Plannen | Roadtrip door Queensland Australië

Wie mijn blog al wat langer volgt weet dat ik Australië mijn tweede huis noem, een land waar ik familie heb wonen en waar ik buiten dat ook heel graag kom. Mijn reis naar Australië komt ook steeds dichterbij en dat betekend dat er al het nodige geregeld moet worden. Het lijkt mij dan ook erg leuk om jullie vandaag een update te geven. Wat heb ik al voorbereid? En welke plekken schieten wij aan? 

 

Plannen | Roadtrip door Queensland Australië

 

Omdat Australië letterlijk aan de andere kant van de wereld ligt en groter is dan Europa is het wel zo verstandig om vroeg van te voren het nodige te regelen en goed na te denken wat je allemaal uit je trip wilt halen. Over 37 dagen stap ik al in het vliegtuig en gaan wij een groot nieuw avontuur tegemoet. Voor mij word het mijn 4e keer Australië, mijn broer gaat voor de 3e keer en mijn lieve vriend Thomas gaat mee voor zijn ontgroening. En dat vind ik best wel spannend. Want gaat hij het net zo mooi vinden als mij?

 

reis plannen Australië Queensland palmtrees

 

Visum

Wanneer je afreist naar Australië ben je verplicht om een visum aan te vragen. Zonder geldig én het juiste visum kom je het land simpelweg niet in. Twijfel je of je in aanmerking komt is het wel zo verstandig om dit te regelen voor je jou ticket boekt. Reisorganisaties kunnen een visum voor je regelen, maar dit doe ik eigenlijk altijd zelf bij de Australian Government Department of Immigration and Border Protection. En ook dit keer mag ik het land weer in, joepie!

 

Vliegticket

Dit jaar vlieg ik voor het eerst met Korean Air en dat betekent dat wij Seoel als uitvalbasis hebben. Op de heenweg vertoeven wij hier een paar uur en op de terug weg een dag. Heerlijk om even de benen te strekken, wat te eten, liggen en misschien wel douchen. Hier vandaan vliegen wij door naar Brisbane waar wij vroeg in de ochtend én twee dagen later aan zullen komen. Zelf vind ik Cathay Pacific echt een fijne maatschappij om mee te vliegen (en een stop over in Hong Kong is ook echt geen straf) maar soms kan de prijs bepalend zijn om voor een andere maatschappij te kiezen. Maar de tickets zijn in ieder geval al een poos geboekt!

 

Accommodaties

Alhoewel wij op de bonnefooi gaan rijden, willen wij natuurlijk niet doelloos rondjes gaan rijden. Vorig weekend zijn wij naar een Australië presentatie van TravelEssence geweest en gisteren hebben wij de plannen wat concerteer op papier gezet. Er is dus nog niets geboekt, maar de opties worden zeker bekeken. De slaapplaatsen zullen afwisselend hotels, (eco-)lodges, log cabins of een farmhouse zijn. En wij zullen zelf ook enige tijd bij familie gaan verblijven.

 

Auto huren

Oké het is ten eerste heel aantrekkelijk om met de auto rond te gaan reizen, zo zie je immers het meeste. Maar alles wat je meeneemt (en dat is heel wat als je met zijn drieën bent) moet er natuurlijk ook inpassen! Wij hebben al wat redelijk betaalbare auto’s op het oog en dit zullen wij ook eerdaags vast moeten gaan leggen voor er dalijk geen keuze meer is en wij alle drie apart in een Smart rond moeten gaan rijden, hihi.

 

De Route

En dit is denk ik wel het leukste van de hele reis, het uitstippelen van de route! Wat willen wij zien, wat kunnen wij zien en wat wil ik Thomas graag laten zien?

reis plannen australie route queensland

Dit is de reis zoals wij hem nu grofweg hebben staan. Wij komen aan op Brisbane en hier zullen wij dan zeker de eerste nacht blijven, hierna willen wij iets naar het zuiden rijden om 1 of 2 dagen op de Gold Coast te verblijven. Hier vind je naast een skyline langs het strand, surfers en pretparken. Hierna rijden wij iets verder naar beneden en landinwaarts om Lamington National Park een bezoek te brengen, het liefst ook twee nachten. Het is hier tropisch en onwijs mooi (denk aan watervallen en tropisch regenwoud).

Wat wij hierna willen zien en bezoeken staat nog een beetje open. Daarna wordt het dan toch ook echt tijd om de 1200 kilometer richting Mackay te gaan rijden waar mijn familie woont. Onderweg kunnen wij goed overnachten in Rockhampton (landelijk en op een koeien farm) of in het rustige (met witte stranden gevulde) Yeppoon. Om hiervandaan naar Mackay te rijden. Hiervandaan willen wij Airlie Beach en de Whitsunday eilanden gaan bezoeken. En natuurlijk de mooie omgeving van Mackay met kangaroo stranden en de mooiste nationaal parken.

 

Dit zijn de grove lijnen en nog niets is geboekt, dus alles is nog een optie en daar horen wij vandaag of morgen meer over. Maar jeetje, wat heb ik enorm veel zin in deze trip! En mocht jij nog tips hebben omdat jij er bent geweest of een vet verhaal hebt gehoord, dan hoor ik dat heel erg graag van jou!

liefslinda2

Bloglovin' button

 

 

 

 

 

Bron landkaart.

Delen:

7 Reacties

 1. 3 november 2015 / 22:38

  Oooo wauw Linda. Wat een super gaaf avontuur. <3 Ik ben echt heel erg jaloers op je. Je hebt echt een fijn reisleven. Geweldig.

 2. 3 november 2015 / 19:03

  ZO tof dat je weer naar Australië gaat, staat bij mij nog heel hoog op de bucketlist!

 3. 3 november 2015 / 09:40

  Ik wilde dat ik je tips kon geven, haha! Helaas geen tips van mijn kant, maar ooit… 😉

  Jullie hebben hele gave plannen! En over ruim een maand stappen jullie gewoon al in het vliegtuig. Hartstikke leuk! Ik ben benieuwd wat jouw vriend ervan gaat vinden.

 4. 3 november 2015 / 08:34

  Ik heb geen idee wat je precies gaat zien maar het zal ongetwijfeld mooi en leuk zijn <3 Heel veel plezier alvast!

 5. 3 november 2015 / 08:33

  Wauwww!! Voor de 4e keer Australië! Tof :-)! Heel veel plezier met (verder?) plannen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Beauty favorieten oktober lifestyle by linda Dettol Profresh citrus crush
Mijn beauty favorieten van oktober

Hello november, please be good to us! Ik merk dat nu de herfst bladeren zo goed als gevallen zijn ik...

Sluiten