Kringloop Tip : Kringloopcentrum Altena in Almkerk

      Kringloopcentrum Altena in AlmkerkAlmkerk, juli 2020

 

Kringloopcentrum Altena in Almkerk

Duurzaam winkelen kun je in verschillende categorieën in delen, waarvan kringloop- en antiekwinkels afstruinen by far mijn favoriet is. In deze nieuwe rubriek wil ik jullie met enige regelmaat meenemen naar een fijne winkel. Ik trap af met mijn favoriete kringloopwinkel, Kringloopcentrum Altena in Almkerk. Een grote kringloopwinkel in Brabant. Het is hier niet alleen onwijs leuk winkelen, het assortiment blijft verrassen waardoor ik dan ook nog nooit met lege handen naar huis ben gegaan. Oeps! 

De kringloop is uniek omdat het zich onderscheid van de kleine antiek winkeltjes, en de rommelige kringlopen waarbij alles vaak op soort gesorteerd staat. In de grove lijnen zie je dit hier ook wel terug, maar mijn hart gaat altijd weer sneller kloppen van de sfeervol ingerichte huiskamers die je hier vindt. Het betreft namelijk een groot en oud pand (een boerderij) waarvan alle oude elementen bewaard zijn gebleven. Hierdoor voelt het letterlijk alsof je bij je oma naar binnen stapt.

De kamertjes zijn uitnodigend en bevatten de mooiste antieke vondsten en de leukste tweedehands spullen. En dat alles voor hele zachte kringloop prijsjes. Hiermee onderscheiden ze zich ook echt van de standaard antiek winkels. Waardoor het winkelen hier altijd een feestje is.

 

Kringloopcentrum Altena in Almkerk

Kringloopcentrum Altena in Almkerk
Kringloopcentrum Altena in Almkerk
Kringloopcentrum Altena in Almkerk

Rondom de oude vertrekken vind je o.a. ook een bibliotheek (waar ik graag nog eens ga rondneuzen voor mooie koffietafel boeken), verschillende tweedehands meubelen, lp’s, trouwjurken, sieraden, mooie manden, stellingkasten vol met servies, glaswerk, oud en tweedehands speelgoed, bedden, lampen, mooie eetkamertafels met stoelen en de mooiste antieke kasten. Daarnaast ook leuke oude electronica items en zelfs vintage behang. Op de tweede verdieping vind je nog meer schilderijen en zelfs ook een kleding afdeling. Hier ben ik zelf nog niet voor kleding geslaagd, maar het is altijd leuk om hier even rond te kijken.

 

Kringloopcentrum Altena in Almkerk

 

Deurbeleid en openingstijden

Liefhebbers van koopjesjagen en schatgraven kunnen bij de Kringloop in Almkerk hun hart ophalen. Speciaal tijdens deze pandemie (COVID) hebben ze wel een deurbeleid, zonder mandje geen toegang en er zijn max 20 mensen tegelijkertijd toegestaan in de winkel. De winkel is groot, maar bevat wel smalle gangetjes. Hierdoor is het deurbeleid extra fijn. En rustig rondkijken was niet eerder zó relaxt. Stiekem kan ik ook niet wachten om terug te gaan, het aanbod is namelijk iedere keer weer anders.

Adres: Kerkstraat 1, 4286BA Almkerk

Geopend op maandag van 13.00 – 17:00 uur – dinsdag t/m vrijdag van 9:00 – 17:00 uur – zaterdag 09:00 – 16:00 uur.

 

 

In welke kringloop kom jij graag?
Heb jij een kringloop tip voor mij?

 

Liefs Linda

 

 

Delen:

1 Reactie

  1. 3 augustus 2020 / 08:59

    Wat een prachtige kringloopwinkel is dit! Kan me voorstellen dat het echt een feestje is om hier naar schatten te zoeken!
    Ik ga nu zelf vaak naar het filiaal van Rataplan in Hoofddorp. Eigenlijk is een andere kringloopwinkel mijn favoriet, maar daar is het door de beperkte ruimte wat lastiger om 1,5 meter te houden. Daarom ga ik meestal op een vroeg tijdstip op zondag naar Hoofddorp. Dan zijn er nauwelijks andere mensen te bekennen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.