Op een mooie zondag is het Moederdag! ♡

Je kunt er vandaag niet meer omheen, iedere tweede zondag in mei staat in het teken van de moeders! Moederdag is in het leven geroepen om de duizendpoten van de maatschappij in het zonnetje te zetten. Zo begon het al vroeg op school met zelfgemaakte tekeningen die onder het bed verstopt lagen, met de boodschap ‘je mag niet onder mijn bed kijken mams’. Juist ja, moederdag, noem hem commercieel, ondergewaardeerd of een reden voor een extra feestje. Leuk én belangrijk is het in ieder geval wel. En vandaag ben ik benieuwd hoe jij jou moeder, vriendin of zus vandaag in het zonnetje zet! 

moederdag 2015 zet je moeder in het zonnetje blog lifestyle by linda neuhausMoeders, de vrouw die vroeger tot vervelends toe riep dat ik mijn kamer op moest ruimen, netjes moest eten, die mij al vroeg uit bed trommelde, de vrouw die mij en mijn broertjes heel wat dagen naar school hebben gereden en meeging op schoolreisjes. Ja mijn moeder was een van de coole moeders, ze beschilderde de ruiten op mijn basisschool en ging regelmatig mee op schoolse uitjes.

Laatst haalde ik nog herinneringen op met een moeder van een meisje bij mij uit de klas (basisschool), dat mijn moeder mij stiekem extra geld toestopte met een schoolreisje, los van de afgesproken 5 gulden(!) om een extraatje te kunnen kopen. Hoe wij geen zoete en hartige boterhammen afspraak hadden en dat ik nooit geleerd had dat je in een rijtjes huis zachtjes de trap op moet lopen. Zo gek dat zulke dingen je altijd bij zullen blijven.

moederdag 2015 zet je moeder in het zonnetje blog lifestyle by linda neuhausNee ik groeide op in een vrijstaande boerderij met slechthorende buren en een flinke afstand ertussen, met een zwembad in de tuin en een bloemen zee waar de meeste kinderen voor naar het park moeten. Mijn mams werkte niet (als je fulltime huisvrouw niet meerekent) en was daarom altijd thuis na school om onze verhalen aan te horen van die dag. En wat zal ze blij geweest zijn toen haar twee oudsten op de fietst naar school gingen, zodat ze zelf ook wat meer tijd voor zichzelf (valt een huishouden daaronder?) had.

Bij ons was het ’t typische warme bad waar vriendjes en vriendinnetjes graag naar school kwamen spelen. Onder het mom van ‘in de polder kan en mag alles’ werd hier automatisch meer geëxperimenteerd. Zo leerde ik veilig vuurtjes stoken, had ik al vroeg een brommertje, op mijn 12e al een cross auto (sorry buren voor het eeuwig heen en weer rijden) en stond er altijd drinken en wat lekkers klaar. Maar wel gezond, meer dan één snoepje werd er niet gegeten op een dag, en daar was ik op de middelbare school onwijs blij mee (hallo bikini body). Het gezin waar kinderfeestjes altijd mislukte omdat de kinderen gewoon buiten wilden spelen, behalve als wij met gips in de weer gingen om afdrukken van gezichten, handen en voeten te maken. Yes, wij deden hele creatieve coole dingen thuis.

moederdag 2015 zet je moeder in het zonnetje blog lifestyle by linda neuhausYes sorry mams, I did it!

Zo liep ik op de basisschool al met geverfd haar, gekleurde Dr. Martens en mocht ik vooral doen wat ik leuk vond. Daar was alle ruimte voor en ik denk dat ik op dat gebied ook echt een voorloper was op velen, de vele flaters en mode missers maar niet meegerekend, maar opnieuw, ook hierin was ik vroeg aan de beurt. Ruimdenkend was het gezin zeker.

Liefde voor fotografie, natuur, kleuren en reizen is er met de paplepel ingegoten. En ik heb dan ook al hele toffe reizen met mijn mams mogen maken en schroomde zij er met mijn paps niet om, om hun droomreis naar Noorwegen om te boeken naar een zonnig Grieks tripje omdat mijn chronisch zieke lijf zo aan zon toe was. Onvoorwaardelijke liefde is denk ik wel een woord wat de hele lading dekt. Door de goede en fijne zorg woon ik nu een soort van semi op mijzelf en ‘leun ik aan’ in een mini appartementje in de boerderij van mijn ouders. Veilig onder moeders vleugels en toch de lusten van een eigen plek. Dagelijks ben ik dankbaar voor deze mogelijkheid, zeker omdat ik als dochter allang uit had horen vliegen, en ik toch gezellig mag blijven hangen zolang dat nodig is.

moederdag 2015 zet je moeder in het zonnetje blog lifestyle by linda neuhausIk denk dat ik verder niet uit hoef te leggen dat mijn mams een kei is en ik vandaag wat extra cadeautjes in huis gehaald heb om dit weer even duidelijk te maken. Lekker materialistisch? No, wij genieten nou eenmaal graag van mooie en fijne dingen, omdat genieten van de kleinste dingen ook zeker iets is wat ik van huis uit heb meegekregen ♡.

 

Zet jij jou mams, zus of vriendin vandaag extra in het zonnetje?

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

11 Reacties

 1. 10 mei 2015 / 21:58

  Wat ontzettend mooi om te lezen. Wat een geweldige, lieve moeder heb je! Die is het zeker waard om in het zonnetje gezet te worden!
  Ik heb gister een artikel online gezet waarom ik juist geen moederdagcadeau koop. Mijn moeder is namelijk totaal het tegenovergestelde van de jouwe 🙂

 2. 10 mei 2015 / 21:51

  Prachtig om te lezen meid en super lief dat je dit doet! Ik denk dat jouw mama super trots op je is <3 Ik heb mijn mama verwend met een heerlijk verzorgingspakketje. Maar eigenlijk is het voor haar iedere dag Moederdag, hihi.

 3. 10 mei 2015 / 20:47

  Wat een prachtige ode aan je moeder. Wat heerlijk dat je zo in die vrijheid bent opgegroeid en dat je nu nog zo dichtbij je ouders woont 🙂

 4. 10 mei 2015 / 16:59

  Ah super lief Lin! Mijn moeder is nu in het heerlijke Florida.
  Dus ik verwen haar extra als ze terugkomt (en zij mij met Anastasia makeupjes <3)

 5. 10 mei 2015 / 15:27

  Wauw wat mooi om te lezen! Dankbaarheid straalt er vanaf. Prachtig.

 6. 10 mei 2015 / 13:14

  Wat een mooi verhaal, leuk om te lezen. Altijd leuk om wat meer over het verleden van bloggers te weten te komen. Fijne Moederdag!

 7. 10 mei 2015 / 13:03

  Wat een mooie, lieve blog Linda.
  Je heb je lieve bijzondere top moeder zo mooi omschreven!
  Fijne moederdag,
  John

 8. jet
  10 mei 2015 / 11:31

  Meid dit is al een lief kado .
  xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Een frisse lente wind door je sieraden stash

Nu het echt lenteweer is, kriebelt het om een frisse wind door mijn sieraden stash heen te laten vliegen. In mijn...

Sluiten