Kerst is voor mij..

Alle cadeau’s die rondgaan tijdens de feestdagen zijn leuk, en eigenlijk vooral heel erg bijzonder. Maar vooral de liefde van familie en mensen die dicht bij je staan is hartverwarmend op deze dagen. Alle extra momenten met elkaar koester ik dan ook enorm. Zeker omdat ik weet dat het vieren van Kerst niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Ook voor mij niet. En vandaag, op deze Eerste Kerstdag wil ik daar heel graag eens bij stil staan. Omdat niet alleen het verhaal achter kerst, maar ook zoals wij het met zijn allen vandaag de dag vieren erg bijzonder is. Kerst is voor mij..

 

Kerst is voor mij..

 

Kerst is voor mij.. alles behalve vanzelfsprekend

 

Het is alweer een aantal jaren geleden dat ik Chronisch ziek werd. Periodes met up’s en down’s zette eigenlijk de toon voor mijn dagen. Dat ziek zijn ook tijdens de feestdagen gewoon doorgaat heb ik goed geweten. Er is simpelweg geen aan- en uitknop die je op deze dagen gemakkelijk even in kan drukken. Zodat je even heerlijk kunt ontsnappen uit de dagelijkse sleur. En liefdevol samen kunt zijn.

 

Mijn eerste Kerst met Thomas

Ook de eerste kerst die Thomas en ik samen vierden was er een met uitdagingen. Wij gingen eigenlijk pas heel kort met elkaar en zo dom als ik was, wilde ik mij vaker beter voordoen dan ik lichamelijk was. Het leek mij een enorm leuk én romantisch idee om samen met Thomas kerstinkopen te gaan doen in Breda. De autorit en het hele gebeuren was eigenlijk al teveel van het goede. Als ik goed naar mijn lichaam had geluisterd wist ik dat ik eigenlijk minimaal twee weken rust nodig had om zo fit mogelijk de feestdagen in te gaan. Maar je bent jong, onwijs verliefd en je wilt wat.

 

In Breda heb ik mijzelf een paar keer moeten knijpen om niet flauw te vallen. En zeker omdat ik al eerder gestrekt heb gelegen in een winkel, wist ik gelukkig de signalen te herkennen. Eigenlijk was ik toen al toe aan steunkousen, zeker omdat halverwege het winkelen al mijn bloed al naar mijn benen was gezakt en mijn hart bonkend alles bij probeerde te houden. Dit resulteerde in het feit dat ik met Kerst nog steeds aan het bijkomen was van deze onwijs gezellige middag. En Kerstavond bij mij thuis de helft van de avond boven de pot gehangen heb. Een enorme vuurdoop voor Thomas, voor hem vond ik het nog het ergste.

 

Kerst is voor mij.. alles behalve vanzelfsprekend

 

Een fijne Kerst voor iedereen

Dit jaar heb ik alles ruimer ingepland, ben ik eerder begonnen met het kopen van cadeaus. Heb ik voldoende rust genomen en zelfs een extra behandeling. Ieder jaar neem ik mij ook weer voor om eerder aan blog artikelen te beginnen, en ieder jaar loopt het weer uit op een last minute project. Maar wel een waar ik heel blij mee ben, en waardoor de kerstvreugde al volop aanwezig was in de aanloop naar kerst. Ik hoop dat jullie er ook van hebben genoten zoals ik dat heb gedaan tijdens het maken. Met deze voorbereidingen hoop ik niet al te lang bij te hoeven komen van deze feestdagen. En daarnaast ben ik vooral dankbaar, dankbaar voor alles wat kan én lukt. Zo enorm dankbaar.

 

Gezondheid staat wat dat betreft al jaren voorop en op de nummer één positie als ik het op mijn wensen lijstje zetten kon. Even geen griep met de Kerstdagen of oud en nieuw. Even geen voedselintoleranties, een hoger weerstand en geen inspanningsintolerantie. Simpelweg een betere gezondheid, dat is ook wat ik alle (chronisch) zieke op de hele wereld toewens. Eten in overvloed voor wie dat moet missen, liefde in overvloed voor wie dat van bepaalde mensen moet missen. Ik wens iedereen vooral een hele warme kerst toe!

 

Wat is Kerst voor jou?

 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

10 Reacties

 1. 26 december 2016 / 00:52

  Mooi hoe je het beschrijft. Denk dat velen zich ook herkennen in dat over je grens heen gaan stuk. Ik in ieder geval wel. Hopelijk geniet je van deze dagen.

  Over mijn kerst schreef ik toevallig net onderstaande blog.

 2. 25 december 2016 / 20:38

  Probeer te genieten van de kleine dingen meid! Lekker samen zijn inderdaad

 3. Jet
  25 december 2016 / 13:32

  Het is heel bijzonder hoe je het nu doet .
  Dat het niet vanzelfsprekend is is maar al te waar .
  Prachtige foto’s.
  Xxx

 4. 25 december 2016 / 12:19

  Allereerst: je foto’s. Wauw. Wat zie je er ontzettend goed uit Linda! Wat heftig dat de eerste kerst met Thomas zo zwaar was. Hopelijk kunnen jullie dit jaar van elkaar en van kerst genieten zonder dat je lichaam je in de steek laat. Lieve Linda, ik wens je hele mooie dagen! <3

 5. 25 december 2016 / 11:22

  Voor mij staat kerst voor gezelligheid, familie, veelte veel eten en vooral heel veel km’s in de auto. Dit jaar even niet, alleen vandaag een bliksembezoek en daarna rust en languit op de bank. Soms moet je gewoon even.
  Hele mooie foto’s trouwens!!

 6. 25 december 2016 / 10:42

  Prachtige foto’s weer en ook het verhaal! Geniet lekker van deze dagen <3

 7. 25 december 2016 / 10:04

  Oei, dat was een heftige eerste kerst samen voor jullie. Zo een verhaal zet je wel aan het denken, je staat er soms niet bij stil dat de feestdagen voor een ander zo slopend kunnen zijn. Fijn om te lezen dat je dit jaar wat rustiger aan hebt kunnen doen. Ik hoop dan ook dat je met wat meer rust en een betere gezondheid kan genieten. Het is je zo gegund lieve Linda! Ik wens je dan ook hele fijne dagen toe samen met Thomas en je familie!

 8. 25 december 2016 / 09:24

  Pfoee, mooi geschreven. Kerst is voor mij vooral samen zijn en lekker genieten. Dat is dan ook precies wat ik ga doen met mijn familie.

 9. 25 december 2016 / 09:13

  Wat mooi omschreven en fijn dat je kerst nu op een iets minder hectische manier kunt vieren. Voor mij betekent kerst samenzijn met familie en even mijn dagelijkse zorgen aan de kant zetten. Fijne kerstdagen!

 10. 25 december 2016 / 08:58

  ik vind jouw foto’s altijd zo mooi! Kerst voor mij is gezellig met vrienden en familie zijn. Lekker eten, cadeaus uitpakken en liedjes zingen. Merry x-mas babe! x

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
merry christmas
❅ Merry Christmas ❅

De inkopen zijn gedaan, de koelkast puilt uit, mijn nagels zijn gelakt (voor Tijn), de pakjes zijn ingepakt en liggen...

Sluiten