Het ultieme Bachelorette weekend in Parijs | In 6 stappen

bachelorette Parijs vrijgezellenfeestChamps-élysées, Parijs

Gaat een van je beste vriend(inn)en of een familielid trouwen en wil je een onvergetelijk vrijgezellenfeest plannen? Wat leuk! And congratulations. Voor alle tips ben je hier op het juiste adres. Dit voorjaar plande ik samen met een groep meiden het ultieme verrassings Bachelorette weekend naar Parijs. In dit artikel neem ik je stap voor stap mee om het perfecte vrijgezellen weekend te plannen.

 

bachelorette Parijs vrijgezellenfeest

 

– Het ultieme Bachelorette weekend in Parijs –

in 6 stappen

Normaal gesproken is het de taak van de ceremonie meester om het vrijgezellenfeest te plannen. Maar het is helemaal aan jullie wie hierin het voortouw neemt. Onze groep was redelijk gelijk gestemd en dat heeft eraan bijgedragen dat wij de meeste beslissingen samen hebben genomen. Dat betekent dat wij enkele keren vooraf samengekomen zijn om elkaar wat beter te leren kennen (de meeste kende elkaar niet) en het weekend te plannen. Ik zet enkele tips op een rij om jou op weg te helpen.

Stap 1: Wie zijn er uitgenodigd?
Het vrijgezellenfeest moet een onvergetelijke dag worden waarin de Bride to Be kostenloos in het zonnetje gezet gaat worden. Wie gaan er mee? Misschien heeft de bruid zelf al een keer laten vallen wie ze er graag bij wilt hebben, of ken je haar goed genoeg om de keuze zelf te maken? De ceremonie meester zal eens een balletje op kunnen gooien. Zo worden er geen mensen vergeten en ze zal zelf ook wel aanvoelen welke genodigden goed zullen klikken met elkaar.

Stap 2: Het budget
Over financien praten kan lastig zijn, daarom kun je de angel er maar beter direct uitrekken. Opper eens een bedrag en vraag wie zich daarin kan vinden. Laat dan ook zeker weten dat ze jou ook persoonlijk kunnen benaderen. Als iemand (even) wat krapper bij kas zit is het fijn als diegene er eerlijk over kan zijn, zonder dat iedereen meeleest. Zolang je er goed over praat zal vast snel duidelijk worden hoeveel iedereen per persoon uit wilt geven. Vergeet dan ook niet dat de kosten voor de bruid onderling gedeeld gaan worden.

Het is een goed idee om in een bestand alle activiteiten en de bijbehorende kosten vast te leggen. Zo heb je een handig overzicht van alle vaste kosten. Reserveer wel een budget voor onverwachte uitgaven (zoals een extra metro rit, extra drinken of een ijsje etc.). Denk hierbij ook aan eventuele tolwegen en Bride To Be versiering.

Tip: bij sommige activiteiten krijgt de bruid korting of mag de bruid zelfs gratis meedoen. Geef bij het reserveren zeker aan dat het om een bachelorette gaat.

Pro tip: maak een pot óf download allemaal de WieBetaaltWat app. Zo kun je om de beurt afrekenen en de kosten delen in de app. Na het weekend zie je in één oogopslag wie geld terug krijgt en wie nog wat bij moet betalen.

Stap 3: De bestemming
Fijn, jullie zijn een stap verder gekomen en hebben het budget vastgesteld. Nu komt het leuke gedeelte, kijken hoe je zoveel mogelijk leuke dingen kunt doen binnen dat budget. Omdat de bruid ons uit heeft genodigd voor een bruiloft weekend in het buitenland besloten wij al vrij vlot dat het vrijgezellenfeest ook uit meerdere dagen zou gaan bestaan. We zochten druk naar bestemmingen in en buiten Nederland. Ook naar vliegtickets en kwamen er al vrij snel achter dat dit een groot gat in ons budget zou gaan slaan. Na een korte brainstorm viel het idee om met de auto naar Parijs te gaan. Alle meiden waren direct enthausiast en zo waren we alweer een stap dichterbij de realisatie van onze plannen.

Tip: kijk vooral naar wat de bruid leuk vindt. Het hoeft namelijk helemaal niets groots of ver van huis te zijn.

Stap 4: Datum prikken
Het budget is besproken, de bestemming is uitgekozen, wat nog rest is het prikken van een datum. Wat helpt is om een datumprikker aan te maken en veel weekenden (dagen) in een bepaalde periode te kiezen. Na het invullen heb je een handig overzicht van de weekenden die geschikt zijn. Pols daarna gelijk even bij de bruidegom of ze dat weekend beschikbaar zijn, en laat hem iets in de agenda plannen zodat het weekend wat jullie gekozen hebben vrij blijft.

Stap 5: De uitnodiging
De voorpret is minstens net zo leuk als het weekend zelf. Dat geldt ook voor de bruid. Als ze van enige zekerhied houdt kun je een uitnodiging maken voor het weekend. Verstop wat kleine hints in de uitnodiging en geeft aan wat ze dat weekend mee moet nemen. Denk aan een thema avond of bepaalde kleding (zonnige bestemming, koude bestemming). Vergeet niet een paar onzin dingen erop te zetten om haar op een dwaalspoor te zetten.

Tip: een uitnodiging is niet verplicht, als de bruidegom zorgt dat ze dat weekend vrij blijft kun je haar geheel verrassen en al vroeg uit bed plukken. Plan dan wel voldoende tijd in om een kleien koffer of tas in te pakken, meiden kunnen hier wel even voor nodig hebben.

Stap 6: Aftellen & finetunen
In de tussentijd hebben jullie alle tijd om het weekend in te vullen en een planning te maken. Al mijn tips zal ik in ons weekend overzicht hieronder delen. Enjoy!

 

— Het ultieme Bachelorette weekend in Parijs —

Dag 1

Alice Gent brunch vrijgezellenfeest

Brunchen in Gent | Bachelorette weekend

Het verrassings weekend begint al vroeg. De bruid heeft een uitnodiging ontvangen met daarop een tijdstip dat ze opgehaald gaat worden. Natuurlijk hebben we een verrassing in petto en wordt ze al veel eerder uit haar bed gelicht. Zo begint het weekend al super leuk! De koffer staat gelukkig klaar en al snel zit de eerste groep met meiden in de auto opweg naar Gent. Onderweg worden er nog wat meiden opgehaald en komen we aan in Gent.

De bruid is verrast en denkt dat wij het weekend in Gent door gaan brengen. Echter gaan we hier alleen brunchen om onze reis daarna voort te zetten richting de stad van de liefde.

Er staat een goed verzorgde brunch op ons te wachten bij Alice. Het is een onwijs leuke tea room die ons helemaal in de Franse sferen brengt. Alice is een populaire hotspot en reserveren is aan te raden, zeker als je met een aardige groep bent. Zo ben je verzekerd van het mooiste plekje. Met goed gevulde buikjes is het tijd om koers naar Parijs te zetten.

 

bachelorette Parijs vrijgezellenfeest

bachelorette Parijs vrijgezellenfeest

– Parijs –

de accomodatie & versiering

Na een vlotte reis komen we aan in het mooie Parijs. Omdat wij met een aardige groep meiden zijn hebben we 2 appartementen geboekt die centraal liggen in de stad. Onze keuze viel al snel op Résidence Palais Étoile. De appartementen zijn modern, ruim en zien er schoon uit. Ook is er voldoende slaapplaats voor 10 meiden. Als je vroeg boekt kun je hier voor een leuk prijsje slapen.

Het heeft een keukentje (ideaal voor het ontbijt) en een ruime badkamer. Daarnaast hebben de appartementen een mooi en typisch Frans balkonnetje. Hier kun gegarandeerd mooie foto’s maken. Het hotel heeft geen eigen parking, deze hebben we apart geboekt (wel zo dicht mogelijk bij het hotel).

Klik hier een lijst van accomodaties voor groepen vanaf 4 personen. Klik hier voor een lijst van accomodaties voor groepen vanaf 8 personen.

Versiering
Om direct in de sferen te komen hebben we spullen meegenomen om de appartementen te versieren. Je mag natuurlijk wel zien dat het om een bachelorette weekend gaat. De bruid draagt vanaf de ochtend al een sherp met ‘Bride To Be’ erop. De kamers vullen we met slingers en roze balonnen. Kijk hiervoor zeker eens bij SoLow of het uitgebreide Bride To Be assortiment van Bol.com.

Cafe A Paris

Restaurant tips | Bachelorette weekend

Parijs zit bomvol leuke restaurants en barretjes. Omdat wij niets aan het toeval over wilden laten én wat nieuws wilde proberen beloten wij al vroeg te reserveren. Populaire plekken zijn namelijk al snel vol.

Diner – Dag 1
De eerste avond dineren wij bij Café A. Je kunt zowel binnen als buiten dineren. Buiten hebben ze een groene tuin waar je heerlijk kunt zitten (zie foto hierboven). Het menu is jong en fris.

Diner – Dag 2
De tweede avond dineren wij in een rooftop restaurant Pedzuille la Grande. Het is een wederom een hele hippe plek die gelegen is op het Novotel, waardoor je een uniek uitzicht over Parijs én de Eiffeltoren hebt. Een fantastische spot om foto’s te maken. Nog leuker; het is nog niet bekend bij het grote publiek. Je bevindt je hier echt tussen de Fransen. En het presenteren van de menu’s wordt op een unieke manier gedaan.

Lunch
De lunch hebben wij alleen in Gent gereserveerd. Omdat wij de tweede dag een puzzeltocht uit hebben gezet door Parijs besluiten we onderweg uit te kijken naar een leuk restaurantje.

Restaurant tip
Een restaurant wat op onze wishlist stond, maar helaas al volgeboekt was is Pink Mamma. Mocht je op tijd zijn is dit restaurant zeker een aanrader. De foto’s spreken voor zich.

 

bachelorette Parijs vrijgezellenfeest

– Planning dag 1 –

Na het uitpakken van de koffers en het versieren van de kamers belsuiten we ons op te frissen en de stad in te gaan. Deze avond dineren we bij Café A en sluiten we de dag af met een rondvaart over de Seine. Er wordt vooral veel gelopen door de stad en heerlijk gegeten. We besluiten groep foto’s te maken bij de Eiffeltoren en onderweg komen we nog enkele mooie foto spots tegen. Hou hier met je planning ook voldoende rekening mee. Alles in Parijs is mooi, maar een foto met de Eiffeltoren en andere bekende gebouwen kunnen natuurlijk niet ontbreken. Het maken enorm leuke souvenirs voor later.

Omdat de dag vrij goed gevuld was met reizen sluiten we de dag rustig af met een rondvaart. Parijs is mooi vanaf het water en zo heb je een uniek uitzicht over de mooiste plekken van Parijs. Ondertussen heb je alle tijd om heerlijk te kletsen en te genieten van al het moois dat Parijs te bieden heeft. Hopelijk ben je dan ook op tijd voor de licht show van de Eiffeltoren.

bachelorette Parijs vrijgezellenfeest

Ochtend in parijs

Linda's Wholesome Life Paris

 

 

– Dag 2 –

Hopelijk wordt iedereen uitgerust wakker en kan iedereen fris en fruitig aan een nieuwe dag beginnen.

Het Franse balkon met mooi uitzicht blijkt een hit. Terwijl iemand verse broodjes en sapjes haalt bij de bakker, worden de andere meiden rustig wakker met een kop koffie en besluiten we foto’s te maken bij het raam.

Een leuke souvenir voor jezelf, een fijne herinnering aan een bijzonder weekend (zeker voor wie niet gewend is om zelf op de foto te gaan) maar ook zeker om je Instagram te vullen met mooie plaatjes. Na het maken van de foto’s zat de sfeer er al goed in. We zijn klaar voor een nieuwe dag in Parijs!

bachelorette Parijs vrijgezellenfeest

 

Na het ontbijt is het tijd om onze outfits erbij te pakken. Voor deze dag hebben we namelijk roze shirts laten bedrukken voor de Bride Squad, de bruid krijgt een wit shirt aan. Samen met een tule en een sluier. Dag 2 staat namelijk in het teken van een puzzeltocht dwas door de stad. We hebben kaartjes gemaakt met daarop leuke en grappige opdrachten die de bruid goed moet voltooien. Op die manier krijgt ze een volgende opdracht en komen we zo steeds een stapje dichterbij de activiteit van de middag. Alle opdrachten worden op de foto gezet en zo krijg je een onwijs leuk overzicht van de middag.

Op het programma staat een Burlesque workshop. We gaan in 2 uur tijd een dansje leren wat we later zelfs als verrassing op de bruiloft voor de bruidegom gaan dansen. De workshop is een groot succes. We hebben veel gedanst, gelachen en het eindresultaat mocht er zeker zijn!

 

Parijs

arc de triomphe
arc de triomphe
Bride to be Parijs Paris

Vrijgezellenfeest Parijs

 

Avondprogramma dag 2

Na het dansen is het tijd om terug te gaan naar de kamers en ons op te frissen voor het avond programma. We dineren bij Pedzuille la Grande en duiken daarna nog even het nachtleven in. Dit doen we geheel in stijl. Het thema is glitter & glamour met een roaring 20’s tintje. We dragen allemaal glitter jurkjes, bijpassende handschoenen en haarband. De bruid heeft uiteraard een 18+ versie van een haarband/diadeem ingekregen, deze props zijn extra leuk voor de foto’s!

Die avond maken we mooie foto’s bij het rooftop restaurant met uitzicht op de Eiffeltoren. En dansen we tot in de late uurtjes in een shower bar. Succes gegarandeerd als je hier uitgaat. Je wordt bediend door knappe schaars geklede mannen (je waant je echt in een voorstelling van de chippendales) en gerakeerd op een waar schuim spectakel. Mocht je iets geks en onvergetelijks willen doen, dan kan ik je Le Raidd zeker aanraden. Wij hebben echt een onvergetelijke avond gehad waar nog lang over nagesproken is.

 

Lente in Parijs
Linda's Wholesome Life Paris chique ootd

 

– Dag 3 –

Bachelorette weekend

De laatste ochtend besluiten we het ontbijt op bed op te schuiven en te brunchen in de stad. We leggen onze koffers vast in de auto om nog even van een paar uutjes in de stad te genieten voor wij weer koers richting huis zetten. We zijn redelijk brak en gesloopt na 2 volle dagen in de stad en besluiten dan ook lekker rustig aan te doen. De terugrit is minstens net zo gezellig en eenmaal thuis ploffen we moe maar voldaan op de bank. De dagen zijn voorbij gevlogen en het is een weekend om nooit meer te vergeten.

 

Wat laatste tips:

Plan tijdens het weekend voldoende foto momenten in. Er zullen vast random foto’s gemaakt worden met telefoons, maar enkele foto’s van goede kwaliteit om eventueel een fotoboek te kunnen maken zijn wel een aanrader. Aan één camera heb je zeker voldoende.

Het is ook een leuk idee om een polaroid camera mee te nemen met voldoende polaroids. Deze foto’s zijn altijd net wat spontaner en zijn erg leuk om te bewaren. Zo kun je de bruid na het weekend thuis afzetten met een stapel leuke foto’s. Zo kan ze daarna uitgebreid vertellen over het onvergetelijke weekend dat jullie hebben gehad.

Plan ook voldoende tijd in voor plas pauzes en extra stops in zoals winkel bezoekjes. Zo heeft een van de meiden zelfs een prachtige jurk in een mooi boetiekje gekocht voor de bruiloft. Hoe leuk!

 

Succes met het plannen van jouw onvergetelijke bachelorette weekend!

 

Liefs Linda

 

 

Dit Artikel: ‘Het ultieme Bachelorette weekend in Parijs’ bevat een Affiliate link. Lees mijn disclaimer.

 

 

Delen:

4 Reacties

 1. Gwen
  28 mei 2024 / 10:10

  Hallo

  Ik vroeg mij af waar jullie de burlesque workshop hebben gevolgd of welke organisatie was dit?

  Mvg
  Gwen

 2. Gwen
  28 mei 2024 / 09:50

  Hallo,

  Ik had graag geweten waar jullie de burlesque workshop hebben gevolgd? Of de naam van de organisatie?
  Zelf bezig met een vrijgezellenfeest te organiseren en dit moet zeker ook in ons weekend zitten 🙂

  Groetjes

 3. Sara
  5 maart 2023 / 20:01

  Hoi, wat een leuke dingen! Ik ben nu bezig met het organiseren van een vrijgezellenfeest dus ik kan hier genoeg inspiratie uithalen. Dank daarvoor! Mag ik vragen welke opdrachten jullie hadden voor de bruid?

  • Linda
   Auteur
   5 maart 2023 / 20:29

   Wat onwijs leuk zeg, heel veel plezier in ieder geval met het organiseren! De opdrachten waren heel erg gevarieerd. Enkele voorbeelden: Look-a-like vinden van de bruidegom en met hem op de foot gaan. Op de foto met mannen met verschillende haarkleuren (grijs, blond, zwart, bruin, rood etc.). Vraag huwelijksadvies aan vreemden. Ga met bekende plekken in Parijs op de foto. Maar ook een foto met de politie (vonden ze geheel onverwacht heel erg leuk die mannen). Zo hadden we ook opdrachten dat ze met groepen mensen woorden moesten uitbeelden. Zoals de naam van de bruidegom etc.. Ook als mannequin op de foto gaan in een etalage van een dure winkel, K3 liedjes zingen. En zo hadden we verrassend genoeg een goed gevulde middag. Voor de bar in de avond hadden wij iets pikantere vragen zoals shirtje ruilen met de barman, gekke dingen uitbeelden op een kruk en advies vragen aan vreemden. Maar hier zijn we niet echt aan toegekomen 😉 Heel veel plezier in ieder geval van de voorpret én van het vrijgezellenfeest!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Aveda Hand relief Pink Month
limited-edition hand relief voor Pink Month | Aveda

Noord-Brabant, oktober 2022 [dropcap]I[/dropcap]n een oogwenk was de herfst daar.. De zomer is letterlijk voorbij gevlogen. Van plannen maken, tot...

Sluiten