Australië | The Great Barrier Reef

Zelden heb ik zoiets moois en bijzonders gezien als de onderwater wereld van Australië. Het prachtige helderblauwe water is een toegangspoort naar een sprookjes achtig levend schilderij dat getekend word door koraal, prachtige fris gekleurde planten en vissen in 1001 soorten met al hun praal en prachten. Ik heb er nietsvermoedend tussen de kleine haaien gezwommen, uren naar gekleurde vissen gekeken en geprobeerd krabbetjes onderwater in mijn hand met zand te vangen. Onvergetelijke herinneringen die ik als klein meisje al op mocht doen, herinneringen en belevenissen die ik graag in leven wil houden. Daar, in 1997, is mijn liefde voor Australië geboren en ik laat jullie graag de onderwaterwereld zien.

Great barrier reef Australië Australia Queensland Cairns koraal vissen nemo onderwater wereld review blog reizen reis

Er zijn maar weinig wateren die het beeld wat ik heb van The Great Barrier Reef kunnen evenaren. Als kind ben ik altijd al een dieren liefhebber geweest maar niets kan je eigenlijk voorbereiden op het moois wat je door jou duikbril gaat zien.

Great barrier reef Australië Australia Queensland Cairns koraal vissen nemo onderwater wereld review blog reizen reisGreat barrier reef Australië Australia Queensland Cairns koraal vissen nemo onderwater wereld review blog reizen reis

Ik mag mijzelf erg gelukkig prijzen dat ik op redelijk jonge leeftijd al veel van de wereld heb mogen zien. De foto’s die ik jullie vandaag ga laten zien zijn tijdens mijn een na laatste trip naar Australië gemaakt in 2010. Samen met twee nichtjes was ik een weekje in het prachtige Cairns, deze stad ligt noordelijker ten opzichte van Brisbane en Mackay. Wij besloten ons op te geven voor een dagtrip over de prachtige wateren en wij zouden op twee verschillende locaties gaan snorkelen, en sommigen wat duiken.

Great barrier reef Australië Australia Queensland Cairns koraal vissen nemo onderwater wereld review blog reizen reis

Alhoewel ik toen nog geen blog had was mijn liefde voor fotografie er al en besloten wij een Canon spiegelreflex camera met een plastic, water dicht huis (hulde aan de GoPro’s nu) te huren om zo de mooiste foto’s en films te maken van dit sprookjesachtige uitzicht. Op de foto hierboven krijg je een beetje een idee hoe de camera was én hoe dicht je over het koraal heen zwemt. Het blijft bijzonder om te zien.

Great barrier reef Australië Australia Queensland Cairns koraal vissen nemo onderwater wereld review blog reizen reis

 

Great barrier reef Australië Australia Queensland Cairns koraal vissen nemo onderwater wereld review blog reizen reisEn dat was nog een kunst op zich, het maken van een mooie foto onderwater. Om de haverklap kreeg ik aanslag op mijn duikbril, prikte er zout water in mijn ogen (en yes ik droeg mijn lenzen). Meestal werden wij door de stroming mee gesleurd wanneer je stil probeerde te hangen voor een foto (om uiteindelijk door een niet sexy, te oude lifeguard terug gehaald te worden) of moest je soms veel te diep naar beneden zwemmen voor de foto en zat je eigenlijk halverwege al zonder lucht. Dilemma’s op en top.

Great barrier reef Australië Australia Queensland Cairns koraal vissen nemo onderwater wereld review blog reizen reisGreat barrier reef Australië Australia Queensland Cairns koraal vissen nemo onderwater wereld review blog reizen reis

Maar wie niet genoeg lucht heeft moet slim zijn en al snel strikte mijn nicht een jongen die wel een lange adem had om deze lieve Nemo op de foto te zetten, na uren zoeken hadden wij een échte Clownfish gespot! Deze foto is mij dan ook heel dierbaar.

Great barrier reef Australië Australia Queensland Cairns koraal vissen nemo onderwater wereld review blog reizen reis

Great barrier reef Australië Australia Queensland Cairns koraal vissen nemo onderwater wereld review blog reizen reisPrachtig is het koraal uit het grootste koraalrif in volle glorie, ik hoop dan ook van harte dat mensen en dier hier over vele jaren ook nog steeds van kunnen en mogen genieten. Je ziet te vaak dat mensen met de punt van hun flipper koraal afstoten of zelfs afbreken en meenemen. En dan moet jij je even bedenken dat koraal jaren moet groeien om zo mooi te zijn als het is en metingen uitwijzen dat het rif ieder jaar krimpt..

Great barrier reef Australië Australia Queensland Cairns koraal vissen nemo onderwater wereld review blog reizen reis

Great barrier reef Australië Australia Queensland Cairns koraal vissen nemo onderwater wereld review blog reizen reisZelf werk ik als klein meisje al verliefd op het rif, de dieren en het koraal. Ik verzamelde koraal als klein meisje op het strand van het eiland Brampton, dat bezaaid lag met koraal. Brampton is één van de Whitsunday eilanden langs de kust Queensland, ter hoogte van Mackay. Een klein stukje koraal nam ik mee, een stukje dat al afgebroken en gedroogd was, een prachtige souvenir dat thuis nog in mijn appartement staat. Ik zal het nooit over mijn hart kunnen verkrijgen om hem weg te doen, en mijn verzameling telt inmiddels heel wat internationale schelpjes van verschillende landen.

Great barrier reef Australië Australia Queensland Cairns koraal vissen nemo onderwater wereld review blog reizen reis

Dit was ons vervoer voor de dag. Aan boord waren veelal toeristen uit vele verschillende landen, een gezellige crew en ook werden wij voorzien van een heerlijke lunch. Het was die dag ook wisselend weer, af en toe een zonnetje en veelal wolken. Dit doet echter niets onder aan de temperatuur en wist je al dat je met bewolking sneller verbrand dan in de volle zon? Dat was dus smeren geblazen!

Great barrier reef Australië Australia Queensland Cairns koraal vissen nemo onderwater wereld review blog reizen reisGreat barrier reef Australië Australia Queensland Cairns koraal vissen nemo onderwater wereld review blog reizen reisGreat barrier reef Australië Australia Queensland Cairns koraal vissen nemo onderwater wereld review blog reizen reisWat zijn de vissen toch verrassend mooi en kleurrijk, het voelde als zwemmen in een groot aquarium, en waar je ook keek werd je getrakteerd op een adembenemend uitzicht.

Great barrier reef Australië Australia Queensland Cairns koraal vissen nemo onderwater wereld review blog reizen reis

 

Staat The Great Barrier Reef op jou wishlist?

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

17 Reacties

 1. 25 april 2015 / 13:10

  Wauw, wat enorm gaaf! Ik heb gesnorkeld in Egypte en het was zo bijzonder om overal tussen te zwemmen. Gaaf die foto’s van de Nemo visjes, zo dichtbij heb ik ze niet gezien. x

 2. 21 april 2015 / 20:49

  Wat gaaf om te lezen zeg! Mijn droom is ooit om in Australie te gaan wonen. Ik mag er danwel nooit geweest zijn, maar door de verhalen van mijn vader ben ik er helemaal verliefd op geworden.

 3. 21 april 2015 / 00:03

  Ohh jeetje wat zou ik daar graag heen willen! Naar Australie gaan staat sowieso nog op mijn travel wishlist 😉 Mooie foto’s ook!

 4. 20 april 2015 / 21:00

  Wat een mooie foto’s. Het Great Barrier Reef staat al langer op mijn wishlist. Hopelijk komt het er snel van 🙂

  • Linda
   Auteur
   20 april 2015 / 21:43

   Dank je wel! 🙂

 5. 20 april 2015 / 10:53

  Wow… wat ontzettend bijzonder om te zien! Ik heb er weleens reportages over gezien maar eerlijk gezegd stond het nooit echt op mijn whislist, vooral ook vanwege het kostenplaatje, maar zoiets zou je eigenlijk eens een keertje in het echt gezien moeten hebben…

  • Linda
   Auteur
   20 april 2015 / 11:44

   Typisch een gevalletje van ‘als je toch in de buurt bent’.. haha! De prijs is inderdaad best aan de hoge kant (helaas) maar wanneer je er bent wil je er wel alles uithalen en eenmaal onderwater ben je dat allemaal weer vergeten <3

 6. 20 april 2015 / 08:10

  Oh wauw Linda! Wat een prachtige foto’s! Zo gaaf dat je al een keer een van de mooiste plekken op aarde hebt bezocht <3 Krijg helemaal zin in vakantie van deze foto''s!

  • Linda
   Auteur
   20 april 2015 / 11:44

   Het is prachtig, heimwee waardig als ik naar de foto’s kijk <3 ook hier begint de wanderlust gelijk weer door mijn aderen te stromen haha!

 7. 20 april 2015 / 07:33

  Wauw die blauwe zeester en die finding nemo visjes zijn zo mooi 😮 zo bijzonder dat jij ze allemaal in het echt hebt gezien en zo een mooie foto’s hebt gemaakt !!!

  • Linda
   Auteur
   20 april 2015 / 11:45

   Het was echt super bijzonder, ik heb mijzelf meerdere malen moeten knijpen dat ik echt niet in een aquarium was <3

 8. 20 april 2015 / 07:20

  Wauw, wat gigantisch gaaf dat je daar geweest bent en dit gedaan hebt. Wat een prachtige foto’s! Oh echt, ik had een vis moeten zijn. Ik zweer het je!

  • Linda
   Auteur
   20 april 2015 / 11:46

   Jaaa wat hadden wij dan een mooi en zorgeloos bestaan gehad als vis <3 Soort van Patrick in Bikinibrook haha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
april week 3 persoonlijk lifestyle sunday lifestyle by linda
Lifestyle Sunday | One Happy week

Hi ladies & gentleman, wat leuk dat jullie weer een kijkje komen nemen bij een nieuwe Lifestyle Sunday op deze...

Sluiten