Durbuy

Durbuy Ardennen België Linda's Wholesome LifeDurbuy – Ardennen, september 2021

Terwijl wij koers richting het zuiden zetten worden de eerste tekenen van de herfst al zichtbaar. De warme zon doet de bladeren verkleuren en de Ardennen verander langzaamaan in een kleuren parade. Een beter moment om de Belgische Ardennen te bezoeken is er denk ik niet. We spenderen een lang weekend in Durbuy. Durbuy noemt zichzelf de kleinste stad ter wereld. Een slimme truc om toeristen te trekken, maar een truc die ze door haar schoonheid eigenlijk helemaal niet nodig heeft. De combinatie van slingerpaadjes door de bossen, mooie uitzichten, knusse huisjes en een nog mooiere bouwstijl in de stad zelf maken Durbuy én haar omgeving zijn een bezoek meer dan waard. Ik neem je er vandaag even mee naartoe.

 

— Durbuy —

Het mooiste stadje van de Ardennen

en route pour les Ardennes

 

Boshuisje Ardennen België

Ardennen België
Ardennen België
Ardennen België

 

Slapen in een boshuisje

We verblijven een aantal dagen in knus houten boshuisje in Durbuy. Je vindt een aantal van deze fijne huisjes op het Sunclass park. Goed onderhouden huisjes waarvan je bij enkele ook welkom bent met hondjes. En juist dat, opgeteld met een fijne route die direct de bossen in loopt maakte ons onwijs enthousiast. Een vijfpersoonshuisje met een keuken, knusse zithoek, verschillende slaapkamers én een veranda met uitzicht op de bossen. Mooier wordt het niet dachten wij.

Iedere ochtend worden wij al op tijd gewekt door de eerste zonnestralen, zingende vogels en koeien die wij in de verte horen loeien. Die zie je hier namelijk veel. Waar geen bossen zijn vindt hectares met gras, eindeloze uitzichten met koeien en mooie boerderijtjes. Dit gedeelte van België wordt niet voor niets de parel van België genoemd. Het is er schoon, de huizen zijn hier een stuk mooier dan rondom Antwerpen en het feit dat hier ook nog eens Frans gesproken wordt geeft je het gevoel dat je een heel eind van huis bent. Maar niets is minder waar. In nog geen 2,5 uur rij je al vanaf Breda naar Durbuy.

 

Durbuy Ardennen België

Op vakantie met je hond
Durbuy Ardennen België eekhoorn
Ardennen België
Ardennen België
Durbuy Ardennen België

Durbuy Ardennen België

— En route pour les Ardennes —

De Ardennen staat niet alleen bekend om de knusse dorpjes en steden. De natuur is hier ook beeldschoon. Het heuvelachtige landschap is al een feest om doorheen te rijden. Grote wegen kennen ze hier niet echt, al snel merk je dat hoe verder je van Namen af rijdt, de wegen steeds smaller worden en de routes ongekend mooi. Mooie chateaus worden afgewisseld met bosrijke routes en landerijen. Vervelen zullen deze routes nooit.

Juist in de herfst, wanneer de bladeren verkleuren is de Ardennen op haar mooist. De dagen kunnen nog aangenaam warm worden en dat vraagt erom om eropuit te gaan. Zoals ik al vertelde zit je met de auto binnen 2 uur al midden in de Ardennen. Maar juist ook voor motorliefhebbers zijn dit routes waar je heel erg blij van wordt. Dwaal eens wat tussen de dorpjes en schuif aan bij een knus restaurantje, zo kom je al snel op de mooiste plekken. Uitgerust met mooie Revit motorkleding en Richa motorkleding kun je warm en goed beschermd de weg op.

Vergeet ook niet af en toe de auto of de motor eens te parkeren en een mooie wandelroute mee te pakken. Je hebt ze al vanaf enkele kilometers, waardoor er voor iedereen wat bij zit. Want eerlijk is eerlijk, dat klimmen en klauteren in de heuvel rijke bossen is met onze Nederlandse benen wel weer even wennen!

Ardennen België
Ardennen België

Durbuy Ardennen België

Durbuy Ardennen België
Ardennen België
Durbuy Ardennen België
Durbuy Ardennen België

— Durbuy —

Durbuy ligt in de Belgische provincie Luxemburg. Het is hier waar drie geografische streken: de Ardennen, de Condroz en de Famenne samen komen. De ligging van dit middeleeuwste stadje was dus niet zo heel gek bedacht. Het is klein, knus, heeft prachtige gebouwen en ieder hoekje is schilderachtig mooi. Alsof je zo in een tijdmachine gestapt bent en enkele eeuwen terug gaat in de tijd. De pandjes zijn goed onderhouden en de gehele sfeer is prettig.

De dag wat wij in Durbuy aankomen is het regenachtig. Gewapend met een paraplu genieten wij van alle pracht en praal. We pakken een terrasje mee en genieten hier ook meerdere keren van een heerlijke maaltijd. Want na één ronde kunnen wij er al geen genoegen meer van krijgen. Maar juist die ene regenachtige middag was bijzonder fijn. De mensen zoeken terrasjes op om te schuilen waardoor wij haast de enige lijken te zin in Durbuy. Iets waar ik altijd blij van wordt, van mooie plaatjes schieten word ik namelijk heel erg blij.

Het meest bijzondere vind ik wel het kleine formaat van de stad, en het feit dat het tegen de rotsen aan gebouwd is. Overal word je getrakteerd op mooie bosrijke uitzichten. Durbuy is echt best of both worlds. 

Durbuy Ardennen België

Durbuy Ardennen België
Durbuy Ardennen België
Ardennen België
Durbuy Ardennen België

Ardennen België

Ardennen België
Ardennes Belgium
Durbuy Ardennen België

— Ardennen —

samen met je trouwe viervoeter

De Ardennen hebben mijn hart gestolen, lang geleden al. En vele jaren later kom ik hier nog steeds met heel veel plezier. Waar ik als klein kind eerst met mijn ouders mee ging en daarna nog regelmatig een weekendje hier te vinden was, merk ik dat de Ardennen bezoeken met een hond het hele avontuur nóg leuker maakt. Je bent nog vaker in de natuur te vinden en je wordt gedwongen het nog iets rustiger aan te doen.

De hele term slow traveling, daar kan ik mij al jaren in vinden. Al krijgt dit met een hond nog een hele andere betekenis. Uit eten gaan is trouwens met een trouwe viervoeter ook geen probleem. Je ziet het op straat al, vele Belgen nemen hun eigen hond ook mee op stap. Ze kunnen bij diverse restaurants mee naar binnen en op het terras is het helemaal geen probleem. Ze zullen soms zelfs nog eerder vragen of de hond water wilt dan dat ze jouw bestelling opnemen.

Er volgt nog een blog over Namen en Dinant (een stadje waar ik terug blijf komen, zie dit artikel over Dinant), en zo ontdekken we langzaam aan steeds meer van dit gedeelte van België. Los daarvan kijk ik in ieder geval alweer uit naar mijn volgende bezoek!

Ardennen België
Durbuy Ardennen België

 

Ben jij al eens in Durbuy geweest?

 

Liefs Linda

 

 

Dit artikel betreft een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Favoriete tussen seizoen outfit Linda's Wholesome Life
Mijn favoriete tussenseizoen outfits

Durbuy - Ardenne, september 2021 [dropcap]N[/dropcap]u Nederland samen met Europa weer steeds meer open gaat borrelt mijn wanderlust weer op....

Sluiten