Omarm je imperfecties | Make-up – Je bent mooi zoals je bent

Make-up is een fantastische manier om jou eigen mooiste punten te accentueren, onzekerheden te camoufleren om er simpelweg flawless uit te zien. Maar heb jij jezelf geaccepteerd zoals jij er echt uitziet? En kan jij zonder make-up op je gezicht naar jezelf lachen in de spiegel? Omdat er nu verschillende online challenges lopen wil ik het vandaag graag over make-up hebben, waarom meiden en vrouwen het gebruiken en waarom make-up dragen vooral ook heel erg leuk is. Deze omarm je imperfecteis is een ode aan de echte meiden, dames en vrouwen! 

Mijn artikel is geïnspireerd en ontstaan door een aantal powervrouwen. Nikkie Tutorials plaatste onlangs een flimpje waarin zijn The Power of Make-up laat zien, in deze video maakt zij slechts 1 kant van haar gezicht op. Beauty blogster Em krijgt veel negatieve reacties wanneer zij 3 maanden geleden foto’s van zichzelf plaatst waarop zij geen make-up draagt. In deze You Look Disgusting video laat zij the power of make-up en de kille kant van het internet zien.

Klik hier als je de video niet kunt zien. 

Geïnspireerd op de laatste trend, de Don’t Judge Me challenge maakte ik deze korte video. Om te laten zien dat ik mijzelf accepteer zonder make-up en mijzelf durf te laten zien. In de meeste #dontjudgeme video’s maken mensen zichzelf lelijk om er vervolgens prachtig uit te zien, ik vind alleen dat de boodschap van de video hierdoor voorbijgelopen word. En daarom plaatste ik mijn versie die ik ook deel op social media. Omdat ik niet vind dat mensen met een bril en een onzuivere huid ‘lelijk’ zijn, en je dit niet hoeft te accentueren om er opeens fabulous uit te zien.

Omarm je imperfecties | Het dragen van make-up

the power of make-up don't judge me challenge nude face ME/CVS ME/CFS love yourself houden van jezelf jij bent mooi geen make-up onzeker beauty blogger lifestyle by linda

Wanneer je net als mij niet geboren bent met een flawless huid kan het dragen van make-up echt een uitkomst zijn. Ik weet nog goed hoe zelfverzekerd ik mij voelde toen ik begon met het dragen van make-up, alle punten waar ik onzeker over was verdwenen als sneeuw voor de zon. En zeker als ik lichamelijk een mindere dag heb, ik een vermoeidheidsmasker draag op mijn gezicht en er vooral wit (met rode vlekken) uitzie kan het dragen van foundation al wonderen verrichten. Door simpelweg wat kleur toe te voegen. Mijn gezicht is dan net een kleurplaat die ik iedere dag in kan kleuren zoals ik wil.

Tijdens mijn re-integratie traject werd mij de opdracht opgelegd om een keer zonder make-up op naar het kantoor te komen. Hier werd namelijk gedacht dat ik niet meer zonder make-up kon en er zonder ook flawless uit zou zien. Ik heb deze challenge toen niet aangenomen omdat ik niet vond dat ik moest bewijzen dat ik het kon. Natuurlijk ga ook ik zonder make-up op de deur uit voor een boodschap of iets in die richting. Ik voel mij er alleen beter bij om als mijzelf, en niet als de ziek uitziende versie van mijzelf de deur uit te gaan. Een bewuste keuze waar ik heel lang over na heb gedacht. Omdat ik weet dat ik er met make-up op niet ziek uitzie.

Nu de zomer er is draag ik ook minder make-up. Ik vind het een no-go om met een foundation of BB-cream op mijn gezicht te gaan zonnen. Nu mijn gezicht een tintje krijgt zie ik er vanzelf alweer wat gezonder uit en geniet ik van de tijd die ik ’s ochtend overhoud wanneer ik veel tijd in de zon doorbreng.

the power of make-up don't judge me omarm je imperfecties challenge nude face ME/CVS ME/CFS love yourself houden van jezelf jij bent mooi geen make-up onzeker beauty blogger lifestyle by lindaIk durf nu te zeggen dat ik zonder schaamte en onzekerheden naar mijzelf durf te kijken in de spiegel. Natuurlijk zie ik zoals de meeste onder ons punten die ik graag zou willen veranderen, maar hoe mijn spiegelbeeld eruit ziet is oké. Ik durf nu zonder mijzelf op te maken mensen te ontvangen, naar de supermarkt te gaan en foto’s van mijzelf online te plaatsen. Omdat ik oprecht geloof dat schoonheid aan de binnenkant zit. En wanneer jij zelfverzekerd bent, jij goed in je vel zit en jezelf geaccepteerd hebt zoals je bent, je dit ook aan de buitenkant zult uitstralen.

Ook ik ben onzeker geboren, ik was lang en dun (ideaal pest materiaal op school), had een bril waar ik mijzelf enorm voor schaamde, kom van een boerderij terwijl mij klasgenoten in de stad woonden en worstel al vanaf mijn pubertijd met een probleemhuid en een lichaam dat niet meewerkte (chronisch ziek). Ik ben 26 en ik kan nu sinds een jaar zeggen dat ik écht goed in mijn vel zit en dat ik mijzelf heb geaccepteerd. Hierdoor durf ik dingen te doen (bucketlist materiaal) die ik eerder niet durfde, dingen waar ik alleen maar van droomde. Nu durf ik mijzelf open en bloot op mijn blog te laten zien. Niet om mijzelf te verkopen, en om te laten zien hoe fantastisch ik ben (want zo denk ik zeker niet over mijzelf) maar gewoon om de wereld mij te laten zien zoals ik ben.

Omdat er voor iedereen een plekje is op de wereld, en iedereen mag zijn zoals hij of zij is. Omdat iedereen het waard is om gezien te worden. Laat je zien op de wereld, ook jij verdien dat! Ook als je net als ik punten heb om onzeker over te zijn. Rock jou bril als niemand anders, leer make-up te gebruiken als jij net als mij altijd last zal hebben van een onzuivere huid. Accentueer je mooiste punten van jou gezicht en lichaam. Je bent mooi zoals je bent. Ook als je geen maatje 34 hebt. Hou van jou sproeten, jou rode haar, hou van jou imperfecties, pukkels en onzuiverheden omdat ze jou jou maken. Lang leven de échte vrouwen, met rondingen en oneffenheden.

Want jij bent flawless zoals je bent! Ja echt waar, ook jij!

 

liefslinda2Bloglovin' button


Delen:

21 Reacties

 1. 10 juli 2015 / 11:20

  Wat een fijn en mooie geschreven artikel. Ik vind de boodschap die je probeert mee te geven ook ongelooflijk goed: wees trots op wie je bent en wat je doet <3 Ik ben zelf ook heel lang onzeker geweest maar is in de loop der jaren toch bijgedraaid. Tegenwoordig kan ik mijzelf er niet meer druk om maken, maar wil ik wel dat mensen mij mogen om wie ik ben en wat ik doe. Dat zijn de kwaliteiten waar ik waarde aan hecht. Dank je wel voor dit artikel meis. X

 2. 9 juli 2015 / 23:11

  Oh wauw Linda, wat heb je een prachtig artikel gemaakt! Je filmpje vind ik ontzettend goed. Kort, maar ontzettend krachtig. You go girl! Ik denk dat vrijwel iedereen dat stukje “onzekerheid” wel herkent. Ook ik voel me over sommige punten wat onzeker, maar ik moet zeggen dat naarmate ik ouder word, de onzekerheid steeds meer naar de achtergrond verdwijnt. Mooi om te zien dat jij dit ook zo ervaart. Je bent zowel met als zonder make-up een mooie meid. <3

 3. 9 juli 2015 / 21:31

  Heel mooi artikel en ik ben het helemaal met je eens! Met ouder worden ben ik mezelf ook meer en meer gaan aanvaarden zoals ik ben en kan ik echt tegen mezelf zeggen “je mag er best wel wezen”. Het is zo belangrijk om je goed te voelen in je vel, dat wordt vaak vergeten. Ik vind wel dat make-up me enorm geholpen heeft om meer zelfvertrouwen op te bouwen.

  Je bent echt een inspirerende topmeid Linda! Superfijn artikel!

  X Sara

 4. 9 juli 2015 / 07:04

  Heel mooi geschreven ♡. Ik vind je er echt prachtig uitzien maar herken ook je onzekerheid. Ik twijfelde ook heel lang over mijn huid en durfde niet zonder foundation naar buiten.

  • Linda
   Auteur
   9 juli 2015 / 11:33

   Ik denk dat het wel een puntje blijft, je huid, je ziet er alleen al met foundation op zo anders uit. Dat ik denk dat wij ook misschien wel iets teveel streven naar een ideaalbeeld. Dank je wel voor je mooie compliment!

 5. 9 juli 2015 / 01:21

  Ik vind het zo goed dat hier momenteel veel aandacht voor is! Ik ben zelf ook nog van plan hier iets mee te doen. Je video vind ik heel goed, en ja ook ik vind je een prachtige meis mét en zonder make-up :)!

  • Linda
   Auteur
   9 juli 2015 / 11:34

   Yes, me to! Tof dat zowel gezonde mensen als spoonies hieraan meedoen. Als we dan toch eenmaal onszelf hebben laten zien is de drempel gelijk wat lager 🙂 Ben benieuwd in wat voor jasje jij het gaat steken!

 6. 8 juli 2015 / 19:59

  Lieve Linda, zo mooi dat je je imperfecties omarmt. Ik draag zelf niet altijd make-up en nu met de zomer al helemaal geen foundation ofzo. Met het gevolg dat je dus altijd een oneffenheid op mijn huid ziet. Tja, daar kan ik niet wakker om liggen. Maar zonder mascara heb ik wel een beetje een slaperige blik, ik gebruik dat het meeste. Mooi artikel!

  • Linda
   Auteur
   9 juli 2015 / 11:36

   Jou reactie is wel heel herkenbaar, van oh ja met mascara zie je er wakkerder uit. Maar ook als ik mijn wenkbrauwen doe, foundation gebruik en oh ja met een blush breng je ook weer meer leven in de brouwerij. Voor je het weet ben je weer compleet opgemaakt haha. Maar vooral in de zomer zijn mascara en wenkbrauwpoeder mijn beste vrienden. Dikke amen daarvoor! En goed dat jij ook zonder foundation de deur uit durf! En onwijs bedankt voor je lieve reactie <3

 7. 8 juli 2015 / 16:28

  Hele mooie boodschap Linda, ik zag het op Instagram ook al. Ik vind jou mooi zonder en met make-up. Het is wel zo dat ik mij wel mooier voel met make-up en dat als ik geen make-up draag toch wel denk ojeee zouden ze me lelijk vinden?! Ik accepteer het steeds meer en ga vaker de deur uit met enkel een klein beetje bb cream bijvoorbeeld.

  • Linda
   Auteur
   9 juli 2015 / 11:38

   Jou onzekerheid komt mij heel bekend voor, ik voel mij dan ook automatisch kwetsbaarder dan wanneer ik wel make-up draag. Gelukkig is dit heel veel minder in de zomer, en dan gaat het wel wennen. Goed dat jij het ook blijft proberen en door een compromis met jezelf te sluiten! Dank je wel voor je mooie compliment!

 8. 8 juli 2015 / 14:34

  Super goed artikel dit zeg en heel gaaf dat je die video zo hebt opgenomen. Ik zag de vine al op instagram, dus ik werd nieuwsgierig naar het artikel! Ik kan gelukkig naar mijzelf lachen in de spiegel als ik geen make-up draag maar ik weet dat heel wat meiden er flink moeite mee hebben. Zo jammer vind ik dat, want iedereen zou blij met zichzelf moeten zijn om hoe hij/zij is!

  • Linda
   Auteur
   9 juli 2015 / 11:39

   Hee wat leuk om te horen dat mijn teaser op Instagram ook mensen naar mijn blog haalt, super leuk! En heel fijn om te horen dat jij jezelf omarmd hebt, heel fijn om te horen!

 9. 8 juli 2015 / 11:35

  Wat een supermooi artikel weer. Wat er voor mij ook uitspringt is dat je niet zonder make up naar kantoor bent gegaan. Dat zou ook mijn keuze zijn geweest: je hoeft je niet te bewijzen. Heel mooi filmpje! Zelf ga ik tegenwoordig af en toe zonder make up de deur uit. Liefst gebruik een laagje foundation of BB cream en een beetje mascara, maar ik kan ook zonder schaamte zonder de deur uit. Mijn lichaam is nog wat moeilijker, maar ook daar ben ik hard mee aan het werk om dat te accepteren. Eigenlijk heb ik mijzelf al wel geaccepteerd, maar door mijn verleden is de angst voor oordelen van anderen heel erg groot.

  • Linda
   Auteur
   9 juli 2015 / 11:40

   Thanks Marion, ik denk ook echt dat wanneer je een deal met jezelf sluit je dit niet aan iedereen hoeft te bewijzen. En dat weet jij als geen ander denk ik 😉 Goed dat jij er ook actief mee bezig bent. En stapje voor stapje, dan volgt de rest automatisch. Dat jij sterk bent heb je inmiddels wel bewezen!

 10. 8 juli 2015 / 10:01

  Wat een mooie boodschap, hier sta er ook helemaal achter! Ik voel me met make-up vaak net iets mooier als zonder, maar voel me beide prettig zowel met als zonder make-up, het zou fijn zijn als alle vrouwen zich zo kunnen voelen, iedereen heeft imperfecties en niemand is perfect is ook niet nodig.

  • Linda
   Auteur
   9 juli 2015 / 11:41

   Goed om te horen dat jij je prettig voelt bij beiden, daar draait het denk ik om! Ook ik hoop dat straks alle vrouwen zich bij beiden prettig zullen voelen 🙂

 11. 8 juli 2015 / 10:00

  Heel inspirerend en ook leuk dat jij je weer hebt laten inspireren door andere mensen. Ik vind het knap dat je jezelf kunt laten zien zonder make-up in een video! Ik loop heel af en toe de deur uit zonder make-up, maar het in een video laten zien: tof van je!

  • Linda
   Auteur
   9 juli 2015 / 11:42

   Thank you! En het scheelt dat ik de video zelf maak, dan heb je alles zelf in de hand en dan durf je je automatisch iets kwetsbaarder op te stellen denk ik 🙂 En goed dat jij ook gewoon met je blotebillengezicht de straat op durft!

 12. 8 juli 2015 / 07:57

  Linda, je bent onwijs knap! Met en zonder make-up. En het aller belangrijkste is nog wel je mooie innerlijk! Het filmpje vind ik erg mooi geworden. Zelf draag ik nu het zomer is overigens ook bijna geen make-up.. Alleen een mascara en een felle lipstick. Zonder mascara en wenkbrauw potlood ga ik het liefst de deur niet uit, ik heb blonde haartjes, en zonder heb ik gewoon geen expressie in mijn gezicht. Maar het is ook niet zo dat ik mij schaam als ik het niet op heb! Nogmaals, mooi artikel en goed om eens bij stil te staan!

  • Linda
   Auteur
   9 juli 2015 / 11:44

   Dank je wel lieve Svenja voor je onwijs lieve reactie! Ik snap het helemaal waarom jij de keuzes maakt die je maakt, dit maakt jou ook jou, en goed dat jij je ook zonder je niet voor jezelf schaamt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
juli week 1 Lifestyle sunday persoonlijk lifestyle by linda chanel ananas pineapple summer zomer lifestyle by linda
Lifestyle Sunday | Van mij mag het altijd zomer zijn

Hi allemaal! Wat leuk dat je tijdens de hittegolf de tijd neemt om mijn blogje een bezoekje te brengen. Het...

Sluiten