Mini Home Make-Over | Pure Natural & Retro Chic

Ken je dat, dat je toe bent aan een verandering maar niet zo goed weet hoe je het aan moet pakken? Ik besloot mijn appartement een mini home make-over te geven. Het nieuwe jaar vraagt er namelijk om een frisse wind door het huis. Ik ging geheel zonder plan met een verfroller en een kwast aan de slag. Bezocht de nodige winkels en voegde wat fijne nieuwe accessoires, lampen en planten toe aan mijn kleine tropische paleisje. Voor ik het wist kwam alles samen. En ontstond er een fijne mix tussen de stijlen; Pure Naturals & Retro Chic. Het eindresultaat laat ik vandaag graag aan jullie zien.

 

Mini Home Make-Over

 

Mini home make-over DirectlampenMini home make-over DirectlampenMini home make-over DirectlampenMini home make-over DirectlampenMini home make-over DirectlampenMini home make-over Directlampen

 

 

 

Werken aan iets nieuws

Mijn appartement was al een fijne plek, begrijp mij niet verkeerd, maar eens in de zoveel tijd begint het echt weer te kriebelen om het een en ander te veranderen. Ik maakte een ritje naar de bouwmarkt en besloot twee muren van een fijn zacht aarde tintje te voorzien. Ik wilde meer natuurlijke elementen toevoegen en tegelijkertijd meer rust creëren. Dit zijn namelijk dingen die mij op reis altijd erg blij maken; veel groen, mooie manden, tropische accessoires en een vleugje retro goud. En dat dit nu in Nederland volop te verkrijgen is, dat maakt het helemaal compleet.

Ik bezocht verschillende tuincentra’s, mijn geliefde Loods 5 (meerdere keren, oops..) en bestelde een aantal mooie lampen bij Directlampen.nl. En langzaam aan zag ik mijn appartement steeds completer worden. Ondertussen ruimde ik ook weer veel op, maakte ik stapels met items voor de rommelmarkt en gooide ik opnieuw veel weg. Op deze manier ontstaat er steeds meer rust in huis, en automatisch ook in mijn hoofd. Het is makkelijker te onderhouden (niet geheel onbelangrijk) en de souvenirs die ik met reizen spaar komen zo nóg beter tot hun recht.

En zo ook deze klassieke bankierslamp, is hij niet gaaf? Klik hier voor het complete assortiment lampen.

 

 

 

 

Mini home make-over Directlampen Mini home make-over Directlampen

 

Slaapkamer make-over

Ook de slaapkamer kon wel een opknapbeurt gebruiken. Waar ik een paar jaar geleden compleet verliefd was op mijn Griekse blauwe muur, voelde het nu een beetje als too much. Ik wil dat de ruimte één wordt met de woonkamer (deze heeft namelijk een open doorgang zoals je op de foto’s hierboven goed kunt zien) en ik besloot de blauwe muur samen met de muur achter mijn bank een zachte aarde tint te geven. Dit was dan ook gelijk de grootste verandering die ik doorvoerde, en het voelde al bijna af toen ik de laatste baan met verf erop rolde.

In de decembermaand verzamelde ik een aantal mooie items die mijn huisje een natuurlijke uitstraling geven. Denk hierbij aan gevlochten manden en meer nieuwe planten. Oh yes, veel meer planten. En mandjes voor mijn planten. En een mooi nieuw kleed. Waar ik nu helaas nog geen plek voor heb, maar deze staat wel heel erg mooi als ik hem nonchalant over de rand van de grote mand laat hangen. Zo wordt het appartement langzaam aan een steeds fijnere plek om te vertoeven. En kan ik stiekem niet wachten tot ik samen met Thomas een heel huis in kan gaan richten.

 

Mini home make-over DirectlampenMini Home Make-Over, Pure Natural & Retro ChicMini Home Make-Over, Pure Natural & Retro ChicMini home make-over DirectlampenMini home make-over DirectlampenMini home make-over DirectlampenMini Home Make-Over, Pure Natural & Retro ChicMini home make-over Directlampen

 

Pure Naturals & Retro Chic

Ik kan mijn bezoek aan het prachtige Marrakech nog goed herinneren. De stad van de 1001 sprookjes kent vele kleurrijke soeks met de mooiste authentieke items. Al dromende over een eigen huis bedacht ik al dat als het moment zover is, ik hier terug wil komen om wat mooie interieur items in te slaan. De tijden zijn de laatste jaren iets veranderd en nu kun je thuis vanuit je luie stoel de mooiste Oosterse accessoires bestellen. Het nachtlampje is daar zo’n voorbeeld van. Vooral wanneer het donker is speelt het licht wat uit de lamp komt met de ruimte, en dit geeft zo’n fijn en knus gevoel. En zo is het appartement zowel overdag als in de avond sfeervol en knus.

Daarnaast geniet ik er heel erg van om te spelen met mijn interieur. Zo kregen de items en de koper kleurige insecten die ik met kerst heb gekregen een mooi plekje in de stelling/boekenkast, samen met de platenspeler die ik Thomas gaf. En geniet ik er enorm van om het spelen met de ruimte. Als je bij mij op bezoek komt kan het dus zomaar zijn dat je het idee hebt dat je in een heel ander huis stapt. Heerlijk vind ik dat. Zo blijft alles fris en nieuw.

 

 

Wat is jouw favoriete plekje in huis?

 

 

 

 

 

Dit artikel is ontstaan vanuit een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Delen:

9 Reacties

 1. 15 februari 2018 / 13:26

  Erg leuk en uniek! Een interieur met een eigen persoonlijkheid, dit is ook hoe een interieur moet zijn. Dat jouw eigen persoonlijkheid overal terug komt in het huis. Fan van de secretaire dressoir, lijkt erg veel op onze BOHEMIAN collectie.

 2. 15 februari 2018 / 13:24

  Erg leuk en uniek. Een interieur met een eigen persoonlijkheid, dat is waar het in je interieur ook om moet draaien. Dat jouw eigen persoonlijkheid terug te zien is in ieder stukje in huis. Groot fan van je secretaire, heeft veel weg van onze BOHEMIAN collectie.

 3. 27 januari 2018 / 11:02

  Wat leuk om te zien! Ik vind die groene lamp en jouw tas echt prachtig.
  Liefs,
  Yara

 4. 26 januari 2018 / 09:00

  Super tof!! Waar komt jouw Monstera plant vandaan? Dat maatje wil ik ook wel!

 5. 26 januari 2018 / 07:25

  Wat ziet je appartement er ontzettend mooi, stijlvol en gezellig uit. Ik vind dat je echt een leuke stijl hebt, die volgens mij ook helemaal bij je past 🙂 Mooie foto’s heb je weer gemaakt! Ik ga hard voor je duimen dat een eigen woning met Thomas er snel van komt, zodat jullie binnenkort samen kunnen genieten van een mooie inrichting uidenken 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Favoriete Sieraden
Mijn favoriete sieraden | Boho & minimalistisch

[dropcap]A[/dropcap]ls het op fashion en styling aankomt zijn sieraden by far mijn meest favoriete onderdeel van mijn look. Sieraden zijn...

Sluiten