Persoonlijke update – Ik ben oké

Ik heb het al eerder gezegd maar 2018 is voor mij echt het jaar van ingrijpende veranderingen. Na een periode van bezinning is er als het ware een deken van rust over mij heen gevallen. Ik krijg nieuwe ideeën, kan weer oprecht van de herfst genieten en kan weer naar de feestdagen uitkijken. Daarnaast merk ik dat ik mij zoveel lichter voel. Het is haast eng om hardop uit te spreken dat de dagen eindlijk weer met hoop gevuld zijn. En ik bijna niet uit durft te spreken dat het gaat. Dat wij oké zijn. Zelfs weer gelukkig zijn. Ondanks de lichamelijke problemen kabbel ik rustig tussen de dagen door. Mindere dagen afgewisseld met inspirerende betere dagen. Brandstof opdoen voor als het weer even minder gaat.

 

– Persoonlijke update –

Ik ben oké. Het leven is oké. En dat is meer dan oké.

 

Linda's wholesome life herfst outfit

Linda's wholesome life herfst outfit
Linda's wholesome life herfst outfit
Linda's wholesome life herfst outfit
Linda's wholesome life herfst outfit

 

– Maar ik ben oké –

Het leven is oké. En dat is meer dan oké. Fijn zelfs.

Maar het hardop uitspreken blijft een ding. Bang voor een eventuele bubbel die op knappen staat, die mij met beide benen weer even terug op aarde brengt. Ik wil zweven, dansen als een herfstblad dat opgevangen wordt door de wind. Mij net zo licht voelen als de lucht, de wereld ontdekken zoals trekvogels dat meerdere malen doen. Warm zijn als een zonnestraal en geborgen als een vosje in de winter. Mij thuis voelen waar mijn hart thuis is. De huismus zijn. De avonturier met een ontembare stroom aan wanderlust. Een hoofd gevuld met dromen en dagdromend over de dagen die nog komen gaan. Zeker omdat de laatste jaren rumoerig en niet makkelijk waren.

Ik ben blij en dankbaar dat het steeds weer een beetje beter gaat.

De herfst is ongekend mooi dit jaar, en lijkt zelfs haast een verlenging gehad te hebben. Het voelt alsof de zon voor mij schijnt en de natuur alle tijd heeft. Ik geniet van de lange wandelingen en de knisperende blaadjes onder mijn schoenen. Geniet van de dieren om mij heen en de uitjes samen met Thomas. Eindelijk vinden wij elkaar weer in onze drukke agenda’s en is er weer tijd om samen dingen te ondernemen. Het hoeven geen grote dingen te zijn. Uitjes als een gezellige stad bezoeken, een terrasje pakken, beetje winkelen, een kerstmarkt bezoeken en samen een hapje eten maken het al dat het lijkt alsof de tijd stil staat. En tegelijkertijd zo snel voorbij vliegt. Time flies when your having fun.

En samen lijkt alles mooier.

Linda's wholesome life herfst outfit
Linda's wholesome life herfst outfit
Linda's wholesome life herfst outfit
Linda's wholesome life herfst outfit

Linda's wholesome life herfst outfit

 

– Wij zijn meer dan oké –

En dat voelt verdomde fijn

Want als je chronisch ziek bent is alles anders. En worden de uitjes die veel mensen voor lief nemen en ‘even tussendoor’ doen al snel een unicum. Goede dagen zijn namelijk niet te plannen. Net als het weer en de maanstanden. Ik denk dat ik hierdoor oprecht ook meer geniet van de kleine dingen. En kan even in een andere omgeving zijn al helend werken. Want zodra een verlangen, een wens om even iets ‘normaal’ te doen een vulling van de dag wordt tovert het automatisch een glimlach op mijn gezicht. En kan ik nog lang nagenieten van deze dag. Dankbaar voor alle mooie herinneringen. Want het leven is veel te kort om aan je voorbij te laten gaan.

Het voelt alsof je na een lange tijd onderwater te zijn eindelijk weer adem kunt halen. Als een frisse ochtend mist die jouw wereld steeds kleiner maakt. Als een waterig zonnetje boven de zee. En zoals er na iedere storm weer een rustige ochtend volgt volgen er na mindere tijden ook weer betere tijden. Je voelt het zodra ze aangebroken zijn. Van top tot teen. Alsof je anders adem haalt en kilo’s bent afgevallen. Je stapt dan net iets makkelijker uit bed. Net iets makkelijker naar buiten. En voor je het weet zijn de betere dagen de nieuwe basis. Ongeacht hoe ik mij lichamelijk voel. Zo slecht hebben we het dus niet.

Linda's wholesome life herfst outfit
Linda's wholesome life herfst outfit
Linda's wholesome life herfst outfit

Linda's wholesome life herfst outfit
Linda's wholesome life herfst outfit

 

Als je gelukkig bent wilt dit niet zeggen dat alles meezit

Gemis zal blijven. Verdriet zal slijten. Maar een gemis zal er altijd, in welke gradatie dan ook, zijn. En dat is oké. Als je lang gewend bent om met iemand samen te leven is het haast als vanzelfsprekend dat het gat wat er is gevallen niet meer op te vullen valt. Ze zeggen weleens dat afscheid nemen makkelijker is als iemand een respectabele leeftijd heeft bereikt. Zeggende ‘dat is nu eenmaal het leven’ en ‘het is onvermijdelijk dat het zo gaat’. Maar dat mag niet zeggen dat de tranen er niet mogen zijn. Dat een gesprek doodbloedt. In tegendel zelfs.

Doordat je ermee leert te leven krijgt verdriet een plekje. Maar dat deurtje kan soms met een groot tempo ineens weer open slaan. En ondanks het gemis van dierbare familieleden weet ik dat ik gelukkig ben. Weer oprecht van het leven kan genieten. En blij word van wat ik doe. Weet ik dat de lichamelijk mindere dagen oké zijn, ze horen erbij. Ik omarm ze. Laat ze soms voor wat ze zijn. En op deze dagen tel ik mijn zegeningen, en zijn alle andere dingen een drijfkracht om door te blijven gaan.

En zo kabbelen we langzaam aan richting het einde van het jaar. Dan zijn bijna alle ‘eerste dingen zonder oma’ geweest. Het markeert ook gelijk de tijd dat ik opnieuw geleerd heb wat sterk zijn is. Wat een familie band betekent en dat je echt niets voor lief moet nemen.

Dus ja. Ik ben oké. Het leven is oké. En dat is meer dan oké. Mooi zelfs. En de rest? Die draag ik voor altijd in mijn sieraden, gedachten en in mijn hart mee.

 

P.s. ga je door een moeilijke tijd en zoek je iemand om je hart te luchten? Weet dan dat je mij altijd een berichtje mag sturen! 

 

 

Zijn er mensen die jij extra mis tijdens de decembermaand?

 

Liefs Linda voetnoot

14 Reacties

 1. 11 december 2018 / 22:14

  Wat ben ik blij om te lezen dat je oké bent lieve Linda. En dat je zo kunt genieten van de dagen, van de herfst en van het samenzijn met Thomas. En wat ontzettend lief van dat iedereen je een berichtje mag sturen. Ik mis mijn opa soms ook nog altijd zo enorm. Zelfs na 5 jaar. Ik zou hem zo graag nog eens willen zien aan de kersttafel op eerste kerstdag bij oma. En eigenlijk weet ik ook wel dat hij daar stiekem zit. Net als jouw oma. Ze is altijd bij je. Dat weet ik zeker.

 2. 11 december 2018 / 14:59

  Blij te lezen dat het oké met je gaat. Ik mis nog steeds voornamelijk mijn opa. Hij zou morgen jarig zijn. 🙁

 3. 9 december 2018 / 14:41

  Wat fijn om te lezen. Hopelijk word 2019 nog beter. Prachtige foto’s ook.

 4. 8 december 2018 / 13:55

  Waw wat een mooie tekst en wat een warme foto’s! Blij dat alles nu oké gaat met jou. Je bent een inspiratie!

 5. 8 december 2018 / 10:47

  Heel mooi geschreven. Verdriet moet inderdaad op een bepaald moment een plekje krijgen. Het zal nooit helemaal weg zijn, maar je kan wel weer gelukkig zijn.

 6. 7 december 2018 / 17:32

  mooi geschreven en fijn dat het oke gaat! Vooral inderdaad met de feestdagen!!

 7. 7 december 2018 / 09:02

  Heel mooi en het is zo, samen is mooier en fijner en zeker niet alles is zo vanzelfsprekend als het soms wel lijkt. Hier mis ik mijn zus heel erg in de December maand, ze woont ik Amerika en juist met de kerst waren we vroeger altijd samen, elk jaar missen we het ‘ samen zijn’ en we missen de mensen om ons heen die er helaas niet meer mogen zijn. December is een mooie maar ook verdrietige maand.

  • Linda
   Auteur
   7 december 2018 / 14:06

   Ik herken het heel erg goed wat je zegt! Zelf heb ik familie in Australië, Thailand en is ook mijn broer dit jaar naar het buitenland verhuist. Het is extra leuk als je elkaar weer ziet, maar sommige dagen kan het gemis echt enorm zijn! Zeker als je denkt aan de mensen die overleden zijn.. het is inderdaad een hele dubbele maand..

 8. 7 december 2018 / 08:20

  Wat een fijne positieve post. Goed om te lezen dat je je beter en positiever voelt. Is dat van zelf gegaan, of heb je iets gedaan of is er iets gebeurd dat die verandering heeft bewerkstelligd?

 9. 6 december 2018 / 21:28

  Fijn om te horen dat alles goed gaat met je en je geniet van het leven.

 10. 6 december 2018 / 19:55

  Wat superfijn dat het oké met je gaat! Fijn om met dit gevoel richting de feestdagen te gaan. 🙂

 11. 6 december 2018 / 11:16

  wauw wat prachtig geschreven, ik vind vooral je side note onderaan erg mooi. Je hebt het zelf lastig, maar als andere mensen het lastig hebben mogen ze altijd bij jou terecht. Dat vind ik dus echt zo lief, dat maakt jouw echt een powervrouw!

 12. 6 december 2018 / 08:05

  Wat mooi geschreven! Gelukkig gaat het ‘oké’ met je, ik weet hoe lastig het is om iemand te moeten missen. Maar tijd maakt het wat ‘makkelijker’. Super goed dat je geniet van het leven <3

 13. 6 december 2018 / 07:32

  Een en al liefde voor dit prachtige artikel! Ik ben blij om te horen dat het goed met je gaat en dat je zo oprecht kunt genieten van het leven. Want het is net wat je zegt: gelukkig zijn en genieten kan ook als niet alles perfect is en betekent niet dat er niet mindere dagen zijn. Heel inspirerend hoe je in het leven staat! <3
  Ik hoop dat het laatste beetje herfst nog even mild voor ons blijft qua temperaturen en wens je een geweldige decembermaand toe.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
The Body Shop Kerstcollectie 2018 Enchanted by Nature
The Body Shop Kerstcollectie

[dropcap]D[/dropcap]e kerstcollectie van The Body Shop is ieder jaar weer een feestje. Dit jaar is dat niet anders en doet...

Sluiten