Agios Ioannis Thymianos Klooster

 Agios Ioannis Thymianos Klooster Kefalos KosAgios Ioannis Thymianos Klooster

Een verborgen parel in Kefalos

Het Griekse eiland Kos is welbekend bij zonaanbidders en fietsliefhebbers. Maar Kos heeft zoveel meer dan dat te bieden. Wie van oudheden, cultuur en een stukje geschiedenis houdt is zeker aan het juiste adres hier. Naast het oudste Europese ziekenhuis vind je o.a. ook een prachtig oud klooster wat na een renovatie weer in prachtige staat is. Het mooiste stukje van het eiland als je het mij vraagt.

Als je een auto huurt op Kos en van plan bent om het gehele eiland te gaan verkennen, kom je echt al snel op de mooiste plekken. Ik kan het je echt aanraden om juist op Kos de leuke, en soms wat onverharde binnenwegen te pakken. Je rijdt dan via wijngaarden, kleine dorpjes en weilanden met allerlei soorten schapen, koeien en ezels al snel een eind weg. Wie vanuit Kos Stad koers zet richting Kefalos, komt via allerlei smalle en slingerende weggetjes door het binnenland na een leuke rit (niets is echt ver op Kos) al aan bij het klooster. Je vindt het namelijk net iets verder dan Kefalos, als je richting het uiterste puntje van het eiland rijdt.

Bij het klooster is het net alsof de tijd heeft stilgestaan, en je echt iets van het authentieke Griekenland kunt proeven. Een prachtige plek om te vertoeven, om een drankje te drinken, een kleine lunch te eten en van het mooie uitzicht te genieten. Zorg er wel voor dat je wat contant geld op zak hebt, de pinautomaat werkt hier namelijk niet altijd.

Het Agios Ioannis Thymianos Klooster is idyllisch en de perfecte stop als je mooie vakantie foto’s wilt maken. Tevens is het denk ik wel het kleinste kerkje wat ik ooit gezien en bezocht heb. Een stop die eigenlijk niet op jouw eiland tour mag ontbreken.

Klik hier om de locatie van het klooster op de kaart te vinden. Zo kun je het makkelijk aan jouw road trip toevoegen. 

 

Wanneer ben jij voor het laatst verrast door een bestemming?

Liefs Linda

Delen:

8 Reacties

 1. Renata Feyen
  1 augustus 2020 / 01:09

  Ik was aangenaam verrast door Mallorca Cala D’Or daar is het echt prachtig om te wandelen en gezellig ook 🙂

 2. 28 juli 2020 / 11:50

  Ik ben verrast in mijn eigen stadje!!
  Dat is pas special. Ik ben wat meer gaan fietsen de laatste tijd en ben zo op plekjes gekomen die ik nog nooit eerder gezien/bezocht had.

 3. 24 juli 2020 / 12:12

  uhm niet haha want mag niet reizen dus kom ook niet veel verder dan plekken die ik dagelijks zie 😉

 4. 23 juli 2020 / 15:26

  Het laatst werd ik getroffen door ons Landje, iedere keer verrassen de dieren en planten mij weer

 5. 23 juli 2020 / 10:19

  Het ziet er prachtig uit, maar jij trouwens ook! Ik ben nog nooit op Kol geweest, maar kan me voorstellen dat het heerlijk vertoeven is. Voor het laatst verrast door een bestemming, lastig hoor, reizen lijkt nu zo ver van mijn bed, maar ik weet een paar jaar geleden was ik in Aosta in Italië en daar ben ik wel verrast door prachtige oude gebouwen.

 6. 23 juli 2020 / 08:48

  Eigenlijk zelden , omdat ik nooit ver weg ga. Maar ik ben wel altijd weer aangenaam verrast door hoe leuk Winterswijk is. Mag dat ook?

 7. 22 juli 2020 / 09:49

  Wat een prachtige plek, zeg! En een prachtige foto ook! Dit is zo te zien zeker een pareltje. Het zorgt ervoor dat ik des te meer zin krijg om ooit (na corona) een keer naar een Grieks eiland af te reizen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
De Tuinen Gele Klei Curcuma Masker
De Tuinen Gele Klei Curcuma Masker

Biesbosch, juli 2020   Gele Klei Curcuma Masker | De Tuinen Vers uit de tuinen van Holland & Barrett; het...

Sluiten