zoeken is. De Babassu olie is een hele fijne toevoeging die ervoor zorgt dat mijn huid de hele dag gehydrateerd en comfortabel aanvoelt. Zelfs fris. Mijn teint is een stuk natuurlijker en laat mijn huid stralen. Deze tweede huid geeft mij net dat beetje extra zelfvertrouwen. En zelfs aan het einde van de dag zit hij er nog mooi en goed op. De verpakking sluit goed en is hierdoor ook zeer geschikt om mee te nemen in de tas of op reis. Al met al vind ik deze foundation een fijne ontdekking en mag Yves Rocher zich wat mij betreft zich vaker door Koreaanse vrouwen laten inspireren.

 

De Pure Light Cushion Foundation (11 gram) van Yves Rocher is voor €29,90 verkrijgbaar. Yves Rocher heeft wel regelmatig leuke aanbiedingen zodat je hem soms tot wel 50% goedkoper kan aanschaffen.

 

 

 

 

 

 

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen voor een review. Lees mijn disclaimer.

Mobiele versie afsluiten