Kasjmier uit Myanmar

 

Kasjmier uit Myanmar

 

Kasjmier Kasjmir wol shawl sjaal pashmina azië lifestyle by linda

 

Kasjmier komt van de ondervacht van de kasjmiergeit die zijn oorsprong in India vind, maar nu ook veel in Azië graast. De geiten worden hier niet voor geslacht, maar wel gekamd of geschoren. Per dier levert dit zo’n 150 gram haar op. Je kan de dus wel voorstellen waarom het zo’n kostbaar goedje is. Kasjmier wordt in Azië veel verwerkt in maatpakken, mantels, truien en dus ook de shawls. Omdat je ze dicht bij de bron koopt zijn de prijzen aanzienlijk lager in Azië.

 

Kasjmier Kasjmir wol shawl sjaal pashmina azië lifestyle by linda

 

Een shawl kan een outfit net wat extra’s geven zonder het tuttig of oubollig te maken. Ze kunnen de kleur in je gezicht ophalen en een basic outfit opfleuren. Zeker als ze een mooi patroon hebben die kleuren samen laat komen. Zowel de gekleurde shawl als de witte draag ik graag. Juist omdat de stof zo fijn is en de kleuren zo mooi uitkomen geven ze een luxe uitstraling. Klasse en elegantie.

 

Kasjmier Kasjmir wol shawl sjaal pashmina azië lifestyle by linda

 

De kasjmier shawls in Azië die je veelal op markten tegen kom zijn van het merk Pashmina. Deze worden gelabeld als 100% kasjmier en kunnen door de prijs waar ze voor aangeboden worden (slechts een paar euro’s) natuurlijk niet 100% echt zijn. Al is het een vage lijn wanneer een label wél echt is en wanneer niet. Maar wanneer je een paar euro neerlegt en je loopt naar buiten met een prachtig geweven shawl, die super zacht is en van goede kwaliteit is. Wie heeft wie dan voor de gek gehouden?

 

Kasjmier Kasjmir wol shawl sjaal pashmina azië lifestyle by linda

Kasjmier Kasjmir wol shawl sjaal pashmina azië lifestyle by linda

 

Ik ben onwijs blij met mijn nieuwe aanwinsten die mijn broertje uit Myanmar meebracht. De witte is gelabeld als ‘Pashmina’ en de andere twee komen zonder label, dus of alles echt is valt nog te betwisten. De Pashmina shawls die je in Nederland (online) koopt zijn ook gemiddeld een stuk duurder. Blij ben ik er zeker mee. Ze geven een outfit niet alleen een chique uitstraling wat ik erg leuk vind op een effen jurkje, maar geven ook meer karakter aan jouw outfit. Ik ben er dol op om stijlen te mixen en om items te dragen die niet iedereen standaard in zijn kast heeft hangen. Net als mijn appartement is mijn kledingkast een mix van verschillende landen en culturen. Just the way I like it.

 

Kasjmier Kasjmir wol shawl sjaal pashmina azië lifestyle by linda

 

Mijn appartement en kledingkast staan symbool  van de reizen die ik heb gemaakt en andere exotische items die mij het gevoel geven op reis te zijn. Op deze manier houd ik mijn herinneringen levend en toveren deze items iedere dag weer een glimlach op mijn gezicht.

 

Wat herinnert jou aan jouw reizen/vakanties?

 

liefslinda2Bloglovin' button

 

Delen:

7 Reacties

 1. 18 juni 2016 / 14:14

  Wat zijn ze mooi! Echt prachtige kleuren! je broertje heeft ze goed uitgekozen.

 2. 18 juni 2016 / 13:02

  Heel mooi!! Ik heb niets van kasjmier, maar ik kan mij voorstellen dat het heerlijk zacht aanvoelt!

 3. 18 juni 2016 / 11:26

  Leuk artikel! Ik wist echt helemaal niet waar Kasjmier eigenlijk vandaan kwam. Super goed dat daar geen dierenleed aan te pas komt. Dat kunnen wij over stoffen als zijden niet zeggen, helaas. Erg mooi, en ik denk dat het verschil tussen een sjaal van de markt voor 5 euro, en deze echt te zien is. Ze vallen alleen op de foto’s al zo mooi.

 4. 18 juni 2016 / 10:18

  Ik vind ze erg mooi!! En ook tof om zo je appartement in te richten met ‘andere culturen’!

 5. 18 juni 2016 / 09:33

  Wauwie, wat een prachtige sjaals! Super lief dat je broer deze uit Myanmar voor je heeft meegenomen.

 6. 18 juni 2016 / 09:16

  Waaaauw, Linda. Ze zijn stuk voor stuk onwijs mooi. Zo lief dat je broer deze voor je heeft meegenomen. Hij heeft een goede smaak hoor! Echt tof dat je nu een aantal unieke sjaals hebt die je hier ook niet snel zult tegenkomen <3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Gold Coast Surfers Paradise Queensland Australië travel blog reisverslag Lifestyle by Linda surfers
Zo maak je de mooiste vakantiefoto’s

Een vakantie naar de zon (of wintersport) is iets waar veel mensen lang naar uit kunnen kijken. Het doorspitten van...

Sluiten