Photo Diary #3 | Road Trip France – Chambord

Ik blijf het bijzonder vinden hoe klein de wereld lijkt als je op doorreis bent. In slechts een paar uur tijd rijden wij van Tours naar huis en passeren wij grote steden als Orleans, Parijs, Lille, Gent en Antwerpen. Om net na middernacht moe maar zeer voldaan de auto op het erf te parkeren en niet lang erna op bed neer te ploffen. Met het besef dat wij zondag weer zo onwijs veel gezien hebben. Van de prachtige uitzichten, een route langs de Loire naar het historische Chambord. Met ieder stukje Frankrijk dat wij zien wordt de liefde voor het mooie, sprookjesachtige en romantische land groter. En ik vind het bijzonder om te bedenken dat ik vanaf thuis in slechts 2 uur tijd twee landsgrenzen kan passeren.

Dit gevoel van vrijheid laat echt voelen alsof de hele wereld aan je voeten ligt. En met de laatste honderden kilometers die wegtikken op de teller groeit het gevoel van dankbaarheid. Dankbaar omdat wij op een plek wonen op deze aarde waar dit allemaal makkelijk en vredig kan.

 

Photo Diary #3 | Road Trip France – Chambord

 

Tours Loire Loirestreek France Frankrijk Road Trip Lifestyle by LindaTours Loire Loirestreek France Frankrijk Road Trip Lifestyle by LindaTours Loire Loirestreek France Frankrijk Road Trip Lifestyle by LindaTours Loire Loirestreek France Frankrijk Road Trip Lifestyle by LindaChambord Loire Loirestreek France Frankrijk Road Trip Lifestyle by LindaChambord Loire Loirestreek France Frankrijk Road Trip Lifestyle by LindaChambord Loire Loirestreek France Frankrijk Road Trip Lifestyle by LindaChambord Loire Loirestreek France Frankrijk Road Trip Lifestyle by LindaChambord Loire Loirestreek France Frankrijk Road Trip Lifestyle by LindaChambord Loire Loirestreek France Frankrijk Road Trip Lifestyle by LindaChambord Loire Loirestreek France Frankrijk Road Trip Lifestyle by LindaChambord Loire Loirestreek France Frankrijk Road Trip Lifestyle by LindaChambord Loire Loirestreek France Frankrijk Road Trip Lifestyle by LindaChambord Loire Loirestreek France Frankrijk Road Trip Lifestyle by Linda

 

Van Tours naar Chambord

Ik kan er de vinger niet op leggen, maar Tours doet iets met mij. De stad is romantisch, mooi, knus en doet heel sprookjesachtig aan. Na een iets langere nacht ben ik blij dat ik hier weer wakker mag worden. Na het aankleden, opmaken en het checken van onze spullen is het namelijk tijd om de koffers in de auto te laden. Wel besluiten wij nog één laatste keer Tours in te gaan en alhoewel ik al de nodige porties groente en fruit heb gegeten op de hotel kamer crave ik naar een soja latte.

Tegenover het prachtige Hotel de Ville (met die mooie fonteinen ervoor) besluiten wij bij de Starbucks even neer te strijken. Voor een vegan koffie is dit nou eenmaal de makkelijkste halte voor een snelle stop. In een heerlijk ochtend zonnetje word ik langzaam aan wakker terwijl ik geniet van een grote kop koffie. Het leven is mooi in Frankrijk.

Gisteren reden wij de Loire route naar beneden, vandaag pakken wij het bovenste gedeelte van de route die door de mooie Loire Vallei loopt. Na een paar snelle foto stops komen wij zoals gepland aan bij het imposante en immens grote Chateau Chambord. Hier houden we een spontane picknick met vegan sushi die wij uit Tours mee hebben genomen. Een prachtig moment om de Road Trip voor de Manboobs documentaire van Thomas af te sluiten. Het voelt goed dat de laatste shots gemaakt zijn. En om dit te vieren en heel even te ontspannen (want ja; altijd ‘aan’ staan op deze trip is hard werken) besluiten wij het Chateau van binnen te gaan bekijken. We kijken onze ogen uit. Want: ken je geschiedenis, weet waar we vandaan komen en hoe blessed wij nu mogen zijn met alles wat wij hebben.

En met het gevoel dat de hele wereld een grote ontdekkingstocht is, en een heerlijk gevoel van vrijheid rijden wij vervolgens via Parijs weer terug naar huis. Nog even zien wij de Eiffeltoren, plannen we stiekem al nieuwe tripjes die wij ooit nog eens willen maken en bereid ik mijzelf mentaal voor op een drukke dag. Maandag staat namelijk in het teken van koffers inpakken. En op het moment dat jij dit leest ben ik alweer in Griekenland! Voor mijn aller eerste pers reis ooit. (Waar ik maandag avond zelfs over ben geïnterviewd op Radio 2.) Dat is even iets om bij stil te staan. En van excitement lig ik al halve nachten wakker. Dit is zoooo mooi. This is where dreams are made of. Veel glitters en unicorns. Het leven lacht mij toe. En dat maakt mij zó intens gelukkig!

 

Wat maakt jou heel erg blij?

 

 

Delen:

2 Reacties

  1. 17 mei 2017 / 22:54

    Wauw Linda wat bezoek jij toch mooie plekken!

  2. 17 mei 2017 / 08:08

    Jeeeetje! Wat een prachtige omgeving en wat een gave foto’s ♡♡♡

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Het natuurlijke tandpasta topic geen fluoride
Het natuurlijke tandpasta topic | Wel of geen fluoride?

Het is iets wat wij dagelijks doen, maar eigenlijk veel te weinig aandacht aan besteden. En dan heb ik het...

Sluiten