De mooiste plekjes van Formentera

 

Formentera

 

 Formentera eiland BalearenFormentera eiland Balearen

 

La Savina

Tijdens de korte boottocht met een catamaran van Ibiza naar La Savina, de haven van Formentera, word je al getrakteerd op prachtige uitzichten. Vooral in het hoofdseizoen verzamelen de meest luxe jachten zich om de populaire stranden van het eiland heen. Maar ook Ibiza zelf is prachtig vanaf het water. Wij besluiten in de haven twee fietsen te huren om lekker low budget het eiland te gaan verkennen. Terwijl de wind heerlijk door mijn haren waait, mijn fietsmandje gevuld is met strand spullen en liters water genieten wij van al het moois wat we tegen komen. En stoppen op de mooiste plekken. Uiteraard ligt ook mijn camera in het fietsmandje en heb ik een aantal hele mooie foto’s gemaakt. Maar met de ingrediënten waar Formentera bekend om staat is dat natuurlijk niet moeilijk.

 

Formentera eiland Balearen

 

Zoutwinning Las Salinas

Het natuurpark Ses Salines heeft één van de oudste en best bewaarde geheimen van Formentera. Hier werd voorheen namelijk het zeezout gewonnen. Ik heb hier een aantal jaren terug al eens een klein stukje van gezien vanuit de taxi. En nu wij in de gelegenheid waren om zelf onze route uit te stippelen, besloten wij dit gebied mee te nemen. De prachtige witte zoutvlaktes steken af tegen de heldere blauwe lucht. Het uitzicht is uitgestrekt en adembenemend mooi. Het lijkt net alsof je een stap in niemandsland zet.

 

 Formentera eiland BalearenFormentera eiland BalearenFormentera eiland BalearenFormentera eiland BalearenFormentera eiland Balearen

 

Wij vervolgen onze trip en besluiten koers te zetten naar de mooiste stranden van Formentera. Deze zijn vanaf de haven goed te bereiken met de fiets. Wat ik zelf erg fijn vind, het is namelijk jaren geleden dat ik op een fiets gezeten heb. En het was dus even spannend hoever ik het met mijn gezondheid zal gaan redden. Dus als ik zeg dat het goed te doen was, is het voor de gemiddelde fietsende Nederlander een peulenschil.

 

Tijdens mijn eerste bezoek plofte ik neer op het prachtige Platja Des Llevant en nu besluiten wij voor een naastgelegen strand te gaan, wat tegelijkertijd bestempeld is tot het mooiste strand van Formentera.

 

 Formentera eiland Balearen Es Vedra – Ibiza

 

Formentera eiland Balearen

 

Maar Platja de Ses Illites blijkt in augustus behoorlijk druk te zijn. Geen overbevolking of Scheveningen taferelen hoor. Maar als wij naar een idyllisch eiland gaan willen wij ook het idee hebben dat wij de enige op het eiland zijn. En besluiten dus door te lopen tot wij een rustig plekje hebben gevonden. We lopen een stukje verder en komen uiteindelijk op het prachtige Playa de Illetas uit. Waar je halverwege deze foto nog een glimp van op kan vangen.

 

Formentera eiland BalearenFormentera eiland BalearenFormentera eiland Balearen

 

Playa de Illetas

Wat dit strand zo uniek maakt is dat de aan beide kanten, op een hele korte afstand van elkaar strand hebt. Aan de windkant vind je wat kleine golven en rotsen, terwijl je aan de andere kant de heldere blauwe zee in loopt. Het is er ook nog eens ondiep waardoor het water heerlijk warm is geworden. Herlijk, hier kan ik letterlijk wel uren vertoeven. En het duurt dan ook niet lang voor ik mij hier helemaal thuis voel. Als je hier ligt wil je gewoon nooit meer weg.

 

Als je van plan bent om hier lang te vertoeven, houd dan wel in je achterhoofd dat op dit afgelegen strand geen voorzieningen zijn.

 

Formentera eiland BalearenFormentera eiland BalearenFormentera eiland BalearenFormentera eiland Balearen

 

Formentera is niet alleen een prachtig eiland, maar ook nog eens een klein eiland. Ben je van plan om jouw vakantie hier door te gaan brengen, dan kun je gemakkelijk het hele eiland verkennen. Hierdoor is het ook perfect om het eiland voor een daagje te bezoeken. Al voelt het door de schoonheid veel te kort. Een weekend zal perfect zijn om even helemaal tot rust te komen. Ben je een strand liefhebber, maar heb je het niet zo op alle toeristen? Dan kan ik je aanraden om buiten het hoofdseizoen om te gaan. Zeker in het voorseizoen kun je het gevoel hebben dat je de hele stranden voor jezelf alleen hebt. Heerlijk. Wie even bij wilt komen van het feestgebruis op Ibiza, of simpelweg even heerlijk wilt ontstressen en genieten van al het moois wat de Middellandse Zee te bieden heeft. Dan is dit eilandje in de Balearen een perfecte bestemming voor jou.

 

Welk Spaanse eiland heb jij al eens bezocht?

 

 liefslinda2Bloglovin' button 

 

 

 

 

 

Pin op Pinterest

Formentera de mooiste stranden

11 Reacties

 1. Tessa
  15 juli 2017 / 12:25

  Kun je mij vertellen hoe je bent gefiets om de zoutwinning te treffen. Volgende week ga ik richting Formentera en wil graag deze prachtige zoutwinning zelf zien. Heel jaloersmakend!

  • Linda
   Auteur
   16 juli 2017 / 18:59

   Hi Tessa, wat leuk! Ik ben vanaf de haven linksaf gegaan en dan fiets je langs de duinen richting een T-splitsing, daar vind je de zoutvlaktes al. Ze zijn erg groot en niet te missen 🙂 Heel veel plezier!

 2. 16 juni 2017 / 06:16

  Wat gaaf! Wij vertrekken morgen en wilde net info hierover aan het zoeken! Toen ik eerst nog even fb opende kwam jouw bericht hihi. ben heel benieuwd! Ziet er echt prachtig uit!

  • Linda
   Auteur
   16 juni 2017 / 11:09

   Aaaah wat tof! Wil jou alvast een hele fijne vakantie toewensen! <3

 3. 16 december 2016 / 11:21

  Dat contrast tussen het witte zand en de felblauwe heldere zee vind ik altijd zó prachtig! Formentera ziet er ontzettend mooi uit. Echt genieten als je daar bent lijkt mij! Fijn dat je weer eens hebt kunnen fietsen daar. 😀

 4. 16 december 2016 / 09:11

  Formentera is inderdaad een echt must visit have als je naar Ibiza op vakantie gaat. Stiekem vind ik Formentera ook net iets mooier. Mooie foto’s heb je weer gemaakt Linda, ik krijg er helemaal heimwee van! Ik wil terug <3

 5. 16 december 2016 / 08:01

  Weeeeeh je maakt me zo verdrietig 🙁 Ik ben hier deze zomer geweest en ik vond het echt ZO ZO ZO mooi, ik wil hier absoluut terug en wel NU!!

 6. 16 december 2016 / 06:00

  Wat een prachtige foto’s. De helderblauwe water ook, super mooi!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
winter wishlist lifestyle by linda
Winter Wishlist ❅

Het is in de decembermaand weer tijd voor de lijstjes. Sinterklaas, Kerstmis, overal worden wel lijstes voor gemaakt. Sommige items...

Sluiten