Het surfers hart van de Gold Coast | Surfers Paradise

Als klein kind droomde ik er al van, surfen op Hawaii. Het was dus erg voor de hand liggend dat wij Surfers Paradise, hét surfers hart van de Gold Coast, een bezoek moesten brengen. Op doorreis naar het zuidelijkere gelegen Springbrook National Park, vanuit Brisbane, parkeerden wij de auto in de garage om de imposante skyline van de Gold Coast eens met eigen ogen te gaan bekijken. En om wat surf kunstjes af te kijken natuurlijk! Het belooft dan ook een heerlijk tropisch artikel met een fijne surfers vibe te worden. Ik krijg er haast zin van om een nieuwe vakantie te boeken!

 

Het surfers hart van de Gold Coast | Surfers Paradise

 

Klik hier als je de video niet kunt zien.

 

Laten we eerst beginnen met een kleine sfeer impressie van Surfers Paradise in een nieuwe mini video.

 

Gold Coast Surfers Paradise Queensland Australië travel blog reisverslag Lifestyle by LindaIn de verte doemde ze al snel op, de vele hoge gebouwen die de Gold Coast domineren. De Gold Coast zelf is groot, een kleine slag kleiner dan Brisbane, en een echte toeristen stad langs het water. Je vind er vele pretparken, water parken, surf clubs, luxe winkelcentra’s en the rich and ‘famous’ vertoeft hier graag. De skyline telt slechts één wolkenkrabber en dit is dan ook gelijk de grootste woontoren in de wereld. Daarmee is de Q1 (de naam is iets minder fancy dan het gebouw is en staat voor Queensland Number One) de woontorens van Dubai voorbij gegroeid. Iets wat je simpelweg in het relaxte Australië, met zijn prachtige natuur, verwacht. Het idee dat haast iedere dag hier de zon schijnt maakt de Gold Coast razend populair en ontvangt zo’n 10,5 miljoen toeristen per jaar. Yes, de Gold Coast is hot. EN tevens ook een heerlijke uitvalsbasis wanneer je in één van de 3 omliggende Nationale parken verblijft; Lamington, Springbrook en Tamborine.

 

Gold Coast Surfers Paradise Queensland Australië travel blog reisverslag Lifestyle by LindaGold Coast Surfers Paradise Queensland Australië travel blog reisverslag Lifestyle by LindaGold Coast Surfers Paradise Queensland Australië travel blog reisverslag Lifestyle by LindaOmdat wij niet alle tijd van de wereld hebben (echt, het liefste had ik een trip van een half jaar geboekt) kozen wij voor één specifieke plek in de Gold Coast, het iconische Surfers Paradise.

 

Gold Coast Surfers Paradise Queensland Australië travel blog reisverslag Lifestyle by LindaGold Coast Surfers Paradise Queensland Australië travel blog reisverslag Lifestyle by LindaGold Coast Surfers Paradise Queensland Australië travel blog reisverslag Lifestyle by LindaNa een paar donkere dagen in Brisbane waren wij wel toe aan wat zon. Het weer was fantastisch, er stond een klein windje, de golven waren krachtig (voor rustig wat baantjes trekken ben je hier niet aan het juiste adres) en het strand was oké druk. Drukker dan de meeste stranden in Australië, hier kan je duidelijk aan zien dat veel toerisme hier samen komt. Zeker rond de feestdagen.

 

Gold Coast Surfers Paradise Queensland Australië travel blog reisverslag Lifestyle by LindaGold Coast Surfers Paradise Queensland Australië travel blog reisverslag Lifestyle by LindaHet strand is groot, uitgestrekt en haast wit van kleur. Het uitzicht op het helder blauwe water maakt het nog leuker om surfers te spotten. Zowel klasjes met toeristen als de iets gevorderde zie je hier een poging wagen op een golf te pakken te krijgen. Hierdoor verveelt het uitzicht nooit.

 

Gold Coast Surfers Paradise Queensland Australië travel blog reisverslag Lifestyle by LindaGold Coast Surfers Paradise Queensland Australië travel blog reisverslag Lifestyle by LindaGold Coast Surfers Paradise Queensland Australië travel blog reisverslag Lifestyle by LindaGold Coast Surfers Paradise Queensland Australië travel blog reisverslag Lifestyle by LindaGold Coast Surfers Paradise Queensland Australië travel blog reisverslag Lifestyle by LindaIk vind het bijzonder om hier te zijn, dit onwijs grote strand met zijn hoge en uitgestrekte skyline laten je als mens zo klein voelen. Het is er in december, vlak voor de feestdagen, gezellig druk. Hier is geen sprake van vechten om een plekje zoals wij dat op de populaire Europese vakantie bestemmingen kennen. De sfeer is gemoedelijk en gezellig.

 

Gold Coast Surfers Paradise Queensland Australië travel blog reisverslag Lifestyle by LindaEn van plaatjes als deze kan ik geen genoeg krijgen, heerlijk die Aziatische toeristen die niet bruin willen worden en de hele dag selfies maken. Je vraagt je dan toch wel af waarom ze in het hoofdseizoen ervoor kiezen Australië een bezoek te brengen.

 

Gold Coast Surfers Paradise Queensland Australië travel blog reisverslag Lifestyle by LindaGold Coast Surfers Paradise Queensland Australië travel blog reisverslag Lifestyle by LindaVoor wie rustig wilt zwemmen of voor wie geen diploma heeft, is er een klein stukje afgezet (afgebakend tussen rode en gele vlaggen) bij de controle post van de LifeGuards. Hier zijn de golven ook veel minder. Check voor je gaat zwemmen of de vlag omhoog is (= safe to swim) en ze zullen het ook omroepen wanneer je te dicht bij een surfer komt (= gevaarlijk) of wanneer de stroming toeneemt (= veiliger om in het ondiepe te blijven). Houd ook zeker in de gaten of er kwallen (jellyfish) in het water aanwezig zijn, als dit zo is, is het veiliger om beschermende kleding te dragen en alleen te zwemmen wanneer de LifeGuards aanwezig zijn. Mocht je geprikt worden is het noodzaak dat je binnen no time azijn over de plek waar je gestoken bent te gieten. En wat mij ook opviel is dat er om de paar minuten een helikopter over de 3 kilometer lange kustlijn vliegt. Je voelt je dus echt wel veilig op dit enorme strand.

 

Gold Coast Surfers Paradise Queensland Australië travel blog reisverslag Lifestyle by LindaGold Coast Surfers Paradise Queensland Australië travel blog reisverslag Lifestyle by Linda

Gold Coast Surfers Paradise Queensland Australië travel blog reisverslag Lifestyle by LindaGold Coast Surfers Paradise Queensland Australië travel blog reisverslag Lifestyle by LindaGold Coast Surfers Paradise Queensland Australië travel blog reisverslag Lifestyle by Linda surfersGold Coast Surfers Paradise Queensland Australië travel blog reisverslag Lifestyle by LindaGold Coast Surfers Paradise Queensland Australië travel blog reisverslag Lifestyle by LindaGold Coast Surfers Paradise Queensland Australië travel blog reisverslag Lifestyle by LindaNaast dat het strand een plek is waar ik graag kom, zwem, in de golven duik, tijd doorbreng en geniet van de zon. Is het ook een plek waar ik heerlijk tot rust kom. Ondanks dat Surfers Paradise met zijn 10,5 miljoen bezoekers haast overspoelt wordt, merk je daar als toerist zelf weinig van. En dat heeft mij nog wel het meeste verrast denk ik. Mocht je op doorreis zijn door Australië en even een kijkje willen nemen op de Gold Coast, dan kan ik jou Surfers Paradise zeker aanraden. Want je hoeft zeker niet een paar dagen te blijven om alle pretparken een bezoek te brengen om het gevoel te hebben dat je er echt geweest bent. Surfers Paradise is een uniek stukje Australië, imposant, mooi en indrukwekkend met zijn enorme uitgerekte skyline, uniek in het rijtje stranden van Australië. En mede daarom zeker een bezoek waard!

 

Zal jij een middag surfers willen spotten op Surfers Paradise?

 

liefslinda2Bloglovin-button

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Scholl Velvet Smooth Electronic nail care system nagels elektrische nagelvijl sublime nagelverzorgingolie lifestyle by linda
Scholl velvet Smooth Elektronisch Nagelverzorgingsysteem

Heerlijk vind ik het om mijn nagels te laten doen. Naast dat het een heerlijk momentje voor jezelf is, zien...

Sluiten